• LIFE&STYLE

    Στην αρχαϊκή & την κλασική εποχή της ελληνικής ναυτιλίας αφιερωμένο το νέο επεισόδιο της σειράς «ΝΑΥΣ» στο COSMOTE HISTORY

    • NewsRoom


    Ένα μοναδικό ταξίδι στην ιστορία της ελληνικής ναυτιλίας, όπως αυτή διαφαίνεται μέσα από την εξέλιξη της ναυπηγικής, έχει ξεκινήσει μέσα από τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ «ΝΑΥΣ», παραγωγής COSMOTE TV, κάθε Τρίτη στις 22.00, στο κανάλι COSMOTE HISTORY. Στο δεύτερο επεισόδιο (Τρίτη 10 Οκτωβρίου), μεταφερόμαστε στην αρχαϊκή και την κλασική εποχή, με το ενδιαφέρον να είναι στραμμένο στην τριήρη, χάρη στην οποία η Αθήνα εξελίχθηκε σε μία μοναδική κι ανίκητη θαλασσοκρατία.

    Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στις 21.00 ξεχωρίζει το ντοκιμαντέρ Κάστρα στην Πελοπόννησο που μας αποκαλύπτει την ταραχώδη διαδρομή της Πελοποννήσου μέσα στους αιώνες, όπως αυτή έχει αποτυπωθεί στους θρύλους και στα τείχη τεσσάρων κάστρων της.

    Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου στις 22.00, ακολουθούμε τα ίχνη της θεάς Αφροδίτης που είναι ακόμα ορατά σε κάθε γωνιά της γενέτειράς της, της Κύπρου, όπου λατρευόταν ως η εξέχουσα θηλυκή αρχή. Μέσα από το σκηνοθετικό φακό του Σταύρου Παπαγεωργίου, το ντοκιμαντέρ Η μεγάλη θεά της Κύπρου, φιλοξενεί συνεντεύξεις με ειδικούς που αποκαλύπτουν άγνωστες ως τώρα πλευρές της θεάς του έρωτα και της ομορφιάς.

    Στο πλαίσιο του αφιερώματος για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, και με φόντο τα γεγονότα που στιγμάτισαν την Ελλάδα από τη γερμανική Κατοχή μέχρι τη Μεταπολίτευση, προβάλλεται το ντοκιμαντέρ Ένα τραγούδι για τον Αργύρη για την ιστορία του επιστήμονα Αργύρη Σφουντούρη, ο οποίος σε ηλικία 4 ετών έχασε τους γονείς του στη σφαγή του Διστόμου. (Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017, 21.00)



    ΣΧΟΛΙΑ