• LIFE&STYLE

    Άντρες και γυναίκες ορίζουν διαφορετικά την απιστία

    • NewsRoom
    απιστία


    Θα μπορούσαμε, ίσως, να χωρίσουμε την απιστία σε σωματική και συναισθηματική. Ως σωματική ή σαρκική απιστία, θα μπορούσε να θεωρηθεί η ανταλλαγή φιλιών και χαδιών με ένα άλλο άτομο, ο στοματικός έρωτας και, φυσικά, η σεξουαλική πράξη αυτή καθαυτή. Από την άλλη πλευρά, ως συναισθηματική θα μπορούσε να θεωρηθεί το φλερτ, η ερωτική επικοινωνία με κάποιον άλλον άνθρωπο, η ανάπτυξη συναισθημάτων για αυτόν και η επιθυμία του. Σύμφωνα με έρευνες το κάθε φύλο ορίζει διαφορετικά την απιστία. Τι ακριβώς θεωρεί ως απάτη μια γυναίκα και τι ένας άντρας;

    Στο παρελθόν είχαν πραγματοποιηθεί δύο πολύ σημαντικές έρευνες σχετικές με το θέμα αυτό, οι οποίες είχαν ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Η μία, που δημοσιεύτηκε στο Archives of Sexual Behavior, οι άντρες πληγώνονται πιο πολύ αν η γυναίκα τους απατήσει σωματικά (54%) και λιγότερο συναισθηματικά (35%), ενώ για τις γυναίκες πιο μεγάλο πλήγμα ήταν η συναισθηματική απάτη (65%) παρά η σωματική (46%). Η άλλη έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Evolutionary Psychological Science, έδειξε ότι οι γυναίκες ταράζονται περισσότερο αν βρουν ένα ερωτικό μήνυμα στο κινητό του άντρα τους, ενώ οι άντρες πληγώνονται περισσότερο αν η γυναίκα κάνει σεξ με κάποιον άλλον.

    Μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από ερευνητές του Πανεπιστημίου Επιστημών και Τεχνολογίας της Νορβηγίας, με 92 ετεροφυλόφιλα ζευγάρια που εξέφρασαν την άποψή τους με βάση δύο πιθανά σενάρια, έδειξε σαφώς ότι η σεξουαλική απιστία πληγώνει και τα δύο φύλα το ίδιο. Όσον αφορά, όμως, τη συναισθηματική απιστία τα πράγματα φάνηκαν να είναι πιο περίπλοκα, καθώς άντρες και γυναίκες εκλαμβάνουν διαφορετικά τις πράξεις που συνδέονται με αυτήν. Επηρεάζει περισσότερο τους άντρες ή τις γυναίκες άραγε;

    Οι ερευνητές έγραψαν συγκεκριμένα: “Αν και οι άντρες και οι γυναίκες αντιλαμβάνονται τόσο τη συναισθηματική όσο και τη σεξουαλική απιστία ως απειλές στις σχέσεις τους, έχουν πολύ διαφορετικές εκτιμήσεις για τη σοβαρότητα της συναισθηματικής απιστίας. Οι γυναίκες θεωρούν ως “κέρατο” ακόμη και την επιθυμία του συντρόφου τους να πέσει στο κρεβάτι με μια άλλη γυναίκα, σε αντίθεση με τους άντρες που ορίζουν ως απιστία τις ενέργειες που προϋποθέτουν οπωσδήποτε τη σωματική επαφή.”

    Επιπλέον, η έρευνα έδειξε ότι είναι πιο πιθανό οι άντρες να συγχωρήσουν τη συναισθηματική απιστία παρά τη σεξουαλική, ενώ με τις γυναίκες συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Δηλαδή, είναι πιο πρόθυμες να συγχωρέσουν ένα one night stand παρά την πλατωνική σχέση του με μία άλλη γυναίκα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τέσσερις συμβουλές από ειδικούς για να αναζωογονήσετε τη σχέση σας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η επιστήμη βρήκε τον τρόπο για να «κλέψεις» τη γυναίκα κάποιου άλλου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που προσέχουν οι γυναίκες πάνω στους άντρες;



    ΣΧΟΛΙΑ