• LIFE&STYLE

    Αυτός ο άντρας εγκατέλειψε τη δουλειά του γιατί είχε εμμονή με τα αεροπορικά μίλια

    Ο άντρας με τα αεροπορικά μίλια


    Ο Brian Kelly είναι ένας πραγματικός συλλέκτης αεροπορικών μιλίων και ο CEO του thepointsguy.com. Ο Kelly, η οποίος εργαζόταν στην HR στο Morgan Stanley, μετέτρεψε το πάθος του για τα αεροπορικά μίλια των πτήσεων σε έναν εντυπωσιακό τρόπο ζωής, ο οποίος του αποφέρει πολλά έσοδα. Μπορούμε να θεωρήσουμε, πάντως, ότι είναι ειδικός στο πώς να συλλέγετε αεροπορικά μίλια.

    Τώρα ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του, ή τουλάχιστον δύο εβδομάδες το μήνα, πετώντας σε όλο τον κόσμο, σε μερικές από τις πιο φανταστικές καμπίνες πρώτης κατηγορίας, σχεδόν δωρεάν. Δείτε παρακάτω πώς το κατάφερε αυτό:

    Γνωρίστε τον 34χρονο Brian Kelly, γνωστό και ως The Points Guy. Έφυγε από τη δουλειά του στο HR στο Morgan Stanley το 2011, για να φτιάξει ένα blog σχετικό με τα αεροπορικά μίλια του.

    Τώρα ξοδεύει τουλάχιστον δύο εβδομάδες το μήνα, πετώντας σε όλο τον κόσμο σε διάφορες πολυτελείς καμπίνες πρώτης κλάσεως, σχεδόν δωρεάν.

    Τα πρόσφατα ταξίδια του περιλαμβάνουν πτήση από το Χονγκ Κονγκ στο Σαν Φρανσίσκο με την αερογραμμή της Σιγκαπούρης για 92.000 μίλια και 78 δολάρια.

    Και μια πτήση από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, με την American Airlines, για 62.500 μίλια και 18 δολάρια.

    Η καριέρα του σίγουρα τον πάει σε αρκετά εκπληκτικά μέρη, όπως η Αφρική.


    Έχει κάνει, επίσης, κατάδυση στην Ταϊλάνδη.

    Ο ενθουσιασμός του Kelly για τους πόντους των αεροπορικών πτήσεων ξεκίνησε όταν ήταν 12 ετών. Πιστεύει ότι η καριέρα του οφείλεται στον πατέρα του. Ο μπαμπάς του είχε ένα επαγγελματικό ταξίδι και ο Kelly έκανε κράτηση για το ταξίδι μέσω του Travelocity, κερδίζοντας $10.


    Άρχισε να συλλέγει τα αεροπορικά μίλια του μπαμπά του. Την ίδια χρονιά, τα χρησιμοποίησε για να κάνει κράτηση για το πρώτο τους οικογενειακό ταξίδι, στην Καραϊβική.

    View this post on Instagram

    TFGIF

    A post shared by Brian Kelly (@briankelly) on

    Μέχρι τη φοίτησή του στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, είχε χρυσό status στις αεροπορικές των ΗΠΑ. “Ήμουν φοιτητής χωρίς εισόδημα, αλλά ξαφνικά άρχισα να παίρνω αναβαθμίσεις πρώτης κατηγορίας στα αεροπλάνα από διάφορες εταιρείες”, είπε.

    View this post on Instagram

    Today marks a sad day in aviation- where the US government used terror as a weapon to hamper competition with the Middle Eastern 3 main airlines- @emirates, @etihadairways and @qatarairways. They lumped our allies the UAE and Qatar in with states that have lax security and high risk of terror. It's totally ludicrous that Dubai, Abu Dhabi and Doha airports are subject to the #ElectronicsBan considering they're some of the most advanced airports in the world and Abu Dhabi even has US Customs pre-clearance! I agree that commercial aviation terror is a reality we must face- but the actions by the US government to include these three major world airports in the ban is insane. Even the UK government agrees- they instituted their own ban, but it didn't include these airports because the threat isn't there.

    A post shared by Brian Kelly (@briankelly) on

    Σύντομα συνειδητοποίησε ότι υπήρχε μια ολόκληρη κοινότητα ανθρώπων που είχε την ίδια εμμονή με τους πόντους των αεροπορικών μιλίων, όπως αυτός.

    Ακόμα, δεν είχε βρει τον τρόπο για να το μετατρέψει αυτό σε καριέρα. Στα 22 του μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και έπιασε δουλειά στο λιανικό εμπόριο, η οποία προσέφερε μόνο δύο εβδομάδες διακοπών το χρόνο. “Είχα εξαντλήσει τα μίλια μου και πέρασα χρόνια χωρίς καν να ταξιδεύω, απλώς προσπαθούσα να τα βγάζω πέρα”.

    View this post on Instagram

    Gotham City

    A post shared by Brian Kelly (@briankelly) on

    Το 2007 προσλήφθηκε στην ομάδα τεχνολογίας της Morgan Stanley. Σκέφτηκε: “Θα γίνω πλούσιος!”

    Είπε ότι άρχισε να ταξιδεύει συνεχώς για να ξεφύγει από τη Νέα Υόρκη. Την εποχή εκείνη η ταξιδιωτική βιομηχανία έδινε τρελά μπόνους.

    Κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ετών, ο Kelly άρχισε να πωλεί τις ταξιδιωτικές συμβουλές του και συμβουλές σχετικές με την απόκτηση αεροπορικών μιλίων, παίρνοντας ένα ποσό για κάθε κράτηση που έκανε.

    Ταυτόχρονα άρχισε να αποκτά κάποια φήμη.

    Αποφάσισε να πουλήσει την ιστοσελίδα του τον Μάιο του 2012 στο bankrate.com, αλλά συνέχισε να διατηρεί τον δημιουργικό έλεγχο της εταιρείας.

    Η αγαπημένη του αεροπορική εταιρεία είναι η Emirates. “Αγαπώ το A380, είναι ένα ήσυχο, όμορφο αεροπλάνο, με δύο ντους στην πρώτη θέση και βάζουν πραγματικά τον επιβάτη σε προνομιακή θέση, ακόμα και στο λεωφορείο.”

    Ο Kelly είπε ότι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι με τα μίλια των αεροπλάνων είναι ότι “εγκαταλείπουν πριν καν ξεκινήσουν”.

    View this post on Instagram

    Do u even lift bro? #united747 #avgeek

    A post shared by Brian Kelly (@briankelly) on

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι γονείς των πλουσιόπαιδων του Instagram τους «έβαλαν τα γυαλιά» -Η χλιδάτη ζωή που κάνουν (φωτογραφίες)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Αυτή είναι η καθημερινή ρουτίνα του CEO της Apple, Tim Cook

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς η Lady Gaga ξοδεύει τα 275 εκατομμύρια της περιουσίας της

     



    ΣΧΟΛΙΑ