• LIFE&STYLE

    Αυτά είναι τα 3 λάθη που κάνετε όταν αγοράζετε, παραγγέλνετε και πίνετε ουίσκι

    ουίσκι


    Είτε πρόκειται για τις διαφορετικές μάρκες ουίσκι, είτε για τα χαρακτηριστικά που έχει το κάθε brand, είτε για τον τρόπο που το πίνει κανείς, υπάρχουν πολλές γνώσεις που συνοδεύουν τη σωστή απόλαυση ενός ποτηριού ουίσκι.

    Ο Ewan Gunn, πρεσβευτής παγκόσμιων brands και “μάστερ” της παγκόσμιας εταιρείας παραγωγής ποτών Diageo (η οποία παράγει μαζικές μάρκες όπως η Johnnie Walker), αναφέρει -με βάση τη 19ετή εμπειρία του- τα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν πίνουν ουίσκι και πώς να τα διορθώσουν.

    • Αγοράστε με βάση τη γεύση, όχι την ηλικία

    “Όταν οι άνθρωποι αγοράζουν ένα ουίσκι, παρατηρούμε πολλές φορές ότι έχουν μια εμμονή με την ηλικία του ποτού, όταν πραγματικά, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να αγοράσουν με βάση τη γεύση”, είπε ο Gunn.

    “Οι άνθρωποι έχουν αυτή την αντίληψη, ότι τα ποτά και συγκεκριμένα το ουσίκι μεγαλύτερης ηλικίας είναι πάντα καλύτερο, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει πάντα”, πρόσθεσε.

    “Υπάρχουν μερικά καταπληκτικά ουίσκι που επικεντρώνονται σε γεύσεις και στυλ. Αγοράζετε ένα σκωτσέζικο ουίσκι για να το πιείτε, όχι για να κοιτάζετε την ετικέτα”, είπε.

    • Αγνοήστε τους “κανόνες” που πιστεύετε ότι γνωρίζετε

    “Οι άνθρωποι έχουν συχνά κάποιους κανόνες που πιστεύουν ότι πρέπει να ακολουθήσουν, όταν θα παραγγείλουν ένα ουίσκι”, δήλωσε ο Gunn.

    “Δεν πρέπει ποτέ να προσθέτετε νερό, ποτέ να το πίνετε με πάγο, ούτε και να προσθέτετε κάποιο άλλο ποτό μέσα. Πρέπει να είστε σε μια ώριμη ηλικία για να το απολαύσετε, είναι ένα αντρικό ποτό. Όλα τα περαιτέρω είναι ανοησίες”.

    “Σίγουρα δεν θα ανησυχούσα για όλους αυτούς τους κανόνες, αν οι άνθρωποι το κάνουν για να το απολαύσουν πραγματικά”. Όπως είπε, ούτως ή άλλως ακόμη και σε περασμένους αιώνες οι άνθρωποι έπιναν ουίσκι σε κοκτέιλ, συνδυάζοντάς το με βότανα και μπαχαρικά.

    Πρόσθεσε πως για τον ίδιο, ο αγαπημένος τρόπος για να ξεκινήσει το Σαββατοκύριακό του, είναι με ένα ποτήρι Johnnie Walker και πιπερόριζα. “Είναι ένα υπέροχο ποτό, είναι εύκολο να το φτιάξεις και έχει υπέροχη γεύση”.

    • Μην το πίνετε μόνο μετά το δείπνο, συνδυάστε το με φαγητό

    “Ειδικά όταν βρίσκονται σε διακοπές, κάποιοι άνθρωποι απολαμβάνουν να τρώνε πολλά πλούσια και γευστικά δείπνα και πολλοί άλλοι να απολαμβάνουν όλο και περισσότερα ποτήρια ουίσκι σε συνδυασμό με το φαγητό τους”, δήλωσε ο Gunn.

    Πρόσθεσε ότι, ενώ υπάρχει μια προκατάληψη ότι το ουίσκι ταιριάζει μόνο με βαριά τροφή, υπάρχει στην πραγματικότητα μια ποικιλία πιάτων με τα οποία μπορείτε να το συνδυάσετε.

    “Το Talisker με στρείδια είναι απίστευτο και το Lagavulin συνδυάζεται άψογα με μπλε τυρί”, είπε. Πρόσθεσε ότι το Haig Club με crème brûlée είναι ένας άλλος προτεινόμενος συνδυασμός.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτό είναι το καλύτερο ουίσκυ του 2017 και έρχεται από πολύ μακριά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Τέσσερα μαγαζιά για να απολαύσετε ζεστά κοκτέιλς τα κρύα βράδια του χειμώνα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιατί πρέπει να βάζουμε νερό στο ουίσκυ μας κατά τους επιστήμονες; (video)



    ΣΧΟΛΙΑ