• MEN

    Πόσο σεξ πρέπει να κάνετε την εβδομάδα;

    σεξ


    Πολλές έρευνες και μελέτες, τα τελευταία χρόνια, αποκαλύπτουν πως το σεξ και η υγεία συνδέονται άμεσα. Έχουν μια αμφίδρομη σχέση μεταξύ τους και πρέπει να βρίσκονται σε αρμονία και ισορροπία.

    Για παράδειγμα, πάρα πολλές μελέτες έχουν δείξει πως η υγιής σεξουαλική ζωή προσφέρουν καλύτερη ροή αίματος, καλύτερη λειτουργία στην καρδιά, ενώ μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης ψυχολογικών διαταραχών και ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες εμφάνισης διάφορων ασθενειών. Αντίστοιχα, ένα υγιές σώμα και μια καλή φυσική κατάσταση μπορούν να βελτιώσουν την αντοχή μας στο σεξ, την απόδοσή μας και γενικώς να προσφέρουν μια καλύτερη σεξουαλική εμπειρία.

    Μια νέα μελέτη, που σχετίζεται με τις παραπάνω, έφερε στην επιφάνεια στοιχεία χρήσιμα και ενδιαφέροντα για ένα θέμα που απασχολεί αρκετό κόσμο. Στην ουσία, τα πορίσματα της έρευνας απαντούν στο ερώτημα του “πόσες φορές την εβδομάδα είναι καλό να κάνει ένα ζευγάρι σεξ”. Η έρευνα, που διεξήχθη στην Αμερική και διήρκησε 4 ολόκληρα χρόνια, δημοσιεύτηκε στο Archives of Sexual Behavior και κατέληξε σε ένα αριθμό που, μάλλον, δεν θα αρέσει στους περισσότερους.

    Παρόλο που θα έπρεπε να υποστηρίζεται πως το κάθε ζευγάρι θα πρέπει να κάνει σεξ όποτε και όσες φορές θέλει, οι ειδικοί λένε πως μία φορά είναι ιδανική. Συγκεκριμένα, η Amy Muise, μια από τις επικεφαλής της έρευνας και καθηγήτρια του York University στον Καναδά λέει: “Μία φορά σεξ την εβδομάδα είναι ένας ιδανικός αριθμός αν θέλεις να μεγιστοποιήσεις την ευτυχία σου και την τέλεια συνύπαρξη με τον/την σύντροφό σου. Οι πολλές παραπάνω φορές ωστόσο δεν είναι απαραίτητα ένα κακό πράγμα αλλά δεν σημαίνει ότι θα σας κάνουν και περισσότερο χαρούμενους”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σεξολόγος προτείνει την ιδανική στάση για γυναικείο οργασμό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρεις συνήθειες που σας κάνουν κακούς εραστές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Άντρες: Πώς με τα δάχτυλά σας θα γίνετε καλύτεροι εραστές



    ΣΧΟΛΙΑ