• LIFE&STYLE

    Μέγαρο Μουσικής: Κερδίστε δυο διπλές προσκλήσεις για ένα μοναδικό μουσικό θέαμα

    • Αθηνά Λαρδή


    Το mononews.gr και το Μέγαρο Μουσικής σας προσκαλούν την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στις 18.30 μ.μ να απολαύσετε ερωτικά τραγούδια της Αναγέννησης.

    Ένα αφιέρωμα στην Αναγέννηση με τραγούδια για τον έρωτα από την Ισπανία, τη Γαλλία, τις Κάτω Χώρες, την Αγγλία και την Ιταλία από τον Δημήτρη Κούντουρα (μουσική διεύθυνση, φλάουτο με ράμφος), έναν έλληνα μουσικό ειδικευμένο στην Παλαιά Μουσική, και από το Σύνολο Κέντρου Παλαιάς Μουσικής του Ωδείου Αθηνών. Η Αναγέννηση του Ουμανισμού και των ανακαλύψεων είναι ταυτόχρονα και η χρυσή εποχή της πολυφωνίας, της μουσικής τυπογραφίας και της μεγάλης διάδοσης της κοσμικής μουσικής. Το Hommage à l’amour, σχεδιασμένο για τις 14 Φεβρουαρίου, παρουσιάζει γνωστά αλλά και σπάνια αναγεννησιακά τραγούδια σε διάφορες γλώσσες αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τα πρώιμα εθνικά στυλ του 16ου αιώνα.

    Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα προβάλλονται οι μεταφράσεις των τραγουδιών.

    Στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, στις 8:30 το βράδυ, θα ακουστούν, μεταξύ άλλων, έργα Guillaume Dufay, Jacques Arcadelt, Henry VIII, Francesco de Laudis. Θα τα ερμηνεύσουν οι τραγουδίστριες: Ελένη Ευθυμίου, Ειρήνη Μπιλίνη-Μωραΐτη, Δέσποινα Παναγιώτου, Θεανώ Παπαδάκη, Όλγα Παπακωνσταντίνου και Αλεξάνδρα Πλέσσια.  Συμμετέχουν οι μουσικοί: Αθανασία Τέλιου (βιόλα ντα γκάμπα, βιέλα) και Πάνος Ηλιόπουλος (τσέμπαλο, όργανο).

    Την επομένη της συναυλίας, στον ίδιο χώρο, έχει προγραμματιστεί Ανοιχτό Μάθημα του Κέντρου Παλαιάς Μουσικής του Ωδείου Αθηνών.

    Σύνολο του Κέντρου Παλαιάς Μουσικής – Ωδείο Αθηνών

    Αποτελείται από νέους επαγγελματίες τραγουδιστές που παρακολουθούν τον Κύκλο Σπουδών Παλαιάς Μουσικής του Ωδείου Αθηνών. Υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Κούντουρα το Σύνολο έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε ιστορικούς χώρους και συνεργάζεται τακτικά με τη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Γαλλικό Ινστιτούτο καθώς και με άλλους σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς.

    Έχει παρουσιάσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πρωτότυπα αφιερώματα όπως το «Hommage à Machaut» με μουσική του μεγάλου μεσαιωνικού συνθέτη καθώς και προγράμματα αφιερωμένα στην πολυφωνία του Quattrocento, στο ελισαβετιανό τραγούδι κ.ά.

    Το Κέντρο Παλαιάς Μουσικής λειτουργεί κατόπιν πρωτοβουλίας του Άρη Χριστοφέλλη και του Δημήτρη Κούντουρα στο Ωδείο Αθηνών από το 2014 και επικεντρώνεται στη μελέτη της μουσικής από τον Μεσαίωνα μέχρι το Μπαρόκ.

     

    Αφήστε μας ένα σχόλιο με το ονοματεπώνυμό σας μέχρι την Τετάρτη 14/2 στις 10.00 π.μ και τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν την ίδια μέρα στις 11.00 π.μ. Τα ονόματα θα αναγράφονται στο τέλος αυτού του κειμένου.

    Οι νικητές θα παραλάβουν την πρόσκλησή τους, 40’ πριν την έναρξη της παράσταση, αναφέροντας το όνομά τους και το mononews.gr.

    ***Νικητές είναι οι:

    Παραβολιάσης Μάνος

    Τρικαλινός Γιάννης



    ΣΧΟΛΙΑ