• LIFE&STYLE

    Με νέο τρομοκρατικό χτύπημα απειλούν οι ISIS την Μεγάλη Βρετανία

    • NewsRoom


    Με νέο σχέδιο τρομοκρατικών επιθέσεων, φαίνεται να απειλεί την Μεγάλη Βρετανία η εξτρεμιστική ισλαμική ομάδα των ISIS. Πιο συγκεκριμένα o επικεφαλής των Βρετανικών αρχών, Mark Rowley σύμφωνα με στοιχεία του Business Insider, προειδοποιεί για επερχόμενη επίθεση των ISIS. Ο ίδιος εξηγεί στην συνέχεια πως τα στοιχεία δείχνουν ότι η τρομοκρατική οργάνωση ISIS, ή αλλιώς όπως είναι γνωστοί και με το όνομα Daesh, προετοιμάζουν μεγαλύτερες επιθέσεις παγκοσμίως συμπεριλαμβανομένης και της Μεγάλης Βρετανίας.

    Μιλώντας στις ειδήσεις ο κ. Rowley τόνισε, ότι πλέον οι επιθέσεις των ISIS δεν θα σταματήσουν μόνο εναντίον των στρατιωτών και των αρχών αλλά θα προχωρήσουν και στην καταμέτωπη επίθεση στις ζωές των Δυτικών κρατών.

    Η συγκεκριμένη απειλή θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή, κάτι που σημαίνει, όπως εξηγούν οι Βρετανικές αρχές μεγάλη πιθανότητα για επερχόμενη επίθεση.

    Ακόμη ο κ. Rowley υποστηρίζει ότι οι βλάβες της επίθεσης θα είναι πολύ μεγάλες καθώς πρόκειται για μια τρομοκρατική ομάδα που αρέσκεται σε “μεγαλειώδες” επιθέσεις, οι οποίοι φαίνεται να προσπαθούν να εντάξουν οργάνωση τους, άτομα που έχουν εκπαιδευτεί στρατιωτικά στην Συρία και προετοιμάζουν τις επιθέσεις τους μέσα στην Βόρεια Ευρώπη. Η θέση της Βρετανίας δυσχεραίνει, κατά τον ίδιο ειδικότερα μετά της συμμετοχής της στους πολέμους στην Συρία και το Ιράκ. Με αποτέλεσμα μετά την τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι να φοβούνται και για αντίστοιχα αντίποινα στο Λονδίνο.

    Η αύξηση που έχει σημειωθεί στους ενστερνιστές της ιδεολογίας των ISIS είναι ανησυχητική με την αύξηση του ποσοστού των τριών τελευταίων ετών να αγγίζει το 57%. Τα αποτελέσματα ακόμη έδειξαν ότι το 77% των μελών είναι Βρετανοί υπήκοοι, το 14% είναι γυναίκες και το 13% από αυτούς να 20 χρόνων και κάτω.

    Ολοκληρώνοντας εξηγεί ότι τα ποσοστά αυτά δεν θα τα βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια, καθώς πλέον η επιρροή της προπαγάνδας και της εκλογίκευσης μερικών μηνυμάτων των ISIS από διάφορα άτομα έχουν φέρει τα συγκεκριμένα ανησυχητικά αποτελέσματα.



    ΣΧΟΛΙΑ