• LIFE&STYLE

    LIFELINE: Εκδήλωση για τη γιορτή της μητέρας

    • Contributor


    «Μητέρα, Γυναίκα, Επαγγελματίας» ήταν το θέμα του φιλανθρωπικού γεύματος που πραγματοποίησε για τέταρτη συνεχή χρονιά, ο ανθρωπιστικός οργανισμός Lifeline Hellas την Τρίτη 8 Μαΐου, στο TATOI CLUB. H εκδήλωση, υπό την Αιγίδα της ΑΒΥ Πριγκίπισσας Αικατερίνης της Σερβίας και τις παρουσίες της τέως Βασίλισσας Άννας Μαρίας και της πρέσβειρας της UNESCO Μαριάννας Βαρδινογιάννη στέφτηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, εφόσον συγκεντρώθηκε 1.000.000 ευρώ σε ιατρικό εξοπλισμό για το Άσυλο Ανιάτων και το Παίδων Πεντέλης.

    Η διακόσμηση ήταν εξαιρετικά επιμελημένη από την Έμυ Τρίκαρδου, ενώ τη μουσική κάλυψη, ανέλαβε –με συνοδεία πιάνου- η πολλά υποσχόμενη σοπράνο Βάσια Ζαχαροπούλου. Τόσο ο πρόεδρος Ζήσης Μπουκουβάλας, όσο και τα μέλη του σωματείου, στους λόγους τους, τόνισαν τη σημασία της προσπάθειας να στηριχτούν και να ενισχυθούν τα Κρατικά Νοσοκομεία Παίδων και την αφοσίωση της οργάνωσης στην φιλανθρωπία και τα παιδιά, ενώ η ΑΒΥ Αικατερίνη συγκίνησε, αναφερόμενη στη μητέρα της που της μετάγγισε την ανάγκη της προσφοράς, την οποία και έκανε σκοπό ζωής.

    Με την Λίτσα Λάβδα

    Γεννημένη το 1943 στην Αθήνα , κόρη του Ροβέρτου και της Άννας Μπατή , η Αικατερίνη μορφώθηκε στη Λωζάνη , σπούδασε Bussines στο Ντένβερ του Κολοράντο και στο Ντάλλας του Τέξας , ενώ έχει ζήσει και δραστηριοποιηθεί σε Αυστραλία, Αφρική και Η.Π.Α.. Φύση ασίγαστη, ταξιδιωτική και κοσμοπολίτικη , γνώρισε το ΑΒΥ Πρίγκιπα Αλέξανδρο της Σερβίας, το 1984 στην Ουάσιγκτον, ένα χρόνο αργότερα παντρεύτηκαν στο Λονδίνο και από τον Ιούλιο του 2001 εγκαταστάθηκαν στο παλάτι της δυναστείας Καραγεώργεβιτς στο Βελιγράδι. Έναυσμα για την έντονη φιλανθρωπική της δραστηριότητα, στάθηκαν οι ανάγκες που δημιούργησε ο πόλεμος στην πρώην δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, όσων αφορά την φροντίδα, περίθαλψη και εκπαίδευση, των χιλιάδων παιδιών που έμειναν ορφανά.

    Η ίδια έχει δύο παιδιά και τέσσερα εγγόνια και το Lifeline – με γραφεία σε Αθήνα, Νέα Υόρκη, Σικάγο, Τορόντο και Λονδίνο – είναι ένας από τους πολλούς ανθρωπιστικούς οργανισμούς που στηρίζει. Προσωπικότητα γενναιόδωρη, ανήσυχη και πληθωρική, παρά την πολύχρονη διαμονή της στο εξωτερικό, διατηρεί αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά της ελληνικής της καταγωγής , με ιδιαίτερη αγάπη στις τέχνες, το διάβασμα και τη μαγειρική.

    Η επόμενη εκδήλωση του LIFELINE HELLAS θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Ιουνίου στο Snt George Lycabettus.



    ΣΧΟΛΙΑ