• LIFE&STYLE

    Κωνσταντίνος Αγγελίδης: Πόσες πιθανότητες του δίνουν οι γιατροί για να ζήσει

    • NewsRoom


    Μάχη για τη ζωή του συνεχίζει να δίνει για 10η μέρα ο 44χρονος παρουσιαστής Κωνσταντίνος Αγγελίδης, ο οποίος παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Ασκληπιείο. Οι γιατροί του νοσοκομείου παραμένουν επιφυλακτικοί χωρίς να προβαίνουν σε προγνώσεις και προβλέψεις κανενός είδους, αν και εκτιμούν πως η ηλικία κι ο δυνατός οργανισμός του, αποτελούν σημαντικούς παράγοντες που μπορούν να τον βοηθήσουν σε αυτή τη δύσκολη πορεία που πρέπει να διανύσει.

    Οι γιατροί έχουν μπει στην διαδικασία να τον επαναφέρουν σιγά σιγά από την καταστολή (του χορηγούσαν τις πρώτες δύο ημέρες συνεχώς ισχυρά κατασταλτικά) για να δουν πως θα αντιδράσει ο οργανισμός του.

    Οι πιθανότητες που δίνουν για να ζήσει είναι ακόμη 40% όπως διαβάζουμε στο gossip-tv.gr. Συγκρατημένη αισιοδοξία υπάρχει και από τους γιατρούς και από την οικογένεια του τραυματία.

    Σύμφωνα με το πρωτόκολλο της ΜΕΘ ο ασθενής μπορεί να παραμείνει σε αναπνευστική μηχανική υποστήριξη για 13 έως 20 ημέρες, και μετά την πάροδο αυτού του διαστήματος υποβάλλεται σε τραχειοστομία. Αυτό γίνεται για να υποστηριχθεί και πάλι η αναπνοή του αλλά είναι η μέθοδος που ενδείκνυται για την αναπνευστική υποστήριξη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και που τον προστατεύει περισσότερο από τα μικρόβια και συνεπώς τις λοιμώξεις που εγκυμονεί η χρήση του αναπνευστήρα.

    Τα επόμενα δυο 24ωρα είναι πολύ κρίσιμα για τον παρουσιαστή αφού θα κριθεί η ζωή του από το πώς θα αντιδράσει ο οργανισμός του καθώς θα επανέρχεται σιγά σιγά από την καταστολή.

    Αυτό σημαίνει πως μπορεί να είναι μία πολύ σταδιακή διαδικασία αποκατάστασης, διαρκείας αρκετών ημερών εβδομάδων ακόμα και ετών. Για την οικογένεια, την αρχική αγωνία της επιβίωσης διαδέχεται η αγωνία για το τι επιφυλάσσει το μέλλον και σε ποιο βαθμό θα αναρρώσει ο άνθρωπός της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κωνσταντίνος Αγγελίδης: Στιγμές αγωνίας έξω από την Εντατική – Σταθερή η κατάστασή του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πρώτη ανάρτηση του Γ. Μαυρίδη μετά το Nomads και η «γιορτή» της Απ. Ζώη με τους συμπαίκτες της

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Εξιχνιάστηκε έπειτα από έναν χρόνο η δολοφονία του 30χρονου Αφγανού στην Πλατεία Αττικής



    ΣΧΟΛΙΑ