• LIFE&STYLE

    Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Η φωτογενής φιλόλογος δεν κάνει πια μηνύσεις

    konstantina-spyropoulou


    Όμορφη, με εκείνη την ζαχαρένια ομορφιά, την όλο γεμίσματα, λακκάκια, μπουκλάκια, ναζάκια! Με μια φωνή, κοριτσιού προσχολικής ηλικίας, όλο ακκισμούς, τσακίσματα, χαϊδέματα και τραβήγματα τραγουδιστά, στα όρια των μεταγλωττίσεων στα καρτούν όταν μεγάλες γυναίκες δίνουν φωνή σε μωρά και στον Κάσπερ το φαντασματάκι. Φωτογενής σα στεφανωμένη με χριστουγεννιάτικα φωτάκια σε αστέρινο σχήμα. Για πολλούς κακομαθημένη από ένα κανάλι, που την ξεχώρισε, την ανέδειξε, την στέριωσε σε ένα φαραωνικό υπερφίαλο διώροφο σκηνικό και της έδωσε εκπομπή, αν και είχε μικρή πείρα και ελάχιστη εκπαίδευση. Για άλλους, ένα άμαθο κορίτσι, από την Ρόδο στην Αθήνα, για σπουδές και που βρέθηκε σε τηλεοπτικές άγριες ερήμους, οφείλοντας να επιβιώσει. Αλώστε το πρόβατο αν πέσει μες στους λύκους, κάποια στιγμή και εκείνο θα αλυχτήσει!

    Όπως και να ‘χει, ήταν γραφτό της να διακριθεί. Να ‘χει εκπομπή. Να δίνει συνεντεύξεις. Να κάνει εξώφυλλο. Να ασχολούνται τα σάιτ μαζί της, για το τι μπικίνι φόρεσε, αν υποδέχτηκε με λουλούδια την άνοιξη, αν απαίτησε να καθίσει πρώτο τραπέζι στου Ρουβά και με ποιο τσακώθηκε ένα βράδυ στα μπαρ. Είδε ποταμάκια από μελάνι να ρέουν για να περιγράψουν κάθε συμπεριφορά της, απρεπή ή μη, αληθινή ή φανταστική. Της βγήκε το όνομα πως απαιτούσε να φεύγουν συνεργάτες της, χρεώνοντας τους κάθε λάθος, για τα όποια ποτέ της δεν έφταιγε.

    Πλάκωσε τις μηνύσεις, σε συνάδελφους της παρουσιαστές και δημοσιογράφους, αν και έκανε την ίδια δουλειά μαζί τους, με τους οποίους και τα βρήκε μετά, μη γνωρίζοντας, πως ο κανόνας -για να παραμείνουμε και στο θηρευτικό είδος της τηλεόρασης – λέει «πάντα να τρέχεις με την αγέλη, γιατί τη στιγμή που θα σκοντάψεις και οι άλλοι καταλάβουν ότι έχεις χτυπηθεί, θα σου χιμήξουν σαν λύκοι». Και η στιγμή για την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, ήρθε! Χάνοντας την εκπομπή και την παντοδυναμία της στο κανάλι που εργαζόταν, είδε πλάτες να γυρνούν, ανθρώπους να χάνονται, τηλέφωνα να μη χτυπάνε και πολλούς να βιάζονται να την αγνοήσουν! Αν είχαμε ηχητικά εφέ, εδώ θα πρέπει να πέσει ένα παρατεταμένο αλύχτισμα νυχτερινής πείνας, ανατριχιαστικό και αγριεμένο…

    Κωνσταντίνα Σπυροπούλου
    Κωνσταντίνα Σπυροπούλου

    Η πρώτη εμφάνιση της Κωνσταντίνας ή λύκε, λύκε είσαι εδώ;

    Σπουδάζοντας στο τμήμα Ψυχολογίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Κωνσταντίνα θα βρεθεί, λόγω αυτοπεποίθησης στην ωραιότητα της, ως μοντέλο στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, στον Alpha. Η ειδικότητα της είναι να κάθεται… να της μακιγιάρουν το πρόσωπο! Μια σεζόν αργότερα η όμορφη νεαρή, εν μια νύκτι παίρνει την θέση της Ευαγγελίας Αραβανή στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, όταν κρατούσε τη πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου στον Alpha.

    Είναι θέμα ημέρων να αρχίσει λοιπόν, με αυτή την αρχή, η βοή, πως το κανάλι την πίστευε πολύ και την επέβαλε και πως η μικρή «κάνει την παρουσιάστρια και υποβιβάζει τη Ναταλία». Κάτι σεζόν μετά, η εκπομπή της Ναταλίας, που έγινε της Καραβάτου, με την οποία και πάλι υπήρχαν φήμες πως δεν τα πήγαινε καλά η μόνιμη πια στους καναπέδες Κωνσταντίνα, ονομάστηκε «Σπίτι μου σπιτάκι μου», ενώ μας έδειχνε ένα πλατό και παρουσιάζεται από την Κωνσταντίνα. Πλατό μου, πλατουδάκι μου και κανάλι, καναλάκι μου, κοινώς…

    Καλά, βέβαια, δε πέφτουμε κι από τα σύννεφα από όλα αυτά! Πλην ελάχιστων, έως ελαχιστότατων περιστατικών, αυτόφωτων και αυτοδημιούργητων αυτή δεν είναι η ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης; Κοπελίτσες νόστιμες, εμφανίζονται από τα βάθη του σκηνικού και ανάγονται σε σταρ, καλοπληρωμένες, καλοφωτισμένες, καλοζωισμένες και ικανοποιημένες. Και δικαίως για την πάρτι τους. Δηλαδή αν ερχόταν σε σας και σας λέγανε: «έλα να σε ντύνουμε, να σε χτενίζουμε, να μοστράρουμε ως μεγάλη προσωπικότητα και να σε πληρώνουμε και μια καρότσα τριαξονικου λεφτά», τι θα έλεγες; Όχι δε θέλω; Μόνο με την πνευματική αξία και τις γνώσεις μου θέλω να κατακτήσω τις κορυφές της αθανασίας και της ουσιαστικής δόξας; Και η Κωνσταντίνα λανσαρίστηκε ως σταρ με τα όλα της.

    Spyropoulou
    Κωνσταντίνα Σπυροπούλου

    Εκπαιδεύοντας την Κωνσταντίνα

    Η Κωνσταντίνα θεωρεί πως έφτασε πια στο αποκορύφωμα που της μελλόταν και πιθανόν της άξιζε. Να οι φωτογραφίσεις, να οι έξοδοι πλασαρίσματος τα βραδιά πάντα σε θεατρικές πρεμιέρες, με την ίδια να μη απαντά σε ερωτήσεις, να οι ελεγχόμενες δηλώσεις, να το συνταίριασμα της λάμψης της σε πολυτελείς εξωτικές διακοπές, στη Μύκονο, στα σκάφη, σε πολυτελή αυτοκίνητα και σε πανάκριβη ιδιοκτήτη μεζονέτα στα Νότια, παραθαλάσσια προάστια. Δεν θέλει πολύ, η παρουσιάστρια να πάρει αέρα. Να λοιπόν, πως αποκτιέται το υφάκι της Όπρα και της Τάιρα Μπανγκς μαζί, όταν δίνεις πάσα για διαφημίσεις αποτριχωτικών και της έξυπνης σίτας ή λες χαμογελαστά «και τώρα; Θα περάσουμε στη μαγειρική μας»!

    Η απόλυτη δε καταξίωση της έρχεται όταν βρίσκεται καλεσμένη επι τιμής στην εκλεκτική Ελένη Μενεγάκη, η οποία συνήθως σνεντευξιάζει προσωπικότητες που έχουν διακριθεί συνολικά ή με πυροτεχνηματική διάρκεια ως σημαίνοντες στις εξελίξεις της προβεβλημένης δραστηριότητας. Ιδού η 26χρονη μόλις Κωνσταντίνα Σπυρόπουλου! Και να οι κοσμικές εμφανίσεις πάντα ντυμένη με ρούχα αξίας 10 μηνιάτικων βετεράνων δημοσιογράφων, να και οι εμφανίσεις με το χρυσορυχείο Ελένη Μενεγάκη σε κοσμικά events και να ότι έμπαινε και έβγαινε στο νοσοκομείο, ως απλός άνθρωπος, για να κοιτάξει τον θυροειδή της!

    Τηλεοπτικό φαινόμενο στην αντιμετώπιση η νεαρή κυρία Σπυροπούλου. Ε; πολύ θέλει ο άνθρωπος και δη ο φωτογενής, να χάσει την ισορροπία του και να νομίσει πως όλα αυτά είναι να τα παίρνεις πολύ σοβαρά; Για δες: Μια Όλυνθος γκρεμισμένη η ιδιωτική τηλεόραση, με σκιές προηγούμενης αίγλης και εξουσίας, να αχνοφαίνονται στα χαλάσματα αλλά η πορφύρα σέρνεται ακόμα στις πολεμίστρες. Η νέα αυτοκράτειρα του φαβοριτισμού, περνιέται για Σταχτοπούτα που θα ενδυθεί την παντοδυναμία του πρίγκιπά της και τη μαγεία της νεράιδας – νονάς, αλλά –φευ- δεν έχει πια κατοίκους το βασίλειό της! Και όσα προσόντα να ‘χει η νεαρή, που φρόντισαν όλοι να μάθουμε πως είναι φοιτήτρια και μιλάει ξένες γλώσσες, όταν ο κόσμος αλλάζει γύρω της, το πέρασμα του δαχτυλιδιού δεν αρκεί για να μείνει η κορώνα στο ξανθό καλοβαλμένο κεφαλάκι της. Πρέπει και οι υπήκοοι να εφευρεθούν ξανά και να δηλώσουν υπακοή και όχι μόνο οι αυλικοί…

    konstantina-spyropoulou

    Τα κιλά της Κωνσταντίνας ή πως ποτέ δεν προβληματίζει το λύκο πόσο πολλά μπορεί να είναι τα πρόβατα

    Με ύφος σαν να έπαιζε σε κακό παιδικό θέατρο την εξάχρονη, αδιευκρίνιστη την ανύπαρκτη αίσθηση χιούμορ η Κωνσταντίνα έχει εκπομπή με χαμηλή τηλεθέαση παρ όλη τη στήριξη του καναλιού και τους καταξιωμένους επαγγελματίες που εναλλάσσονται στην συνεργασία μαζί της. Όμως είναι σταρ προαποφασισμένα. Οι φήμες βοούν. Είναι δύσκολη συνεργάτης, απαιτητική, χωρίς να ξέρει το αντικείμενο και για όλα της φταίνε οι άλλοι.

    Όποτε σπάει τη σιωπή της ως καλεσμένη δημοσιοσχεσιστικα σε άλλες εκπομπές, μιλά για κιλά, το υποτιθέμενο μπουλιγκ που δέχεται για κάτι αδιευκρίνιστο, για το τι κακός μπορεί να γίνει ο κόσμος της τηλεόρασης για τις ξανθές, άβγαλτες παιδούλες. Και φυσικά τις κατασκοπεύει! «Στην αρχή όταν πήγαινα στην εκπομπή όλα μου φαινόντουσαν πολύ όμορφα. Σιγά σιγά όμως άρχισα να βλέπω κάποια πράγματα και να λέω ότι δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά. Μετά από τέσσερις μήνες άρχισα να συνειδητοποιώ τι γίνεται. Γίνονταν διάφορα πράγματα στην εκπομπή και διέρρεαν στα Μέσα. Όταν σε ένα σπίτι συμβαίνει κάτι, αυτό διαρρέει μέσα από το σπίτι, την πολυκατοικία. Άλλα γινόντουσαν και αλλιώς τα έδιναν από μέσα. Φέτος πώς γίνεται και δεν έχει βγει προς τα έξω τίποτα, ούτε καλό, ούτε κακό; Προφανώς υπήρχε κάποιος που τα έδινε» δήλωσε σε μια συνέντευξη της. Απορίας άξιον φυσικά το τι μπορεί να συμβαίνει σε μια εκπομπή που να θέλει όρκο σιωπής, συνωμοτισμό, «ομερτά»;

    Τι να μαθεύεται από τα «πράγματα» προς τα έξω που να μη πρέπει σε μια εκπομπή θεματολογίας ελαφριού κουτσομπολιού, μαγειρικής, ζωδίων και τραγουδιού; Δεν διάβασαν καλά τα περιοδικά, έκοψε η μπεσαμέλ, είναι ο Κρόνος στους Διδύμους και δεν το είπανε ή ξέχασαν να κουρδίσουν το πιάνο; Για εκπομπή μιλάμε ή για σύσταση συμμορίας; Και οι δημοσιογράφοι εκεί τι πρέπει να ‘ναι για μη μιλάνε; Ροδόσταυροι και ελευθεροτέκτονες;

    Ωσαννά στην Κωνσταντίνα ή Θρέψε λύκο το χειμώνα, να σε φάει το καλοκαίρι

    Στο αποκορύφωμα μιας διασημότητας που έγκειται στην παρουσίαση μιας εκπομπής, η κακή προφανώς στις δημόσιες σχέσεις Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, η αμαθή για το τι γίνεται σ αυτόν τον λαμπερό, γυάλινο κόσμο της παντοδύναμης οικοσκευής που ανήκει η τηλεόραση, βλέπει όλοι, μα όλοι να την υμνούν στον Άλφα. Σε κάθε της εμφάνιση σε άλλες εκπομπές του ίδιου καναλιού, μόνο τα βάγια δεν βγάζουν να της κάνουν αψίδα να περάσει από κάτω, στρώνοντας χαλιά για να πατήσει!

    Παραβγαίνουν δε όλοι στο ποιος θα πει τον μεγαλύτερο έπαινο, ποιος θα χειροφιλήσει και ποιος θα κολακέψει περισσότερο την 27χρονη, πια, κοπελίτσα, σε σημείο που καταντά διασκεδαστικό και αναμένεις πότε η ωραιότατη Σπυροπούλου θα αναφωνήσει «προς Κρήτα κρητίζεις» μιας και είναι και της Φιλοσοφικής, όπως διατρανώνει και αυτά τα παίζει στα δάχτυλα. Φυσικά τώρα, όλοι αυτοί μετα βίας την θυμούνται, ενώ πρώην συνεργάτες διατρανώνουν πως είχαν τυπικές σχέσεις μαζί της και σχεδόν την ανεχόντουσαν.

    Τότε όμως; Τότε ακόμα οι εκτός ΑΛΦΑ, όλοι σχεδόν, οι υπόλοιποι παρουσιαστές και δημοσιογράφοι της ψυχαγωγίας, του life style, του gossip, βρε αδελφέ, παραβγαίναν ποιος θα την απαξιώσει περισσότερο, παρ εκτός κι αν την είχαν καλεσμένη κάποια μέρα, όπου λίγο καιρό νωρίτερα, πλακώνονταν να την παινεύουν με μανία. Τσακώνεται με την Ντεπυ Γκολεμά στη πλατεία Κολωνακίου, έχει προβλήματα της με την τροχαία όπου οδηγούσε ένα μικρό μεν, αλλά υψηλής τιμής αυτοκίνητο, ντύνεται πανάκριβα, αλλά κάποια στιγμή κατανοεί πως αυτό δεν την κάνει συμπαθή σε ένα κοινό που αγκομαχά να επιβιώσει! Προσπαθεί να αναστρέψει την εικόνα.

    Κοιτά την κάμερα της και λέει πως πρέπει να δουλεύει για να ζει και πως ζει από την δουλειά της. Βετεράνος δημιοσιογραφει τότε την υμνεί αποκαλώντας την «βιοπαλαίστρια της ζωής» και όσους την κρίνουν «βουτυρόπαιδα»! Το να σε ντύνουν, να σε στολίζουν, να σου ετοιμάζουν εκπομπές, να αμείβεσαι καλά έως παρά πολύ καλά, δε σε κάνει «βιοπαλαίστρια», αλλά απλώς τυχερή, φυσικά, αλλά η Κωνσταντίνα νόμιζε τότε, πως η κάθε βιοπαλαίστρια πριν τα 30 της, έχει μακρινά ταξίδια στις εξωτικές Μαλδίβες, παρατεταμένα καλοκαίρια στα ελληνικά νησιά με μεγάλο ιδιωτικό σκάφος, λούσα, τσάντες, τακούνια, ότι γυαλίζει, ντουβάρια και λαμαρίνες! Μικρή ήταν ακόμα και έμαθε…

    Χορεύοντας με τους λύκους

    Και μια σεζόν, σαν όλες τις άλλες, η διευθύντρια προγράμματος, Ιζαμπέλα Σασλόγλου, καλεί την κυρία Σπυροπούλου στο γραφείο της και της δηλώνει πως η εκπομπή σταματά. Το υψηλό budget σε συνδυασμό με τα νούμερα τηλεθέασης, καθώς και το ότι ο σταθμός θέλει να επενδύσει περισσότερο στην ενημέρωση, ήταν οι αιτίες!

    Και πρέπει η μετρημένη Κωνσταντίνα να το κατάλαβε, αφού στο παρελθόν είχε δηλώσει το σεμνό και εντελώς λάθος στην συγκεκριμένη χρήση του: «απλώνω τα πόδια μου μέχρι εκεί που φτάνει το κρεβάτι μου». Την θέση της στο πρωινό τις ώρες που πρώτα παρουσίαζε η Ναταλία Γερμανού, μετα η Καραβατου, ύστερα η ίδια η Σπυροπούλου, πήρε ο Νίκος Μάνεσης. Και η ζωή συνεχίστηκε!

    Η Κωνσταντίνα μεγάλη πια, με τις συνομήλικες συμφοιτήτριες να έχουν αποφοιτήσει χρόνια πριν, επιστρέφει στη Φιλοσοφική και κάνει την πρακτική της στο 3ο ΓΕΛ Αργυρούπολης, όπου την πρώτη μέρα σύμφωνα με δικές της δηλώσεις «έφαγε τρελή καζούρα». Ενώ, παλιά δε στεκόταν στις κάμερες, τις οποίες απέφευγε όπως τα βαμπίρ τον αγιασμό, τώρα χαμογελαστά, απαντά σε όλους και για όλα, ακόμα και θέματα υγείας της τα οποία δεν γνώριζε το κοινό και κανείς άλλος, άρα δεν ανησυχούσε και ιδιαίτερα. Πηγαίνει καλεσμένη στην εκπομπή του παρουσιαστή που είχε μηνύσει στο παρελθόν και είναι μαζί του τουλάχιστον μελένια.

    Το φωνογραφημένο πλειστάκις, στα social media της, ακριβό διώροφο σπίτι της στην Βούλα, δεν την βολεύει πια, διότι είναι πολύ μεγάλο και επιθυμεί να μετακομίσει σε ένα μικρότερο διαμέρισμα στο κέντρο. Συζητιέται ακόμα η συμμετοχή της στο αειθαλές και τόσο πρωτότυπο Dancing With Stars του ΑΝΤ1, όπου έχουν διαπρέψει στη ρούμπα, το τσα τσα και το κουικ στεπς, ομόλογες της, γνωστές από το παρελθόν, όπως η Ευαγγελία Αραβάνη, πρώτο βιολί στην παρουσίαση πια, στο ΣΚΑΪ. Δεν είναι πια 27 ετών, ούτε κεντρική παρουσιάστρια, μήτε άβγαλτη και άρα ανυποψίαστη στον χορό. Αφού λοιπόν, θα μπει στο χορό, θα χορέψει ίση, μεταξύ ίσων, τουλάχιστον στα βήματα…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συνάντησε η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου τον πρίγκιπα Χάρι; (pic)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πρώτο κείμενο διδασκαλίας και τα μηνύματα των μαθητών της

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: H Kωνσταντίνα Σπυροπούλου καθηγήτρια σε λύκειο της Αργυρούπολης (pics-video)



    ΣΧΟΛΙΑ