• LIFE&STYLE

    Κάψτε λίπος και θερμίδες κάνοντας τραμπολίνο


    Βρισκόμαστε κυριολεκτικά μια ανάσα πριν την πρώτη βουτιά στη θάλασσα και σίγουρα πολλές από εσάς ζείτε ακόμα στον πυρετό της προετοιμασίας του γνωστού bikini body. Εάν λοιπόν θέλετε να φτάσετε στον στόχο σας πιο γρήγορα, αυτό που χρειάζεστε είναι αερόβια προγράμματα που περιλαμβάνουν κι ενδυνάμωση. Η νέα πρόταση από τον χώρο του fitness, λοιπόν, υπόσχεται αδύνατο, καλλίγραμμο και σφριγηλό σώμα γρήγορα και διασκεδαστικά!

    Ο λόγος για το γνωστό σε όλους τραμπολίνο, σε μια πιο μικρή έκδοση. Τα παιδιά λατρεύουν να χοροπηδούν επάνω του με τις ώρες και σίγουρα έχετε προσέξει ότι κατεβαίνουν από το παιχνίδι λαχανιασμένα και ιδρωμένα. Αυτό συμβαίνει γιατί στην πραγματικότητα αυτή η αναπήδηση είναι μία από τις καλύτερες cardio ασκήσεις χαμηλής επιβάρυνσης που μπορείτε να κάνετε. Ξεχάστε τα σκληρά και βαρετά προγράμματα με τα βάρη και δοκιμάστε κάτι fun και αποτελεσματικό, τόσο για την καύση λίπους όσο και για τη μυϊκή ενδυνάμωση. Μάλιστα, συνδυάζεται εύκολα και με άλλες κινήσεις όπως sprint, άλματα, ψηλά γόνατα και βάρη, για να γυμνάσετε ολόκληρο το σώμα και να αποκτήσετε άριστη φυσική κατάσταση.

    Υπάρχουν αρκετοί χώροι άθλησης που περιλαμβάνουν στα καθημερινά τους προγράμματα συνεδρίες με τραμπολίνα, τα οποία συνήθως διαρκούν 45 λεπτά. Μπορεί να σας τρομάζει η μεγάλη διάρκειά τους όμως, πιστέψτε μας, μόλις ξεκινήσετε, θα νιώσετε και πάλι παιδιά, ενώ η ώρα θα περάσει χωρίς καν να το καταλάβετε. Ταυτόχρονα, μέχρι να τελειώσετε θα έχετε κάψει περίπου 1000 θερμίδες, πολύ περισσότερες από όσες καίτε κάνοντας διάδρομο. (10 λεπτά στο τραμπολίνο ισοδυναμούν με 30 λεπτά διάδρομο).

    Από τα μεγάλα θετικά αυτής της μεθόδου εκγύμνασης είναι και η αύξηση-ενίσχυση του μεταβολισμού, καθώς το λεγόμενο «χοροπηδητό» βοηθά το σώμα σας να επεξεργάζεται τις τροφές πολύ πιο αποτελεσματικά και να κάνει καλύτερες και συχνότερες καύσεις.

    Είναι μία προπόνηση που μπορεί ο οποιοσδήποτε άνθρωπος να ξεκινήσει ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης. Παράλληλα λόγω της καρδιαγγειακής δραστηριότητας που προκαλεί, μειώνεται κατά πολύ ο κίνδυνος επιβάρυνσης και τραυματισμού των αρθρώσεων και αποτελεί μια από τις πιο κατάλληλες μεθόδους για όσους αποφεύγουν τα μαθήματα υψηλής έντασης. Τέλος, τα οστά σας γίνονται πιο δυνατά και αποκτάτε καλύτερη ισορροπία.

    Εάν είστε έτοιμη να δοκιμάσετε αυτόν τον συναρπαστικό τρόπο άθλησης διαβάστε παρακάτω τρία tips που θα σας φανούν χρήσιμα:

    1. Για να συνηθίσετε την κίνηση πάνω στο τραμπολίνο, αρχίστε πρώτα να κάνετε πηδηματάκια και καθίσματα στο έδαφος.
    2. Κρατήστε το ύψος σας υπό έλεγχο. Δεν χρειάζεται να στοχεύετε στο… ταβάνι διότι όσο πιο ψηλά άλματα κάνετε, τόσο πιο επιρρεπείς σε τραυματισμούς θα είστε.
    3. Το τραμπολίνο είναι ιδιαίτερα ασταθές και πρέπει συνεχώς να ελέγχετε και να εστιάζετε στις κινήσεις σας, ώστε να μη χάσετε την ισορροπία σας

    Πηγή: glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Τι αλλαγές θα δείτε στο σώμα σας, αν αρχίσετε άμεσα τη γυμναστική (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρεις ασκήσεις για να πάρει μπρος ο μεταβολισμός και να τονώσετε το σώμα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μακιγιάζ: Πώς να είμαι όμορφη στο γυμναστήριο



    ΣΧΟΛΙΑ