• LIFE&STYLE

    Ιστορίες καθημερινής και πανάκριβης τρέλας στη Μύκονο – Εκτός πραγματικότητας οι τιμές στο νησί


    Απλησίαστη είναι η Μύκονος για τους Έλληνες τουρίστες, λόγω των πολύ υψηλών τιμών που συναντά κανείς όχι μόνο στα υπερπολυτελή μαγαζιά του νησιού, αλλά ακόμα και στα ταχυφαγεία και τα απλά café.

    Ιστορίες καθημερινής και πανάκριβης τρέλας στο νησί των Ανέμων

    Σχεδόν καθημερινά είναι τα κρούσματα αισχροκέρδειας στο δημοφιλές νησί με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων να χρεώνουν έως και 4 φορές παραπάνω καφέδες, σάντουιτς και παγωτά. Αν για παράδειγμα θελήσετε να απολαύσετε ένα παγωτό στη Μύκονο, μπορεί να χρειαστεί να πληρώσετε έως και 10 ευρώ για 2 μπάλες, τιμή εξωφρενική αν αναλογιστεί κανείς πως τόσο κοστίζει ένα κιλό παγωτό στην Αθήνα.

    Άναυδοι από την ακρίβεια του νησιού μένουν και ορισμένοι τουρίστες, οι οποίοι δεν παραλείπουν να δημοσιεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις «χρυσές» αποδείξεις που καλούνται να πληρώσουν για ένα μπουκάλι νερό, ένα σουβλάκι, ένα σάντουιτς. Συγκεκριμένα, ένας τουρίστας κλήθηκε να πληρώσει 17,50 ευρώ για ένα τοστ και ένα σάντουιτς. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που ακολουθεί το τοστ στοίχιζε 5,70 ευρώ, ενώ το σάντουιτς 11,80 ευρώ. Να υπενθυμίσουμε πως οι τιμές αυτές συναντώνται σε μικρά μαγαζιά που βρίσκονται σε σοκάκια και όχι σε μερικά από τα πιο γνωστά και πολυτελή μπαρ και εστιατόρια του νησιού.

    Πανάκριβο είναι και το αλκοόλ, φυσικά, με την τιμή ενός κοκτέιλ να αγγίζει μέχρι και τα 20 ευρώ, ενώ σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, νεόκτιστο μπαρ επί του περιφερειακού δρόμου χρεώνει σε ορισμένα καθίσματά του, 60 ευρώ ελάχιστη κατανάλωση, ποσό που πρέπει να πληρώσει ο πελάτης προτού καθίσει στο τραπέζι. Τέλος, «χρυσό» είναι μέχρι και το  πάρκινγκ στο νησί των Ανέμων με τις τιμές να ξεκινούν απο 10 ευρώ και να φτάνουν έως τα 30 ευρω ανάλογα με το μέρος και το μαγαζί.

    600 ευρώ για μια μερίδα κρέας στο Nammos

    Τιμές εκτός πραγματικότητας, βέβαια, θα συναντήσει κανείς και στο πασίγνωστο Nammos, καθώς η τιμή για μια μερίδα κρέας μπορεί να φτάσει και τα 600 ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, κάθε χρόνο το συγκεκριμένο κατάστημα, κατακλύζεται από κόσμο. Πόσο λογικό είναι, όμως, να χρεώνονται τιμές τόσο ακριβές;

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παρασκήνιο: Πώς πιάστηκαν 10 εστιατόρια bar στη Μύκονο για φοροδιαφυγή. Νόμιζαν ότι έφυγαν οι ελεγκτές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα μεγάλη φοροδιαφυγή στη Μύκονο. Ο επικός διάλογος των ιδιοκτητών του Alemagou με την ΑΑΔΕ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΜΥΚΟΝΟΣ: Στα 16.700 ευρώ ανά ώρα (278 ευρώ το λεπτό) ο τζίρος του Nammos

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ρατακόφσκι, Χαντίντ και Κέιτ Μος σε ρόλο DJ στα φαντασμαγορικά εγκαίνια του Nammos Village στη Μύκονο (video)

     



    ΣΧΟΛΙΑ