• Portraits.gr

    Η Seiko κάνει τη διαφορά με τα Presage Shippo Enamel Limited Editions


    Δύο limited edition ρολόγια της Seiko σας παρουσιάζουμε σήμερα, από την σειρά Presage που διακρίνεται για τα προσεγμένα, προσιτά της μηχανικά ρολόγια. Είτε συλλέγετε ρολόγια εδώ και χρόνια είτε ξεκινάτε τώρα, αυτά τα δύο ρολόγια αξίζουν μία θέση στη συλλογή σας.

    Τα Seiko Presage Shippo Enamel Limited Editions διακρίνονται για τη γερή ατσάλινη κάσα τους, διαμέτρου 40,6 χιλιοστών, με μπλε κροκό λουράκι, όμως αυτό για το οποίο ξεχωρίζουν είναι το εντυπωσιακό καντράν τους, κατασκευασμένο περίτεχνα από την Ando Cloisonne, μία από τις ελάχιστες πια παραδοσιακές εταιρείες cloisonné που λειτουργούν στην Ιαπωνία. Πρόκειται για μία περίπλοκη τεχνική, στη διάρκεια της οποίας το υλικό περνά σε στρώσεις από έναν φούρνο στους 800 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι άνθρωποι που γνωρίζουν την τεχνική αυτή πραγματικά αγαπούν αυτό που κάνουν και αυτό φαίνεται από το πόσο προσέχουν και την παραμικρή λεπτομέρεια στα αριστουργήματά τους. Τόσο πολύ, που ακόμα και μία ανεπαίσθητη ατέλεια είναι ικανή να τους αναγκάσει να αρχίσουν ξανά από την αρχή, μέχρι το αποτέλεσμα να είναι τέλειο.

    Πολλοί συλλέκτες νομίζουν ότι τέτοιου είδους ρολόγια κοστίζουν πάντα δεκάδες χιλιάδες δολάρια, όμως η Seiko αποδεικνύει ότι δεν είναι έτσι: το SPB073 στοιχίζει 1.600 δολάρια, ενώ το SPB075 1.400 δολάρια.

    Η διαφορά τους είναι ότι το SPB075 είναι ένα κλασικό ρολόι που δείχνει μόνο ημερομηνία και ώρα, ενώ το SPB073 διαθέτει επιπλέον ένδειξη αποθέματος ενέργειας.

    Μόνο 2.500 κομμάτια από κάθε έκδοση θα πωληθούν παγκοσμίως.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Airbnb VS Μακροχρόνια Μίσθωση: Τι συμφέρει τους ιδιοκτήτες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο: Η Σαγράδα Φαμίλια δεν έχει οικοδομική άδεια και θα πληρώσει πρόστιμο!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  My Style Rocks: Η Μαγγίρα μιμείται την Σπυροπούλου (video)



    ΣΧΟΛΙΑ