• LIFE&STYLE

    Οι 6 beauty κανόνες της Γαλλίδας σχεδιάστριας Isabel Marant

    • NewsRoom


    Στις Εβδομάδες Μόδας άλλοι οίκοι (Chanel, Christian Dior, Prada, Gucci) αποθεώνουν το χρώμα και τις υφές στο μακιγιάζ παρουσιάζοντας bold runway looks, ενώ άλλοι πάλι κινούνται σε πιο φυσικούς και no makeup makeup τόνους. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει η Γαλλίδα σχεδιάστρια Isabel Marant, η οποία κάθε σεζόν στέλνει τα μοντέλα της στην πασαρέλα του Παρισιού με λαμπερό, dewy και φρέσκο μακιγιάζ, σχεδόν σαν αυτό που επιλέγει η ίδια σε καθημερινή βάση.

    Στην ίδια ακριβώς γαλλική και ταυτόχρονα μποέμικη φιλοσοφία στηρίζεται και η συλλογή μακιγιάζ που μόλις λάνσαρε σε συνεργασία με την L’ Oreal Paris, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κρεμώδη ματ κραγιόν, βελούδινες σκιές και ένα highlighter σε ροζ/ροδακινί απόχρωση. «Οι Γαλλίδες προσποιούνται ότι δε δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στο πως δείχνουν, αλλά στην πραγματικότητα νοιάζονται πολύ» δήλωσε η σχεδιάστρια σχετικά με την έμπνευση πίσω από τη makeup collection της.

    Με αφορμή λοιπόν αυτό το λανσάρισμα, αναζητήσαμε τους 6 beauty κανόνες που ακολουθεί η ίδια η Isabel Marant και την καθιστούν ως την απόλυτη la Parisienne. Ανακαλύψτε τους!

    isabel-marant.jpg

    Η σωστή ισορροπία είναι το παν στο μακιγιάζ

    Αγαπώ το κραγιόν και κυρίως το έντονο κόκκινο σε συνδυασμό με ένα μεγάλο χαμόγελο. Είναι ο καλύτερος τρόπος να φτιάξετε τη διάθεσή σας και να φωτίσετε ολόκληρο το πρόσωπό σας, ακόμη κι όταν το δέρμα σας δεν είναι στην καλύτερή του κατάσταση. Οι γήινες σκιές επίσης είναι εκπληκτικές, ειδικά το καλοκαίρι με το μαύρισμα. Προσωπικά όμως επιλέγω πάντα να τονίζω είτε τα μάτια είτε τα χείλη. Ποτέ και τα 2 μαζί! Αλλιώς, είναι too much.

    Βρείτε τα καλλυντικά που ταιριάζουν στις ανάγκες σας

    Είναι πολύ σημαντικό να έχετε τα σωστά skincare καλλυντικά. Πρέπει να βρείτε αυτά που ταιριάζουν σε εσάς και όχι απλώς να χρησιμοποιείτε αυτά που χρησιμοποιεί κάποιος άλλος. Ό,τι δουλεύει για τον έναν δεν είναι απαραίτητο ότι θα δουλέψει το ίδιο και για τον άλλον. Πρέπει να δοκιμάσετε αρκετά προϊόντα και όταν αισθανθείτε καλά με κάποιο, να το κρατήσετε για πάντα.

    Η διατροφή έχει αντίκτυπο στο δέρμα

    Η ομορφιά ξεκινάει από μέσα προς τα έξω. Αν φροντίζετε τον εαυτό σας, μετά το μόνο που χρειάζεται είναι ένα κραγιόν ή ένα ρουζ. Όταν η βάση είναι καλή, το πολύ μακιγιάζ περισσεύει. Δεν είναι ανάγκη να ξοδέψετε μια περιουσία στη skincare περιποίηση. Είναι προτιμότερο να τα διαθέσετε για τη διατροφή σας. «Μου αρέσουν πολύ οι σαλάτες με φρέσκα λαχανικά και ποιοτικό ελαιόλαδο. Αγαπώ επίσης να πίνω χυμούς από καρότο. Οι βιταμίνες του είναι εξαιρετικές και για το μαύρισμα και άρα δε χρειάζεται να καθίσετε στον ήλιο για πολλή ώρα». τονίζει η ίδια.

    Μην παραμελείτε την περιποίηση του σώματος

    «Δεν κάνω ποτέ facials ούτε πηγαίνω σε spa. Δεν έχω τον χρόνο κι επίσης μισώ να με ακουμπάνε άλλοι άνθρωποι. Αυτό που κάνω κάθε Σάββατο πρωί είναι να μετατρέπω το μπάνιο μου στο δικό μου προσωπικό spa για μίση ώρα. Βάζω την playlist του γιου μου, η οποία έχει Αμερικάνικη trap μουσική -αγαπώ αυτό το beat-, μετά ρίχνω μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας στο νερό και απολεπίζω όλο το σώμα μου με σαπούνι. Μου αρέσει επίσης να κάνω μασάζ στα πόδια μου και αν χρειάζομαι περισσότερη ενέργεια απλώνω λίγο έλαιο από φασκόμηλο στα πέλματα. Την ίδια ώρα φτιάχνω και τα νύχια και τα φρύδια μου. Δεν εμπιστεύομαι κανέναν άλλον, οπότε τα κάνω μόνη μου», προσθέτει.

    Τα ανέμελα μαλλιά είναι πάντα chic

    Όταν φτιάχνετε τα μαλλιά σας, χαλάστε τα λίγο ώστε να μη δείχνουν τόσο τέλεια. «Οι Γαλλίδες αγαπάμε τις ατέλειες. Αυτή είναι και η διαφορά μας από τις Αμερικανίδες». Έχουν μία πιο ανέμελη προσέγγιση στο κομμάτι της ομορφιάς. «Δεν πηγαίνω ούτε στο κομμωτήριο πλέον. Γυρνάω το κεφάλι μου ανάποδα, πιάνω τις άκρες των μαλλιών μου και τα κόβω μόνη μου».

    Συμφιλιωθείτε με τον χρόνο

    «Δε βάφω τα μαλλιά μου, αν και είναι γκρίζα. Έτσι είναι η ζωή. Δε μπορείς να κάνεις κάτι για τον χρόνο, οπότε είναι καλύτερο να συμφιλιωθείς μαζί του και να είσαι χαρούμενη με ό,τι έχεις. Πρέπει να γνωρίζεις ότι δε θα μείνεις για πάντα νέα. Χαμογέλα, συγκεντρώσου στα καλά πράγματα και μη δίνεις τόση αξία στα αρνητικά». Πλαστική χειρουργική; «Δε θα το έκανα ποτέ. Αλλά έχω την εξής άποψη επί του θέματος: Ποτέ μην προσθέτεις». Όταν παραφουσκώνεις μέρη του σώματός σου, είναι πολύ προφανές» απαντάει.

    Πηγή: www.glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τα fashion items που σας σώζουν όταν δεν έχετε τι να βάλετε

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό είναι το κομμάτι που υπόσχεται μοναδικά χειμερινά looks (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι σηματοδοτεί για τον όμιλο Celine η κυκλοφορία της νέας του τσάντας «Le 16»



    ΣΧΟΛΙΑ