• LIFE&STYLE

    Οι 6 αποτελεσματικοί τρόποι για να διώξετε την κυτταρίτιδα


    Το μεγάλο θέμα πλέον των γυναικών, λίγο πριν το καλοκαίρι είναι η κυτταρίτιδα και η καταπολέμησή της. Ξεκινάμε λοιπόν με μερικά αποδεδειγμένα στοιχεία επιστημονικά. Οι γυναίκες εμφανίζουν κυτταρίτιδα ενώ οι άντρες, σπανίως. Όλες οι γυναίκες και πιο συγκεκριμένα το 90% σε κάποια στιγμή της ζωής τους έχουν κυτταρίτιδα. Επίσης η εμφάνιση της κυτταρίτιδας είναι γραμμένη στα… γονίδια. Και τέλος, δεν υπάρχει μια μαγική μέθοδος εξαφάνισης της κυτταρίτιδας για πάντα, όμως υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι για να μειωθεί αισθητά κι αν προσέχουμε να μειώσουμε στο ελάχιστο, αυτόν τον φλοιό πορτοκαλιού στο δέρμα μας.

    Τι μπορούμε να κάνουμε:

    1. Γυμναστική- Όχι μόνο αερόβια αλλά και με βάρη, δηλαδή μια συνδυαστική άσκηση. Τρεις φορές την εβδομάδα για τουλάχιστον 30 με 40 λεπτά. Ασκήσεις τόνωσης των μηρών και των γλουτών κάνουν επίσης πολύ καλό, αφού σφίγγουν το δέρμα και μειώνουν σοβαρά την κυτταρίτιδα.

    2. Νερό, νερό, νερό- Γιατί στην πραγματικότητα η κυτταρίτιδα είναι τοξίνες που χρειάζεται νερό για να φύγει. Να πίνετε λοιπόν πολύ νερό και πάντα ένα ποτήρι μόλις ξυπνάτε και πριν κοιμηθείτε.

    3. Δίαιτα, αλλά τι δίαιτα- Το θέμα δεν είναι μόνο να χάσουμε κιλά, γιατί βλέπουμε γυναίκες αδύνατες με κυτταρίτιδα. Άρα χρειάζεται να καταναλώνουμε τροφές που έχουν νερό, όπως αγγούρια, ραπανάκια, ντομάτες, πιπεριές και φρούτα γιατί όπως είπαμε το νερό παίζει έναν από τους πιο σημαντικούς ρόλους στην καταπολέμησης της κυτταρίτιδας. Επίσης, όσο μπορείτε βγάλτε από τη διατροφή σας γλυκά, τηγανιτά και λιπαρά.

    κιλά

    4. Κρέμες- Δεν δίνουν ένα μόνιμο αποτέλεσμα αλλά σίγουρα βελτιώνουν την εικόνα του δέρματος, την υφή και δημιουργούν ένα καμουφλάζ που σε συνδυασμό τώρα το καλοκαίρι με το μαύρισμα, χαρίζουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

    Διαβάστε τη συνέχεια στο www.womanow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τρεις ασκήσεις για να πάρει μπρος ο μεταβολισμός και να τονώσετε το σώμα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μυστικά για σωστό περπάτημα που θα σας βοηθήσει να αδυνατίσετε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 7 τρόποι για να χάσετε βάρος γρήγορα



    ΣΧΟΛΙΑ