• Gossip

    Ο βαθύπλουτος Κούστας, η πρώην πρωταγωνίστρια και η 25χρονη καλλονή: Το τέλος ενός γάμου, η αρχή ενός άλλου

    Γιάννης Κούστας Δήμητρα Μέρμηγκα

    Ο κ. Γιάννης Κούστας και η Δήμητρα Μέρμηγκα αγκαλιά στα Χανιά


    Ήταν η τελευταία πράξη σε ένα θυελλώδες διαζύγιο, ανάμεσα σε μια εκρηκτικού ταμπεραμέντου γυναίκα και έναν βαθύπλουτο, στοχαστικό εφοπλιστή, αυτή που παίχτηκε, στις 12 Απριλίου του 2018, στο Εφετείο της Αθήνας. Η αλέγκρα, εξωστρεφής, ψυχή των πάρτι Σοφία Γιαννικοπούλου είδε την έφεση της για τον εν διαστάσει συζύγό της εφοπλιστή Γιάννη Κούστα κατά της πρωτόδικης απόφασης που έλυε το γάμο τους και που εκδόθηκε τον Οκτώβρη του 2017, να δικάζεται και να ανοίγει τον δρόμο για τον ήδη αναγγελθέντα γάμο του προέδρου της Danaos Corporation με την καστανή, βουτηγμένη στη χάρη και στα νιάτα, Δήμητρα Μέρμηγκα. Φυσικά, τίποτα δεν τέλειωσε ακόμα… Υπάρχει πάντα και ο Άρειος Πάγος…

    Ένας παραμυθένιος γάμος, ένα σα χολιγουντιανό δράμα – διαζύγιο

    Ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας (αριστερά) και η πρώην σύζυγός του Σοφία Γιαννικοπούλου (δεξιά) σε παλαιότερες ευτυχισμένες στιγμές
    Ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας (αριστερά) και η πρώην σύζυγός του Σοφία Γιαννικοπούλου (δεξιά) σε παλαιότερες ευτυχισμένες στιγμές

    Ήταν ένας χρυσαφής Ιούνιος, εκείνος του 1996, που στο λαμπάδιασμα του δειλινού, την τελευταία μέρα του, στη Βάρκιζα, ανάμεσα σε λευκά, όλο μοσχοβολιά, λουλούδια ξεκινούσε ο γάμος ανάμεσα στην όλο μπρίο και αλέγκρα προσωπικότητα Σοφία Γιαννικοπούλου, πρωταγωνίστρια αξέχαστων βιντεοταινιών, όπως το «Ράκος 14 και ο πρώτος μπουνάκιας», και τον εφοπλιστή με το διδακτορικό Ιωάννη Κούστα.

    Ήταν ένα παραμυθένιο βράδυ, με χολιγουντιανές πινελιές αντίστοιχες των σινεφίλ ενδιαφερόντων της νύφης, που για μεγάλο διάστημα σε αυτό το έγγαμο κεφάλαιο της ζωής της, θα γινόταν πρωταγωνίστρια και των κοσμικών στηλών για την όλο θηλυκότητα, κέφι, αμεσότητα, διάθεση για γλέντι συμπεριφορά της, που την έκαναν πάντα την «ψυχή του πάρτι». Αν και παντρεμένος με δύο παιδιά ο εφοπλιστή που είχε την ικανότητα να ισορροπεί τη γνώση ανάμεσα στις εξελίξεις στη ναυτιλία, το real estate και το σύμπαν, τη θεωρία των χορδών ή της μαύρης ύλης, γοητεύτηκε όταν γνώρισε την αφοπλιστικά αισθησιακή ηθοποιό των βιντεοταινιών, τόσο ώστε να χωρίσει με την πρώτη του σύζυγο και να παντρευτεί εκείνη.

    Απέκτησαν δυο κορίτσια και έζησαν όλα εκείνα, που οι κοινοί θνητοί ούτε καν τολμούμε να ονειρευτούμε, όπως ταξίδια με σκάφη σε παραδείσιους προορισμούς και γαλήνιες, σμαραγδί θάλασσες, σπίτια σαν ανάκτορα σ’ όλες τις γωνιές του κόσμου, φαντασμαγορικά πάρτι και ξένοιαστες μέρες σαν αιώνια καλοκαιρινές.

    Ο γάμος τέλειωσε στα δικαστήρια και, όπως στην αρχή του, έτσι και στη λήξη του έγινε θέμα συζήτησης στα κοσμικά, χαιρέκακα σαλόνια των πλούσιων επαύλεων. Η Σοφία Κούστα, όπως γνώρισε την τελικά την μεγάλη δημοσιότητα, βγήκε από τη ζωή του εφοπλιστή και επιστήμονα, μετά από ένα πλήθος εξωδίκων, ασφαλιστικών μέτρων, δικαστικών αιθουσών, δημοσιευμάτων, χαρακτηρισμών όπως «το διαζύγιο της οργής» και «Κούστας εναντίον Κούστα».

    Τον Ιούνιο του 2012 ο Γιάννης Κούστας εγκατέλειψε το σπίτι τους στη Γλυφάδα και εγκαταστάθηκε σε κατοικία της Βουλιαγμένης. Εκείνος της ζήτησε διαζύγιο κι εκείνη του έκανε ασφαλιστικά μέτρα δηλώνοντας στις Αρχές πως ο εν διαστάσει σύζυγός της τη χτύπησε και απειλούσε τη ζωή της. Tον Οκτώβριο του 2016 κατάφερε να δεσμεύσει 30 εκατομμύρια ευρώ της περιουσίας του προκειμένου να διασφαλίσει πως μέχρι το 2018 που θα δοθεί οριστικό τέλος στη δικαστική τους διαμάχη, εκείνος δεν θα έχει χάσει την περιουσία του. «Μυθεύματα», χαρακτήρισε η πρώην σύζυγος τα περί διεκδίκησης ποσού ύψους 180 εκατ. ευρώ από τον Γιάννη Κούστα όπως και όλες εκείνες τις κακοήθεις φήμες για υποτιθέμενη στενή σχέση της με νεαρό, ευειδή γυμναστή, ο οποίος λέγεται πως την συνόδευε κάποιες φορές σε κοσμικές εξόδους.

    3.000 ευρώ σούπερ μάρκετ, 18.000 για κατασκηνώσεις, 24.000 ρεύμα!

    Το κάποτε ευτυχισμένο ζευγάρι με τα δύο παιδιά είχε ένα τρικυμιώδες διαζύγιο, απ’ αυτά που γίνονται δικαστικά δράματα στο Χόλυγουντ. Ανάμεσα στα άλλα, η πρώην ηθοποιός υπέγραψε την έφεσή της με το όνομα «Σοφία Γιαννικοπούλου-Κούστα». Λίγους μήνες νωρίτερα, ο εφοπλιστής της είχε στείλει εξώδικο, καλώντας την να σταματήσει να χρησιμοποιεί το επώνυμο του. Εκείνη ζήτησε από το Εφετείο «να εξαφανίσει την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου» ή εναλλακτικά «να μεταβάλει την αιτιολογία της απόφασης ως προς τον ακριβή χρόνο έναρξης της 3ετούς διάστασης» της με τον Γιάννη Κούστα, ενώ δεν αμφισβήτησε ότι βρισκόταν σε διάσταση με τον εφοπλιστή για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών, που νομικά στοιχειοθετεί τον ισχυρό κλονισμό του γάμου και, βάσει νόμου, οδηγεί στη λύση του. Ζητούσε όμως να ακυρωθεί η δικαστική απόφαση του διαζυγίου διότι, όπως ισχυριζόταν, στο σκεπτικό της απόφασης δεν αναφέρεται η ακριβής ημερομηνία που άρχισε η διάσταση με τον τότε σύζυγό της. Και αυτό, έλεγε, πως μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στην αγωγή που έχει καταθέσει για το μοίρασμα της περιουσίας που αποκτήθηκε στα 16 χρόνια του έγγαμου βίου.

    Το περασμένο καλοκαίρι, με άλλη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, ορίστηκε ότι ο επικεφαλής της Danaos Corporation θα πληρώνει μηνιαία διατροφή 20.500 ευρώ στην εν διαστάσει σύζυγο και στα δύο ανήλικα κορίτσια τους. Η κα Γιαννικοπούλου, όμως, διεκδικούσε συνολική διατροφή 60.000 ευρώ μηνιαίως. Στο δικαστήριο, με φόντο μια οικονομική κρίση που διέλυσε ζωές και τσάκισε οικογένειες, ακούστηκαν εξωπραγματικά πόσα και συνήθειες ζωής. Μια από τις επτά αδελφές της Σοφίας Γιαννικοπούλου έκανε λόγο για περίπου στα 11.000 ευρώ, όπως υπολόγισε τα έξοδα για την κύρια κατοικία της οικογένειας, ένα σπίτι 900 τ.μ. στη Γλυφάδα, που απασχολεί δύο άτομα προσωπικό, και για το εξοχικό στο Λαγονήσι. Τα τρέχοντα έξοδα του σούπερ μάρκετ εκτιμήθηκαν περίπου στα 3.000 ευρώ την εβδομάδα για τα παιδιά, ενώ άλλα 18.000 απαιτούνται το καλοκαίρι προκειμένου οι κόρες να πηγαίνουν σε κατασκήνωση στην Ελβετία ή στην Αμερική.

    Έγιναν ακόμα αναφορές στα έξοδα συντήρησης τεσσάρων οχημάτων της κυρίας Γιαννικοπούλου ανάμεσα τους μια Άστον Μάρτιν, δώρο από τον Ιωάννη Κούστα, αλλά και τα «τρία με τέσσερα πάρτι που κάνουν τα παιδιά το χρόνο από 2000 έως 5000 ευρώ». Έγινε λόγος ακόμα για τα περίπου 5.000 ευρώ για την ένδυση των παιδιών την οποία μέχρι τώρα αγόραζαν στη Νέα Υόρκη, αλλά πλέον «υποχρεούνται να ψωνίζουν στην Ελλάδα». Το ρεύμα που πληρώθηκε για το 2015 – 2016 ήταν 24.000 ευρώ, πόσο που βρέθηκε λογικό αφού η κατοικία είναι «τεράστια και διαθέτει θερμαινόμενη πισίνα και air condition».

    Και μια γκανγκστερική ληστεία

    Λίγες μέρες πριν την εκδίκαση της έφεσης της Σοφίας Γιαννικοπούλου, πρώην Κούστα -μάλλον, διότι έχουμε μπερδευτεί με την χρήση του επώνυμου- άλλη μια περιπέτεια έμελλε να αναστήσει τη ζωή της. Στις 2.30 τα ξημερώματα της 29ης Μαρτίου, τρεις κουκουλοφόροι με καλάσνικοφ, εισέβαλλαν στο πολυτελές σπίτι στη Γλυφάδα, μιλώντας ελληνικά ακινητοποίησαν την κυρία υπό την απειλή των όπλων, τις δύο κόρες της και την οικιακή βοηθό. Αφού οι ληστές έκαναν άνω κάτω το σπίτι, την υποχρέωσαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, από το οποίο, πήραν 250.000 ευρώ σε μετρητά, αλλά και κοσμήματα των οποίων η αξία ανέρχεται σε πάνω από 4.000.000 ευρώ σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η πρώην σύζυγος του εφοπλιστή.

    Οι άνδρες της ασφάλειας δεν εντόπισαν ίχνη παραβίασης στην οικία γι’ αυτό και συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να διαλευκάνουν την υπόθεση. Αυτές οι περιπέτειές όμως, δεν αγγίζουν πια τον Γιάννη Κούστα, ο οποίος μοιάζει να περνάει μια από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους της ζωής του. Γιατί; Διότι όσο το πολύκροτο διαζύγιο μαίνονταν στα δικαστήρια και στις συζητήσεις των κοσμικών κύκλων, εκείνος συνάντησε την 23χρονη, τότε, Δήμητρα Μέρμηγκα και ήρθε ο μεγάλος -παρά τη μικρή ηλικία της κοπέλας- έρωτας…

    Εκείνος με το ενδιαφέρον για τον Νανόπουλο και εκείνη για τις τσάντες Hermès

    Ο Ιωάννης Κούστας γεννήθηκε το 1956 και κατάγεται από ένα χωριό της Φωκίδας, την Αρτοτίνα. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στη συνέχεια φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Imperial της Βρετανίας όπου απέκτησε το διδακτορικό του. Ο πατέρας του, Δημήτρης, το 1987 του παρέδωσε τον απόλυτο έλεγχο της Danaos, που εκείνη την εποχή διαχειριζόταν τρία πλοία φορτηγά, τα οποία ουσιαστικά εκτελούσαν δρομολόγια τακτικών γραμμών. Με τον Γιάννη Κούστα λίγα χρόνια αργότερα η Danaos απογειώθηκε, ενώ έγινε εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

    δήμητρα μέρμηγκα
    Η Δήμητρα Μέρμηγκα με φόντο τον Καθεδρικό ναό της Palma

    Η Δήμητρα Μέρμηγκα, πάλι, είναι μια καστανή, καλλίγραμμη σα μοντέλο, νεαρή γυναίκα, που γεννήθηκε στις 18 Απριλίου του 1992, σε ευκατάστατη οικογένεια. Πήγε σχολείο στου «Κωστέα – Γείτονα», ενώ ολοκλήρωσε σπουδές της στην Ιστορία της Τέχνης στο Deree College. Έχει δύο αδελφές που σπούδασαν Ναυτιλιακά, αγαπά εκείνα τα ωραία αντικείμενα που φτιάχνουν τη διάθεση των πολύ πλουσίων κυριών, όπως τσάντες Hermès, ακριβά αυτοκίνητα, σινιέ μοντελάκια και πιο πολύ αυτά που δημιουργεί ο Elie Saab! Είναι δημοφιλής στο Instagram όπου ανεβάζει καλαίσθητες φωτογραφίες της από διακοπές σε διάσημα θέρετρα και απολαύσεις σε ρεστοράν για ολίγους και ξενοδοχεία για μυημένους στον πλούτο και εξαρτημένους από την πολύ καλή ζωή. Λένε όσοι τη γνωρίζουν ότι είναι πολύ ώριμη για την ηλικία της, με εξαιρετικό και απαιτητικό γούστο.

    δημητρα μερμηγκα
    Η Δήμητρα Μέρμηγκα στο The Ivy του Chelsea στο Λονδίνο

    Γίνεται λόγος, ακόμη, για τη μετρημένη και επιλεκτική προσωπική ζωή της, για ένα σύντομο ειδύλλιο με τον Γρηγόρη Κασιδόκωστα και έναν επιχειρηματία από τον επαγγελματικό στίβο των αυτοκινήτων. Ο απόλυτος Ρωμαίος της, όμως, βρέθηκε στο λεπτό και ευγενικό πρόσωπο του Γιάννη Κούστα, με τον οποίο σύντομα βρέθηκε να συγκατοικεί στην έπαυλη του στην Βουλιαγμένη. Για χάρη του ιδιαίτερα σοφιστικέ εφοπλιστή και διδάκτορα, βρέθηκε να παρακολουθεί διάλεξη του Δημήτρη Νανόπουλου με τίτλο «Συμπαντικά Τετερίσματα», καταφέρνοντας μάλιστα να δείξει πως παρά πολύ την ενδιέφεραν τα βαρυτικα κύματα, έτοιμη να ορκιστεί για αυτό, στο όνομα της επόμενης κολεξιόν του Elie Saab για τον χειμώνα του 2019, δηλαδή!

    δήμητρα μέρμηγκα Κούστας
    Η Δήμητρα Μέρμηγκα στην παραλία Faraglioni στο Capri

    Τέλειωνε ένα φωτεινό καλοκαίρι πριν από δύο χρόνια, όταν σε μία από αυτές τις χρυσές παρέες ευκατάστατων, εύπορων και πολύ πλουσίων, στον «Αστέρα» συναντήθηκε η καλλονή Δήμητρα με τον επιτυχημένο και καλλιεργημένο Γιάννη.

    κουστας-μερμηγκα
    Δήμητρα Μέρμηγκα και Γιάννης Κούστας

    Γλυκιά ζωή σε Ίμπιζα, Μπαχάμες, Χάμπτονς, ένα ακόμα σπίτι και το σκάφος που αλλάζει ονόματα

    Η Δήμητρα Μέρμηγκα με πόζα ντίβας στο Capri
    Η Δήμητρα Μέρμηγκα με πόζα ντίβας στο Capri

    Ήταν μια κεραυνοβόλα αμοιβαία συμπάθεια που οδήγησε, σύντομα, σε ένα μεγάλο, σχεδόν κινηματογραφικό έρωτα. Χαμηλών τόνων ραντεβού σε μέρη με άβατο για τους δημοσιογράφους, όπως το «Nobu» καθώς και σε σκάφη και βίλες απροσπέλαστες, οδήγησαν σε μια σχέση που νωρίς έδειξε πως θα οδηγήσει σε γάμο, κόντρα σε κάθε δυσκολία, όπως αυτή του διαζυγίου του κυρίου Κούστα, ή κάθε στερεότυπο, όπως αυτό με τις διάφορες ηλικίας. Όπως φυσικά συνηθίζεται στον παράλληλο κόσμο των πολύ πλουσίων, οι δυο τους κάνουν Χριστούγεννα υποδέχθηκαν στο «Gstaad Palace», ταξιδεύουν στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη, φτάνουν στην Αθήνα για φιλανθρωπικά γκαλά και κάνουν διακοπές στο Κάπρι, στη Σάντα Μεργκερίτα και γενικά στην Ιταλική Ριβιέρα, στην Ίμπιζα, στις Μπαχάμες, αλλά και στα αμερικανικά, για ντελικάτους Κροίσους Hamptons, όπου διατηρεί μια εξαίσια κατοικία ο κ. Κούστας στο Southampton.

    Γιάννης Κούστας Δήμητρα Μέρμηγκα
    Ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας και η αρραβωνιαστικά του, Δήμητρα Μέρμηγκα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για την εκδήλωση των 100 χρόνων της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

    Πρόσφατα μάλιστα, απέκτησαν και νέα κατοικία στην Αθήνα, ένα εκπληκτικό loft στην Βουλιαγμένη, στο συγκρότημα που έφτιαξε ο εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου, εκεί που κάποτε υπήρχε το ιστορικό ξενοδοχείο «Αρμονία». Το πολυτελές σκάφος του Γιάννη Κούστα έχει γίνει πάλι το καταφύγιο του, μιας και για καιρό το είχε αποφύγει, αλλά τώρα μαζί με την όμορφη αγαπημένη του προσφέρει όλη την ανεμελιά και την περιπλάνηση σε ήρεμες γαλανές θάλασσες του κόσμου. Πριν το σκάφος είχε το όνομα «Aifos», που ήταν ένας αναγραμματισμός του ονόματος «Σοφία» της πρώην συζύγου του. Με τον πολύκροτο και επεισοδιακό χωρισμό, το όνομα άλλαξε σε «Drad», που προέρχεται από τα αρχικά ονόματα των τεσσάρων παιδιών του Γιάννη Κούστα, Δημήτρη, Ρομπέρτο, Αμαλία, Δανάη. Το ίδιο σκάφος λέγεται πως μετονομάζεται σε «Belita» από τα χαϊδευτικά υποκοριστικά του Γιάννη και της Δήμητρας, μιας και εκείνη τον φωνάζει… Bebouko και εκείνος… Lolita!

    Η Δήμητρα Μέρμηγκα στο σπίτι του συντρόφου της στα Hamptons

    Ένας αρραβώνας 250.000 ευρώ και ένα γάμος τον Ιούνιο, στο Σορέντο στην Ιταλία, που θα μείνει αξέχαστος

    Και ενώ τα δικαστήρια ακόμη μαίνονται, ο Γιάννης Κούστας γιορτάζει τον έρωτα του, ετοιμάζεται για έναν γάμο ειδυλλιακό και έκανε αρραβώνα που πέρασε στην ιστορία των κοσμικών κύκλων ως «θρυλικός».

    γιαννης κουστας δημητρα μερμηγκα
    Γιάννης Κούστας – Δήμητρα Μέρμηγκα. Φωτό από τον αρραβώνα τους το 2017

    Ο αρραβώνας του Γιάννη και της Δήμητρας είχε 500 εκλεκτούς καλεσμένους, 100 σερβιτόρους, σπάνια εδέσματα όπως χτένια εισαγωγής που έφτασαν αεροπορικώς για να μη χάσουν τη φρεσκάδα τους, πυροτεχνήματα, Στέφανο Κορκολή στο πιάνο για να τραγουδά στους ερωτευμένους «σκόνη και θρύψαλα» και έγινε στο Island με κόστος 250.000 ευρώ! Υπήρχαν μαύρα τριαντάφυλλα που καταφθάσαν επίσης από το εξωτερικό για να στολίσουν τη βραδιά, μεγάλοι καθρέφτες και καθίσματα του Φίλιπ Σταρκ, σφυρίδες, αστακοί, γαλλικές σαμπάνιες και να που η βραδιά θύμισε για λίγο τα παλιά μεγαλεία της κοσμικής, πλούσιας Αθήνας των μεγάλων οικογενειών του πλούτου πριν η κρίση οδηγήσει σε υποχρεωτική σεμνότητα και ταπεινότητα.

    Κούστας Μέρμηγκα

    Το ζευγάρι αναμένεται να κάνει ένα χλιδάτο γάμο στο Σορέντο της Νότιας Ιταλίας, ενώ ήδη έχει στείλει την ηλεκτρονική προαναγγελία, το πατροπαράδοτο πια «save the date» στους καλεσμένους του, δηλαδή σε 250 άτομα, εφοπλιστές από Ελλάδα, Κίνα, Σανγκάη, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ, μέλη του jet set και γαλαζοαίματους. Ο γάμος θα γίνει το Σάββατο 23 Ιουνίου του 2018 και θα διαρκέσει τρεις μέρες, σαν εθνική επέτειος. Οι νεόνυμφοι, λέγεται πως θα κάνουν δώρο στους καλεσμένους τους μια ονειρική διαμονή στη Χερσόνησο. Όσο για το νυφικό, ή τα νυφικά που θα φορέσει η νύφη, μιας και τελευταία συνηθίζεται να μην αρκούνται σε ένα οι πλούσιες κυρίες, φυσικά και η Δήμητρα Μέρμηγκα δεν αφήνει να μαθευτεί τίποτα.

    δημητρα μερμηγκα
    Η Δήμητρα Μέρμηγκα το καλοκαίρι στη Formentera

    Γλυκιά ζωή, λοιπόν, μελένιοι έρωτες και χωρίς να χωράει το παραμυθένιο επιμύθιο του «και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα», γιατί μοιάζει για αυτούς να έχει χρήση μόνο ο υπερθετικός βαθμός του «καλά» και δεν είναι δόκιμο το «καλυτερότερα»…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κούστας-Γιαννικοπούλου: Η πρόωρη… Ανάσταση του εφοπλιστή – Το Εφετείο επικύρωσε το διαζύγιό του με την πρώην ηθοποιό!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιάννης Κούστας-Δήμητρα Μέρμηγκα: Ρομαντική έξοδος στο Μέγαρο Μουσικής (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εφοπλιστής και Δρ. Ιωάννης Κούστας: Με οφειλές 2,5 δισ. δολαρίων ετοιμάζεται για γάμο χλιδής με 25χρονη καλλονή!



    ΣΧΟΛΙΑ