• LIFE&STYLE

    Γνωρίστε τις γυναίκες που χρηματοδοτούνται από το κοινό για τις αιδοιοπλαστικές τους


    Πρόκειται για μια νέα τρέλα στο διαδίκτυο. Γυναίκες οι οποίες αισθάνονται άσχημα για σημεία του σώματος τους προσπαθούν να χρηματοδοτηθούν προκειμένου να πραγματοποιήσουν μικρές επεμβάσεις μέσω του ιντερνέτ . Η Ellie, μια νεαρή γυναίκα από το Kent, στο Ηνωμένο Βασίλειο, λέει ότι αισθάνεται «εξαιρετικά άβολα και ανασφαλής». Ο λόγος; «Μεγαλύτερα από το κανονικό χείλη», σύμφωνα με το post της στην ιστοσελίδα των χρηματοδοτούμενων πλαστικών επεμβάσεων «Get Cosmetic». «Νιώθοντας οικεία με κάποιον θα πρέπει να είναι μια συναρπαστική, διασκεδαστική εμπειρία, αλλά για μένα επισκιαζόταν πάντα από το φόβο και την αυτό-αηδία» για την εμφάνιση των χειλιών της, έγραψε η Ellie. «Εδώ και χρόνια προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου ότι είμαι καλά και ότι δεν χρειάζομαι τη χειρουργική επέμβαση, αλλά τώρα ξέρω ότι κανένας συλλογισμός ή καμία επιφυλακτικότητα δεν πρόκειται να μου δώσει την αυτοπεποίθηση που μπορεί η χειρουργική επέμβαση».

    Η Ellie κλείνει την ανάρτησή της ζητώντας δωρεές για την εγχείρησή της, προσφέροντας να στείλει τις φωτογραφίες των αποτελεσμάτων σε όποιον συμβάλλει στην εκστρατεία της.

    «Ένα φρέσκο, σφραγισμένο μπουμπούκι τριαντάφυλλου»: Σε έναν κόσμο όπου υπάρχουν «καλλιστεία κόλπου», δεν είναι έκπληξη το γεγονός, ότι οι γυναίκες θα επιλέξουν την πλαστική χειρουργική για να βελτιώσουν την εμφάνιση του κόλπου τους. Ακριβώς όπως οι γυναίκες αγωνίζονται να αποδεχτούν οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος, ανησυχούν επίσης και για την εμφάνιση ανάμεσα στα πόδια τους.

    fakjaf

    Πολλές επιλέγουν την αιδοιοπλαστική, μια διαδικασία, που μειώνει το μήκος των μικρών χειλιών να επιτύχει την εμφάνιση ενός κομψού, μικρού αιδοίου, όπως συχνά παρατηρείται σε ταινίες πορνό. Η διαδικασία λέγεται ότι είναι σε άνοδο, με τη Xειρουργική Oμάδα Eπέμβασης Αισθητικής Πλαστικής επικαλούμενη αύξηση 49% στις αιτήσεις για τη επεμβατική διαδικασία ανάμεσα στο 2013 και στο 2014, ανέφερε πρόσφατα το «Mic».

    Επίσης, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι γυναίκες στρέφονται στο διαδίκτυο για βοήθεια προκειμένου να πληρώσουν τις χειρουργικές επεμβάσεις τους. Παρά το γεγονός ότι ιστοσελίδες όπως το «Kickstarter» απαγορεύουν την ανταλλαγή στοιχείων για δωρεές, οι γυναίκες στις εναλλακτικές ιστοσελίδες χρηματοδότησης όπως το «Get Cosmetic» μπορούν να δημοσιεύσουν στο τμήμα γυναικολογίας, προσφέροντας να στείλουν φωτογραφίες σε αντάλλαγμα δωρεών για τη χειρουργική επέμβαση αιδοιπλαστικής.

    (Σε ένα email στο «Mic», μία αντιπρόσωπος του «Indiegogo», δήλωσε ότι ενώ ποτέ δεν είχε ακούσει για καμία χρηματοδότηση για αιδοιπλαστική στο διαδίκτυο, δεν θα πρέπει να απαγορευθεί: «οι άνθρωποι τακτικά συγκεντρώνουν χρήματα για διάφορες χειρουργικές επεμβάσεις και θα είστε ευπρόσδεκτοι να κάνετε το ίδιο».

    Ενώ χρησιμοποιούνται κυρίως για τα εμφυτεύματα στήθους, το site χρηματοδοτήσεων κοινού «My Free Implants» επιτρέπει επίσης στους χρήστες να χρηματοδοτηθούν για τη χειρουργική επέμβαση. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του «MFI» και συνιδρυτής του site Jay Moore είπε στο «Mic» ότι η ιστοσελίδα έχει «χρηματοδοτήσει 64 χειρουργικές επεμβάσεις που δεν είχαν σχέση με το στήθος μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των αιδοιοπλαστικών».

    Στο «Get Cosmetic», οι χρήστες ανακοινώνουν με την ελπίδα ότι άγνωστοι θα τους βοηθήσουν στις αναζητήσεις τους για χρηματοδότηση της προσωπικής τους χειρουργικής επέμβασης. Μερικές εργάζονται στη βιομηχανία των ενηλίκων, ενώ άλλες ισχυρίζονται απλά ότι ψάχνουν για να ομορφύνουν τα ιδιωτικά τους μέρη, είτε ως μέρος μιας συνολικής αλλαγής, για να αισθάνονται καλύτερα με το σώμα τους, είτε ως απάντηση σε έναν χωρισμό.



    ΣΧΟΛΙΑ