• LIFE&STYLE

    Γιάννης Κούστας-Δήμητρα Μέρμηγκα: «Στην αγάπη, ένα κι ένα κάνουν ένα» (όπως λέει και ο Σαρτρ)

    Γιάννης Κούστας Δήμητρα Μέρμηγκα

    Ο κ. Γιάννης Κούστας και η Δήμητρα Μέρμηγκα αγκαλιά στα Χανιά


    Ω! Πόσο μελάνι έχει χυθεί, πόση ακτινοβολία έχει διαθλασθεί και πόσα δέντρα να ‘χουν κοπεί στον Αμαζόνιο για να γίνουν χαρτί και να τυπωθούν, τα όσα έχουν γραφεί για τον έρωτα του μυθικά πλούσιου, διδάκτορα Γιάννη Κούστα και της πανέμορφης αγαπημένης του Δήμητρας Μέρμηγκα! Μια εγκυμοσύνη, ένας γάμος που ετοιμάζεται καιρό για να είναι μεγαλοπρεπής και φαντασμαγορικός και μια διαφορά ηλικίας που έγινε θέμα συζήτησης. Εκείνος είναι 63 χρόνων και εκείνη μόλις 26! Όμως στον έρωτα δεν χωρούν άλλα μαθήματα παρά μόνο εκείνη η εξίσωση που έδινε ο υπαρξιστής φιλόσοφος Ζαν Πολ Σαρτρ, πως «στην αγάπη ένα κι ένα κάνουν ένα»…

    Η γνωριμία και το κεραυνοβόλο αίσθημα

    Τέλος καλοκαιριού, πριν μόλις δυο χρόνια. Σε μία από αυτές τις χρυσές παρέες ευκατάστατων, εύπορων και πολύ πλουσίων, στον «Αστέρα» συναντήθηκε η καλλονή Δήμητρα με τον επιτυχημένο και καλλιεργημένο Γιάννη. Ήταν μια κεραυνοβόλα αμοιβαία συμπάθεια που οδήγησε, σύντομα, σε έναν μεγάλο, σχεδόν κινηματογραφικό έρωτα. Φίλοι κανόνισαν να συναντηθούν στο εστιατόριο «Matsuhisa Athens».

    Εκείνο το βράδυ αντάλλαξαν αριθμούς και συμφώνησαν να ξαναβρεθούν. Χαμηλών τόνων ραντεβού σε μέρη με άβατο για τους δημοσιογράφους, όπως το «Nobu» ή το γαλλικό εστιατόριο «Tartare», καθώς και σε σκάφη και βίλες απροσπέλαστες, οδήγησαν σε μια σχέση που νωρίς έδειξε πως θα οδηγήσει σε γάμο, κόντρα σε κάθε δυσκολία, όπως αυτή του διαζυγίου του κυρίου Κούστα, ή κάθε στερεότυπο, όπως αυτό με τη διαφορά ηλικίας.

    Γιάννης Κούστας Δήμητρα Μέρμηγκα
    Γιάννης Κούστας, Δήμητρα Μέρμηγκα

    Όπως φυσικά συνηθίζεται στον παράλληλο κόσμο των πολύ πλουσίων, οι δυο τους κάνουν Χριστούγεννα στο «Gstaad Palace», ταξιδεύουν στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη, φτάνουν στην Αθήνα για φιλανθρωπικά γκαλά και κάνουν διακοπές στο Κάπρι, στη Σάντα Μεργκερίτα και γενικά στην Ιταλική Ριβιέρα, στην Ίμπιζα, στις Μπαχάμες, αλλά και στα αμερικανικά, για ντελικάτους κροίσους Hamptons, όπου διατηρεί μια εξαίσια κατοικία ο κ. Κούστας στο Southampton.

    Πρόσφατα μάλιστα, απέκτησαν και νέα κατοικία στην Αθήνα, ένα εκπληκτικό loft στη Βουλιαγμένη, στο συγκρότημα που έφτιαξε ο εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου, εκεί που κάποτε υπήρχε το ιστορικό ξενοδοχείο «Αρμονία». Το πολυτελές σκάφος του Γιάννη Κούστα έχει γίνει πάλι το καταφύγιο του, μιας και για καιρό το είχε αποφύγει, αλλά τώρα μαζί με την όμορφη αγαπημένη του προσφέρει όλη την ανεμελιά και την περιπλάνηση σε ήρεμες γαλανές θάλασσες του κόσμου.

    Πριν το σκάφος είχε το όνομα «Aifos», που ήταν ένας αναγραμματισμός του ονόματος «Σοφία» της πρώην συζύγου του. Με τον πολύκροτο και επεισοδιακό χωρισμό, το όνομα άλλαξε σε «Drad», που προέρχεται από τα αρχικά ονόματα των τεσσάρων παιδιών του Γιάννη Κούστα, Δημήτρη, Ρομπέρτο, Αμαλία, Δανάη. Το ίδιο σκάφος λέγεται πως μετονομάζεται σε «Belita» από τα χαϊδευτικά υποκοριστικά του Γιάννη και της Δήμητρας, μιας και εκείνη τον φωνάζει… Bebouko και εκείνος… Lolita!

    Η ρομαντική πρόταση γάμου στο  Harry’s bar των θρύλων

    Βενετία! «Γαληνοτάτη», «Βασίλισσα της Αδριατικής», «Πόλη του Νερού», «Πόλη των Μασκών», «Πόλη των Γεφυρών», «Επιπλέουσα Πόλη», «Πόλη των Καναλιών» και φυσικά «Πόλη των ερωτευμένων». Εκεί, έγινε αιφνίδια η πρόταση γάμου από τον Γιάννη Κούστα στη μικρή του αγαπημένη. Είχε φροντίσει, όπως λέγεται, να κλείσει για την ρομαντική περίσταση τον πάνω όροφο στο θρυλικό Harry’s bar, του φτιαγμένου από τον Giuseppe Cipriani, με το υποχρεωτικό dress code, που έχει πάνω του τη σφραγίδα των μυθικών θαμώνων που το λάτρευαν, όπως των Somerset Maugham, Aga Khan, Ernest Hemingway, Arturo Toscanini, Charlie Chaplin, Orson Welles, Marcello Mastroianni, Humphrey Bogard, Lauren Bacall, Αριστοτέλη Ωνάση, Μαρία Κάλλας, Baron Philipe de Rothchild, Alfred Hitchcock,  Truman Capote & Woody Allen.

    Στο λεπτό δαχτυλάκι της Δήμητρας, πέρασε ένα ένα πανάκριβο μονόπετρο με μπριγιάν, ίδιο σε κόψιμο και σχεδιασμό αλλά πολύ μεγαλύτερο, με αυτό που έδωσε ο George Clooney στην Amal Alamuddin, όταν τη ζήτησε σε γάμο. Η Δήμητρα Μέρμηγκα φυσικά και δέχτηκε να γίνει «κυρία Ιωάννη Κούστα». Ο Γιάννης Κούστας έχει photo profile στο Instagram του εκείνον και τη σύντροφό του να φιλιούνται ενώ κατά καιρούς αφήνει τρυφερά σχόλια στο δικό της Instagram όπως «best smile in the world». Η αδελφή του εφοπλιστή πάλι σπεύδει να σχολιάσει στις αναρτήσεις της Δήμητρας τη χάρη και την ομορφιά της. La Vie Est Belle, λοιπόν…

    Αρρεβώνας 250.000 ευρώ και αναγγελία γάμου

    Ο αρρεβώνας τους στις 9 Σεπτεμβρίου του 2016, είχε 500 εκλεκτούς καλεσμένους, 100 σερβιτόρους ντυμένους με λευκά σμόκιν, σπάνια εδέσματα όπως χτένια εισαγωγής που έφτασαν αεροπορικώς για να μη χάσουν τη φρεσκάδα τους, πυροτεχνήματα, Στέφανο Κορκολή -ύστερα από άρνηση της Άλκηστης Πρωτοψάλτη- στο πιάνο για να τραγουδά στους ερωτευμένους «σκόνη και θρύψαλα» και έγινε στο Island με κόστος 250.000 ευρώ!

    γιαννης κουστας δημητρα μερμηγκα
    Γιάννης Κούστας και Δήμητρα Μέρμηγκα σε μια από τις πιο ρομαντικές τους στιγμές, τον αρραβώνα τους

    Υπήρχαν μαύρα τριαντάφυλλα που κατάφθασαν από το Χαλφέτι της Τουρκίας για να στολίσουν τη βραδιά, μεγάλοι καθρέφτες και καθίσματα του Φίλιπ Σταρκ, σφυρίδες, αστακοί, γαλλικές σαμπάνιες και να που η βραδιά θύμισε για λίγο τα παλιά μεγαλεία της κοσμικής, πλούσιας Αθήνας των μεγάλων οικογενειών του πλούτου πριν η κρίση οδηγήσει σε υποχρεωτική σεμνότητα και ταπεινότητα.

    Η Δήμητρα ντυμένη στα λευκά, βρέχοντας απλά τα χείλη της από την Veuve Clicquοt Ponsardin, ένιωσε σίγουρη για την επιλογή της και ορκίστηκε αιώνια αγάπη! Την ίδια στιγμή, η πρώην σύζυγος του εφοπλιστή, Σοφία, διασκέδαζε με γυναικοπαρέα στον Νίκο Οικονομόπουλο, έχοντας ζητήσει προηγουμένως διατροφή που έφτανε τα 60.000 ευρώ μηνιαίως! Το ευτυχισμένο παρ’ όλα αυτά ζευγάρι, ζούσε τη βραδιά του, ανακοινώνοντας, πως θα κάνει το γάμο του στο Σορέντο της Νότιας Ιταλίας, ενώ ήδη έχει στείλει την ηλεκτρονική προαναγγελία, το πατροπαράδοτο πια «save the date» στους καλεσμένους του, δηλαδή σε 250 άτομα, εφοπλιστές από Ελλάδα, Κίνα, Σανγκάη, Ηνωμένο Βασίλειο και  ΗΠΑ, μέλη του jet set και γαλαζοαίματους.

    Ο γάμος με Elie Saab, Μπουλούμπαση, Σίσκο και Ρέμο

    Στις 23 Ιουνίου, ημέρα Σάββατο, λοιπόν, θα γίνει πραγματικότητα η γαμήλια ένωση των Δήμητρα και Ιωάννη,  στο Σορέντο, γραφικό θέρετρο της «Costa Amalfitana» στην Ιταλία. Από το μεσημέρι της προηγούμενης μέρας θα έχουν αγκυροβολήσει σκάφη τεραστίων διαστάσεων και ναυλωμένα lear jets, καθώς έχουν προγραμματιστεί τριήμερες γαμήλιες εκδηλώσεις.

    Λόγω προχωρημένης εγκυμοσύνης η νύφη θα φορά φαρδιά τουαλέτα ειδικά σχεδιασμένη από τον διάσημο σχεδιαστή, Elie Saab, τα μαλλιά της θα επιμεληθεί ο hair stylist Βασίλης Μπουλούμπασης και το μακιγιάζ ο make-up artist, Γιάννης Σίσκος. Η Δήμητρα βρίσκεται στον έβδομο μήνα και περιμένει κοριτσάκι, στο οποίο θα δώσει το όνομα της μητέρας της, Κατερίνας. Όσο, μάλιστα, της το επέτρεπε ο γιατρός, ταξίδευε μέχρι τη Βηρυτό για να προβάρει τη νυφική τουαλέτα. Λέγεται ότι υπήρξε μήνας που επισκέφθηκε τη Βηρυτό με το ιδιωτικό αεροσκάφος του συζύγου της μέχρι και τρεις φορές.

    Όμως η αδυναμία της Δήμητρας για τα ταξίδια είναι γνωστή, ενώ ετοιμάζει προς έκδοση έναν ταξιδιωτικό οδηγό για ιδανικά πλούσιους ταξιδευτές που θέλουν να πάρουν μια γεύση από τα πιο ακριβά μέρη και εστιατόρια του πλανήτη. Στον «γάμο της χρονιάς» όπως χαρακτηρίζεται από τα MME, έχουν προσκληθεί 220 άτομα, κυρίως εφοπλιστές και επιχειρηματίες απ΄ όλα τα μήκη και πλάτη της γης, και κάποιοι γαλαζοαίματοι.

    Στη γαμήλια δεξίωση θα τραγουδήσει ο Αντώνης Ρέμος, ο οποίος θα ταξιδέψει μέχρι το Σορέντο με τον κουμπάρο του, Κώστα Πηλαδάκη, ενώ οι μελλόνυμφοι σχεδιάζουν να μείνουν στο κοσμοπολίτικο θέρετρο τρεις ακόμη μέρες μετά το μυστήριο. Στον γάμο θα παρευρεθούν, επίσης, η μητέρα του εφοπλιστή, Αμαλία Κούστα, η αδερφή του, Μαρία, και οι δύο γιοι του από τον πρώτο του γάμο με την Γκρέτα Καρμπονάρο, Δημήτρης και Ρομπέρτο.

    κουστας-μερμηγκα
    Δήμητρα Μέρμηγκα και Γιάννης Κούστας

    Οι δύο κόρες του εφοπλιστή, από τον δεύτερο γάμο του με την Σοφία Γιαννικοπούλου, που έγινε κυρίως γνωστή για τους ρόλους της σε βιντεοταινίες της δεκαετίας των ΄80s, θα απουσιάζουν, μιας και το διαζύγιο των γονιών ήταν πολύ οδυνηρό, ώστε να το έχουν ήδη ξεπεράσει. Από τον γάμο θα απουσιάζει ο πατέρας της νύφης, ο οποίος μένει μόνιμα στην Τήνο και έχει τη δική του γκαλερί με έργα τέχνης.

    Στο πλευρό της θα βρίσκονται βέβαια, οι δύο αδερφές της, Χριστίνα και Τάνια -με τις οποίες μοιάζει απίστευτα πολύ- και η μητέρα της, Κατερίνα Ασκούνη. Στο γαμήλιο προσκλητήριο, το ζευγάρι ζητά αντί για δώρο, να γίνουν δωρεές σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιάννης Κούστας – Δήμητρα Μέρμηγκα: Γάμος εκεί όπου παραθέριζαν ο Καζανόβα, ο Γκαίτε , ο Νίτσε και ο Ίψεν (30 φωτό)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απαστράπτουσα η εγκυμονούσα Δήμητρα Μέρμηγκα στο πάρτι του Πάρη Κασιδόκωστα – Λάτση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Κούστας – Δ. Μέρμηγκα: Γάμος στην Ιταλία (εκεί που άνθησε και δυνάμωσε ο έρωτάς τους)



    ΣΧΟΛΙΑ