• LIFE&STYLE

    Γιάννης Κούστας – Δήμητρα Μέρμηγκα: Γάμος εκεί όπου παραθέριζαν ο Καζανόβα, ο Γκαίτε , ο Νίτσε και ο Ίψεν (30 φωτό)

    κουστας-μερμηγκα

    Δήμητρα Μέρμηγκα και Γιάννης Κούστας


    Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας και η Δήμητρα Μέρμηγκα το Σαββατο 23 Ιουνιου παντρεύονται στην μυθική Costiera Amalfitana. Το ζευγάρι έχει καλέσει  στον γάμο του περί τους 200 φίλους του οι οποίοι άλλοι θα πάνε οδικώς και άλλοι με τα πολυτελή κοτερά τους.  Ειναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή για την 27χρονη Δημητρα η οποια σε λίγους μήνες γίνεται μανούλα.  Σε έκταση 50 χλμ. κατά μήκος της νότιας πλευράς της χερσονήσου του Σορέντο, η Costiera Amalfitana, όπως λέγεται στα ιταλικά, είναι μία από τις πλέον συγκλονιστικές ακτές της Ευρώπης. Συγκλονιστικός είναι και ο “αιωρούμενος” δρόμος 163 ή Amalfitana με την εντυπωσιακή θέα που καλύπτει όλο το μήκος της ακτής.

    Από τη δεκαετία του ’60 και μετά, και παράλληλα με το κοντινό και δημοφιλέστερο Κάπρι, η ακτή Αμάλφι εξελίχτηκε σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ιταλίας, αλλά και αγαπημένο μέρος τόσο των απανταχού jet setters όσο και των ζευγαριών που αναζητούν το ρομάντζο. Ευτυχώς, εξαιτίας της γεωμορφολογίας της περιοχής, η τουριστική ανάπτυξη έγινε σε ήπιους ρυθμούς.

    Ως εκ τούτου αποτελεί ακόμη και σήμερα έναν επίγειο παράδεισο, ο οποίος συνδυάζει την ηρεμία με την κοσμοπολίτική ζωή: θα συναντήσετε ήσυχα ψαροχώρια δίπλα σε κοσμοπολίτικες κωμοπόλεις και απόμερες ακρογιαλιές δίπλα σε πολυσύχναστες και οργανωμένες παραλίες.

    Στο Σορέντο, όπου παραθέριζαν ο Καζανόβα και ο Γκαίτε, θα εντυπωσιαστείτε με τις παλιές επαύλεις πάνω στις πλαγιές του λόφου με θέα στα σμαραγδένια νερά, τους μεσογειακούς κήπους με τις ελιές και τα εσπεριδοειδή, το πολυσύχναστο κοσμοπολιτικό λιμάνι όπου αράζουν πανάκριβα σκάφη και τη ζωή στα καφέ της Piazza Tasso, η οποία αγαπήθηκε τόσο από τον Νίτσε και τον Ίψεν.

    Το Ποζιτάνο είναι η πιο ακριβή και γραφική περιοχή, μια πόλη με αμέτρητα σκαλιά και στενά δρομάκια, ένας οικισμός-βεράντα στο απέραντο γαλάζιο.

    Το Αμάλφι αποτελεί την πιο δημοφιλή πρόταση για ημερήσια εκδρομή. Εκεί κοντά και το Ραβέλο, στέκει ψηλά στο λόφο, και επιτηρεί τα όσα συμβαίνουν… Ακόμη και το Σαλέρνο, παρόλο που παίζει το ρόλο του συγκοινωνιακού κόμβου, έχει μια όμορφη Παλιά Πόλη με στενά δρομάκια.



    ΣΧΟΛΙΑ