• LIFE&STYLE

    Game of TV Thrones: Ποιος φωνάζει, ποιος πληγώνει τη σιωπή στον Alpha; (Ο ΒΕΡΥΚΙΟΣ)

    Δήμος Βερύκιος

    Δήμος Βερύκιος. Αντιπρόεδρος ALPHA TV


    Μια καλή επιχείρηση, πολλά ονόματα απ’ αυτά που «τα φέρνουν» και πολυάριθμο, σημαντικό δυναμικό εργαζομένων, κάνουν τον Alpha ένα κανάλι πρωταγωνιστικό στο τηλεοπτικό τοπίο, τώρα που να, κοντός ψαλμός – αλληλούια, ξαναμπαίνουν στο τραπέζι οι 7 τηλεοπτικές άδειες με μόλις 5 καναλάρχες υποψήφιους! Ανάμεσα τους, φυσικά ο κύριος Κοντομηνάς και ο μαχητικός του ALPHA. Το κανάλι, που λύνει τις διαφορές των εργαζομένων και των στελεχών του, κάνει τις συσκέψεις του, απελευθερώνει τις συγκρούσεις τάσεων και οπτικών, στον αέρα απενοχοποιημενα και πολύ μοντέρνα, δίνοντας δουλίτσα στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ καθημερινά!

    Πρωτεργάτης αυτού του νέου ήθους στη τηλεόραση, ο πληθωρικός, απρόβλεπτος, αδιάφορος για να ναι αρεστός, μαχητικός Δήμος Βερύκιος!

    Αντιπρόεδρος και επισήμως του καναλιού, έχει εκείνην την παιδεία των «εφημεριδάδων», που όχι μόνο ίδρωναν για τη φανέλα του μαγαζιού, με όλες τις ιδεολογικές διαφοροποιήσεις απ’ τα υπόλοιπα, αλλά πάθαιναν δραματοποίηση μέσα στα γραφεία πιστεύοντας μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματος τους, την μοναστική σχεδόν ανάγκη του να είσαι απολυτά αφοσιωμένος στο ρεπορτάζ, την είδηση, την σημαντικότητα του πρωταθλητισμού, στο να χέις πρώτος απ’ όλους το «νέο»!

    Δήμος Βερύκιος
    Δήμος Βερύκιος. Αντιπρόεδρος ALPHA TV

    Όλα αυτά, με την ίδια αφοσίωση, πάθος και φανατική, σχεδόν, απολυτότητα τα μετέφερε ο Δήμος Βερύκιος και στη τηλεόραση, που αν και το λούσο της και η προσκόλληση στην εντύπωση και στην εικόνα από φύση της, απάδει απ τις έντυπες αρχές του.

    Προσθέτουμε σ αυτά όλα και την ομολογούμενη πλειστάκις και δημοσίως, αδυναμία του, στο «αφεντικό» Δημήτρη Κοντομηνά και έτσι έχουμε αυτό το εκρηκτικό αποτέλεσμα του κυρίου Βερύκιου, που απολαυστικά -είναι αλήθεια!- δε δέχεται μύγα στο γιαταγάνι του το οποίο έχει ακονίσει για χάρη του Alpha!

    Και σα να μη τον νοιάζει αν είναι στο ραδιόφωνο, στη τηλεόραση, στο σαλόνι του σπιτιού του, ή στο αίθουσα συντακτών της εφημερίδας του -του Έθνους για πολλά χρονιά συγκεκριμένα- αυτά που έχει να πει, τα ρίχνει πάντα με κοφτερές σα λεπίδα γωνιές και ποτέ στρογγυλά και όλο λειάνσεις!

    Και όλα όσα στα λοιπά κανάλια εκφράζονται ψιθυριστά, σε κλειστές αίθουσες, σε ηχομονωμένους διαδρόμους, σε μυστικά τηλέφωνα, εδώ διατρανώνονται με από τον αντιπρόεδρο και δημοσιογράφο, όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά αξιολόγησης, κάνοντας όλους εμάς, αν μη τι άλλο, ποτέ να μη πλήττουμε παρακολουθώντας Alpha. Έχουμε και λέμε:

    Ελένη Μενεγάκη
    Ελένη Μεγεγάκη

    Η «ύαινα» βασίλισσα Ελένη Μενεγάκη:

    Η βασίλισσα Ελένη Μενεγάκη, το παλεύει και κατορθώνει να σηκώσει  τα νούμερα της τηλεθέασης της εκπομπής της, που επιχείρησε αλλαγή και συνεχίζει με διορθωτικές κινήσεις.

    Ανάμεσα τους, η προσθήκη της Χριστίνας Πολίτη, grade dame των περιοδικών και του στιλ, με στιλ ρετρό των σελέμπριτι.

    Λίγο πριν την πρεμιέρα της ανανεωμένης εκπομπής, ο Δήμος Βερύκιος, έδινε τη γραμμή στην εκπομπή «Happy News», με επικά σχόλια όπως: « …η Ελένη Μενεγάκη είναι προϊόν.

    Δεν την αποκαλώ τυχαία φρεγάτα. Και επειδή έχω παρακολουθήσει – λόγω της θέσης μου στο σταθμό -, πολλά πράγματα στο παρασκήνιο, θέλω να σας πω ότι η Ελένη είναι άλλος άνθρωπος. Είναι άλλο πράγμα.

    Η Ελένη η απόμακρη δεν υπάρχει πια. Και όλοι εσείς που κάνετε τηλεοπτικό ρεπορτάζ, αντιμετωπίζετε τα τηλεοπτικά πρόσωπα επιδερμικά. Δεν έχετε καταλάβει ότι η Ελένη έχει αλλάξει πάνω απ’ όλα σαν άνθρωπος…

    Η Ελένη είναι… ύαινα! Όλο το καλοκαίρι ήταν εδώ κι έσπαγε το κεφάλι της, προκειμένου να τα καταφέρει και να κάνει τις αλλαγές που ήθελε στην εκπομπή της. Η Ελένη έχει μεταλλαχτεί.

    Η Ελένη του χθες με την Ελένη του σήμερα δεν έχει καμία σχέση. Εύχομαι Σταματίνα (σ.σ.: στη μαύρο – Τσιμτσιλή αυτό) κι εσύ, αλλά και όλες σας να έχετε την τύχη της Ελένης, το ίδιο πάθος και την ίδια όρεξη μετά από χρόνια σε αυτή τη δουλειά…».

    Στο παρελθόν και παινεύοντας της, άλλωστε έχει χαρακτηρίσει την αστραφτερή ξανθιά από «σκυλί του πολέμου», έως «μάνα του λόχου» και «άτομο με το οποίο δεν θα συνεργαζόταν ποτέ», αλλά και μια «σκύλα» ανθεκτικότητας, πάντα και αντοχής στην εργασία.

    Ανήμερα της χάρης της πρεμιέρας, ο Δήμος Βερύκιος πάλι, στα social media του ανέδειξε την επίσκεψη του προέδρου κυρίου Δημήτρη Κοντομηνά, μαζί με τον γενικό διευθυντή γενικός διευθυντής του Alpha, Βασίλης Παπαδρόσος στο καμαρίνι της παρουσιάστριας. 

    Και για όποιον δε κατάλαβε, μετά απ’ όλα αυτά, τι άλλο να πούμε, εκτός απ’ το ότι η διοίκηση στηρίζει Ελένη με τα χίλια και την θεωρεί απολυτή, αδιαφιλονίκητη σταρ του καναλιού!

    Προσφάτως, ο Δήμος Βερύκιος, πήγε στην Ελένη Μενεγάκη καλεσμένος της, όπου ανέβασε και τα νούμερα τηλεθέασης, με τη μαγική αυτή ιδιότητα που πάντα έχει.

    Έδωσε καλυμμένα όλα τα μηνύματα που επιθυμούσε, ομονόησε με όποιον ήθελε, δήλωσε για άλλη μια φορά, δημοσίως, την ιπποτική του αφοσίωση στη προεδρία του καναλιού.

    Δεν παρέλειψε δε να πει: «Εγώ Ελένη μου, στα 25 αυτά χρόνια ξέρεις πόσα έχουν δει τα μάτια μου; Ξέρεις τι χρήμα έχει περάσει από εδώ; Πώς έφευγε και ποιοι το έπαιρναν;

    Δεν θέλω να τα σκέφτομαι και δεν θέλω να κολάζομαι» και «δεν αντέχω στην τηλεόραση την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου με ωμό τρόπο».

    Η πανέξυπνη Ελένη Μενεγάκη έκλεισε την κουβέντα λέγοντας πως «…ήρθε σήμερα, είπε πολλά. Έλα που δεν κατάλαβα αυτό που δεν ήθελε να μου πει και είπα ότι θα το καταλάβω γιατί λέω δεν μπορεί! Εγώ τι είμαι, καμιά χαζή; Την κάνουμε κύριε, δεν είμαστε!

    Δεν κατάλαβα… Δεν κατάλαβα όμως»!  Ο κύριος Βερύκιος, εκεί, όλο υπονοούμενα που εμείς ως κοινό δε πολυνογάγαμε της είπε με σημασία: «Το κατάλαβε όμως το φιλαράκι σου…».

    Πολλοί από το τηλεοπτικοί ρεπορτάζ, οι συνήθεις ψυλλιασμένοι και έγκυροι δήλωσαν πως όλα αυτά αφορούσαν στην Βίκυ Χατζηβασιλείου, άλλο οίκο του Γουέστερος για το Παιχνίδι του Θρόνου, για να κάνουμε μια μεταφορά πάντα στο κλίμα της τηλεόραση, αλλά πως λέμε ΗΒΟ; Ε! Καμία σχέση…

    Η «γιαγιά» Βίκυ Χατζηβασιλείου των επιτυχιών

    Η Χατζηβασιλείου, παντός καιρού σκίζει τα νούμερα όπου κι αν την βάλουν και επίσης ούτε δημόσιες σχέσεις κάνει, ούτε λειαίνει τις γωνίες, ακριβώς σαν τον Δήμο Βερύκιο, αλλά -και πως να το κάνουμε τώρα!- πιο φωτογενής.

    Δίνει λοιπόν, πριν την πρεμιέρα του «Έχεις πακέτο» συνέντευξη You Weekly, στην οποία λέει: «Και μείωση μισθού δέχθηκα και αλλαγή στην μέρα δέχθηκα… Δεν ξέρω αν βρήκαν και τα κάνουν, είμαι αυτό που σου είπα, καλόβολος άνθρωπος παραπονέθηκα για την αλλαγή ημέρας. Η αλήθεια είναι ότι δεν έπρεπε να γίνει καμία αλλαγή στο Πάμε Πακέτο, όχι για άλλους λόγους, αλλά γιατί να βάζουν το κοινό σε μία διαδικασία να αλλάξει, να ψάχνει, να προσαρμοστεί…»,  λέει, ενώ αναφέρει πως έκανε και αγιασμό στο πλατό της, επισημαίνει ότι φώναξε παπά για… να ξορκίσει το κακό! Ιιιιιιιιιιιιιιιιιι…!

    Τι ήταν να το πει σε περιοδικό, βγήκε στο κανάλι και στην καθιερωμένη του σύνδεση με το Happy Day, ο δημοσιογράφος και αντιπρόεδρος του Alpha και βρόντηξε και άστραψε: «Θέλω να μάθω τι σόι παπά φώναξε και πώς τη διάβασε;», διερωτήθηκε και, όταν του επεσήμανε η κυρία Τσιμτσιλή, που τα γνωρίζει αυτά, πως ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος (σ.σ.: όσοι δε βλέπεται τηλεόραση, ελπίζουμε να κατανοείτε ότι όλα αυτά συμβαίνουν στα κανάλια και λέγονται και πως δεν τα βγάζουμε απ’ το ευφάνταστο, πράγματι, μαμουδάκι μας!), είχε πει να πηγαίνουμε στην εκκλησία όπως είμαστε, ανταπάντησε: «στα παιδιά το έλεγε ο Χριστόδουλος.

    Η Βίκυ δεν είναι παιδί! Γιαγιά θα γίνει σε λίγο! 

    Έχει παιδιά της παντρειάς!». Και μετρά απευθυνόμενος στην μαύρο –  Σταματίνα Τσιμτσιλή, συνέχισε: «με προκάλεσες και μου λες “αλλάξατε την ώρα χωρίς να ρωτήσετε τη Βίκυ”; Ποιος τα λέει αυτά;

    Όπως και τα άλλα κανάλια, έτσι και ο Alpha, κάνει πρωταθλητισμό και έχει βάλει κανόνες.

    Τον πρώτο λόγο τον έχει η προπονητική ομάδα και όχι να το κάνουν κατά μόνας οι αθλητές. “Θέλω να αλλάξω την ώρα μου…”.

    Ποιο παράπονο εκφράζει η Βίκυ; Ποιον ρώτησε; Ρώτησε τους ειδικούς; Ήρθε στην προπονητική ομάδα του Alpha και είπε “εγώ έχω ενστάσεις για τον τάδε λόγο”; Το μόνο που έχω να σας πω είναι ότι φέτος η Βίκυ θα κάνει νέα αντεπίθεση και θα κερδίσει δυναμικά κοινά, ακόμα περισσότερα από πέρυσι.

    Γιατί το θέλει η ίδια, γιατί γίνονται οι καλύτερες προσθαφαιρέσεις στο πρόγραμμα και θα εντυπωσιάσει».

    Και εκεί που ο λατρεμένος, με την αποσβολωμένη Σταματίνα, πήγε να το στρώσει λίγο και να γίνει διπλωμάτης, ξαναπήρε φωτιά και δεν αυτό πυρπολήθηκε, αλλά ως μπουρλοτιέρης έριξε υγρόν πυρ: «ο ανταγωνισμός είναι σκληρός.

    Και δεν πάμε στον παπά να μας διαβάσει, ούτε τάματα κάνουμε! Με τη σκληρή μας δουλειά και την ευστροφία μας προσπαθούμε και θα είμαστε πρωταθλητές»!

    Η «Τζέλα» Αγγελική Νικολούλη των ρεκόρ

    Η Αγγελική Νικολούλη έχει ρεκόρ τηλεθέασης, μακροβιότητας εκπομπής, αποτελεσμάτων στις έρευνες σε σχεδόν παγκόσμιο επίπεδο. Παρά την επιτυχία της αυτό δε σήμαινε πως ξέφυγε και αυτή από το στόχαστρο του Δήμου Βερύκιου, για την οποία είπε: «…ο πρωταθλητισμός και όλο αυτό ισχύει και για την Τζέλα… Άλλη από εκεί!

    Για την Πυργιώτισσα θα σας μιλήσω άλλη μέρα!».  Καλέ, ελεύθερα, όλο χαρά περιμένουμε…

    Και μέσα στα βαριά χαρτιά, ο ωραίος πρωταγωνιστής, μοντέλο και παρουσιαστής Κώστας Φραγκολιάς, όποτε μιλάει ακούει «σύνελθε» απ’ τον Δήμο Βερυκιο, όπου σε κάποια εκπομπή ξεπέρασε τον εαυτό του λέγοντας του διότι είχε τα χέρια του κάτω απ’ το τραπέζι του σκηνικού, το αξέχαστο: «Κωστάκη, τσαλαπετεινέ!

    Πήγαινε να κουνηθείς πρώτα και μετά… Όταν μου μιλάς, τα χέρια σου, δεν θα τα έχεις σε αυτή τη στάση! Μην ξύνεσαι!  Άσε την ξύστρα! Έτσι μπράβο! Ψηλά!»…

    Ψηλά, ακόμη πιο ψηλά, λάβαρα τα χεράκια του «Κωστάκη»..

    Η ιώβειας υπομονής, «ορντινάντσα» Σταματίνα Τσιμτσιλή

    Η Σταματίνα Τσιμτσιλή είναι πανέξυπνη και ευέλικτη ως αιλουροειδές, καπάτσα και καλλιεργημένη, τόσο που φέρνει βόλτα τον εκρηκτικό αντιπρόεδρο, χωρίς να χάνει το χιούμορ της, την ψυχραιμία της και τις ισορροπίες της στην παρουσίαση και την ηρεμία της.

    Παιδί της τηλεόρασης που δούλεψε σκληρά σε δύσκολα πόστα, εξέλιξε τον εαυτό της δείχνοντας δεξιότητες τόσο στη ψυχαγωγία, όσο και στην ενημέρωση, χωρίς να γίνεται σοβαροφανής ή επιτηδευμένη.

    Ταλαντούχος και έμπειρη έχει ακούσει πολλά και έχει λειτουργήσει όχι μόνο δημοσιογραφικά, αλλά και ως αξιωματικός της πυροσβεστικής. Σταχυολογώντας ενδεικτικά απ’ τον άμμο της θαλάσσης, ανάμεσα σ άλλα έχει ακούσει απ’ τον Δήμο Βερύκιο πως : «Στο μυαλό τα συγχέεις!

    Αυτό λέω! Και όταν μιλάω μην παίζεται με τα τηλέφωνα! Ακούστε με λοιπόν τι σας λέω! Αυτό σου λέω! Αυτό που λες εσύ! Που έρχεσαι με δασκαλίστικο τρόπο να μου το πεις»!…

    Σε άλλη περίσταση εξηγούν στον εκρηκτικό κύριο Βερύκιο πως έφευγε το link και δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά στους χρόνους, ο δημοσιογράφος φεύγει απ’ το πλατό και επιστρέφει με ένα «Βούλωστο!» ενώ με έκρυθμη ένταση λέει στην Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Αυτό να μην ξαναεπαναληφθεί!

    Να μην ξαναεπαναληφθεί! Δεν προσβάλλετε εμάς εδώ στο ραδιόφωνο κι εμένα προσωπικά, προσβάλλετε τον κόσμο»! Εκείνη ήρεμα του τονίζει πως «Αγαπημένε μου έγινε ένα μπέρδεμα με το link».

    Αυτός απαντά οργισμένα πως «Δεν θέλω να μιλήσεις! Στα… (σ.σ.: κατανοούμε, αρκεί!)! Θα σου λεγα!».

    Η Σταματίνα και πάλι αξιοπρεπώς κρατάει τα όρια της απατώντας πως «μη μου μιλάς σαν να είμαι μια ορντινάντσα που της βάζεις και χέρι για την ώρα» για να κλείσει η συζήτηση με τον κύριο Βερύκιο να λέει «ξέρατε πάρα πολύ καλά ότι αυτό δεν θα περάσει απαρατήρητο! Και το κάνατε! Δεν σέβεστε»!

    Η Σταματίνα όμως, ως πανέξυπνη κυρία της τηλεόρασης, κατανοεί πως ο Δήμος Βερύκιος και την νοιάζεται και τα δίνει όλα για την εκπομπή, για αυτό πάντα δείχνει μαεστρία στο να τον κατευνάζει.

    Κατανοεί επίσης, πως οι εκρήξεις του, βαράνε πάντα, κόκκινο σε τηλεθέαση στην AGB.

    Την τελευταία φορά, όμως και ενώ ο δημοσιογράφος και αντιπρόεδρος απευθύνεται στην παρουσιάστρια και στις κυρίες που την πλαισιώνουν τονίζει: «Μην κάνετε τις έξυπνες και οι δύο γιατί γίνεστε άκρως αντιπαθητικές και αδικείτε τον εαυτό σας και οι δύο»!

    Η Σταματίνα ήρεμα του ζητά να μην βάζει τίτλους. Και η έκρηξη ακολουθεί, την οποία σας παραθέτουμε με μορφή διαλόγου:

    Δήμος Βερύκιος: «Άσε το υφάκι ρε! Γαμ… την πίστη μου! Εγώ το λέω! Την άποψή μου»!

    Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Είμαστε συνομιλητές με ίδια δικαιώματα! Δεν κατάλαβα! Όταν κάνουμε μια κουβέντα και δεν σου αρέσει μια άποψη επιλέγεις την τακτική της προσβολής»!

    Δήμος Βερυκος: «Δεν είναι τακτική προσβολής! Άφησε με να ολοκληρώσω την άποψή μου»!

    Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Μα δεν ολοκληρώνεις, θέλεις δέκα λεπτά, κουβέντα κάνουμε»…

    Δήμος Βερύκιος: «Όσα χρειαστεί, γιατί εγώ είμαι ο παππούς με το αμπελοχώραφο»…

    Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Ε, μίλα μόνος σου…»… όχι! Γαμ@ την πίστη μου, εκείνη δεν είπε… τουλάχιστον στον αέρα…

    Οι φήμες για την δυσαρέσκεια των υψηλών κλιμακίων

    Μετά απ’ την συγκεκριμένη εκπομπή, λένε οι παροικούντες του Γουέστερος – Ιερουσαλήμ, πως «το χέρι του βασιλιά» με αλά Game of Thrones ορολογία, Δήμος Βερύκιος, κλήθηκε στους υψηλούς ορόφους της αίθουσας του θρόνου και του ζητήθηκε να ρίξει τόνους.

    Οι ίδιοι γνώστες και σύμβουλοι των εξουσιών των όποιων στεμμάτων, κάνουν ακόμα λόγο για τα δυο μεγάλα στρατόπεδα του Alpha, εκ των οποίων το ένα έχει μείνει εδώ και κάποιους μήνες ακέφαλο, που δεν συγχωρούν την δυναμική και εξωστρεφή έκφραση του Δήμου Βερύκιου.

    Όπως και να χει και ότι κι αν γίνει, είναι πασιφανές πως αν ήταν ρόλος στη θρυλική σειρά Game of Thrones, ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος θα έβαζε τις φωνές σε όλους τους διεκδικητές του σιδερένιου θρόνου και θα τράβαγε και τίποτα σφαλιάρες στους δράκους για να στρώσουν…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αχ Μαρία! Aπ’ τον ποπό στο μπούστο της Κορινθίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Προκοπίου και οι 4 θυγατέρες: Καράβια σ’ όλες τις θάλασσες, ακίνητα τεράστιας αξίας και περισυλλογή στο Άγιον Όρος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κомиссар Καρανίκας: Οι γόβες της Ελένης, η άσχημη Τσαπανίδου, το τσόλι, οι κνίτες!



    ΣΧΟΛΙΑ