• Fashion

    Ποιος ήταν ο «άρχοντας» των νυφικών Βερνάρδος Βερναρδάκης

    • NewsRoom


    Θλίψη στην κοσμική Θεσσαλονίκη, αλλά και στους πολλούς φίλους που είχε σε όλη την Ελλάδα, σκόρπισε η είδηση του θανάτου του γνωστού Θεσσαλονικού σχεδιαστή μόδας Βερνάρδου Βερναρδάκη. Ο καταξιωμένος δημιουργός πάλευε τα τελευταία χρόνια με τον καρκίνο, αλλά έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη, από ανακοπή καρδιάς, αφήνοντας πίσω του αξιόλογο δημιουργικό έργο.

    Ο σχεδιαστής, ο οποίος ήταν ευρύτερα γνωστός με το μικρό του όνομα, αγαπήθηκε κυρίως για τις νυφικές δημιουργίες του. Ωστόσο, η ενασχόλησή του με τον κόσμο της μόδας δεν περιοριζόταν στον σχεδιασμό νυφικών. Η εταιρεία του, ΒΕΡΝΑΡΔΟΣ accessories, ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και ασχολείτο με την κατασκευή γυναικείων αξεσουάρ μόδας, όπως μπιζού, καπέλα, γάντια, είδη γάμου κλπ.

    Καταξιωμένος στον χώρο της μόδας, ο Βερνάρδος Βερναρδάκης είχε συμμετάσχει σε πολλές επιδείξεις με τους πιο γνωστούς σχεδιαστές στην Ελλάδα. Είχε επίσης λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις στην Ευρώπη, αλλά και στην Αμερική, με μεγάλη επιτυχία, αφού εδώ και πολλά χρόνια οι δημιουργίες του εξάγονταν σε αρκετές χώρες.

    Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια είχε επεκταθεί και σε έναν ακόμη τομέα, αυτόν της επιμέλειας και διακοσμητικά πάρα πολλών καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη, ενώ ασχολείτο και με την οργάνωση κοινωνικών εκδηλώσεων.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι από το ατελιέ του, στη Μητροπόλεως, πέρασε όλη η Θεσσαλονίκη της λάμψης, ενώ ο ίδιος υπήρξε από τις επιδραστικές μορφές της νυχτερινής ζωής των 80s και 90s.



    ΣΧΟΛΙΑ