• Fashion

    Cinema streetwear: Όταν το cinema γίνεται μόδα!

    • NewsRoom


    Η σχέση κινηματογράφου και μόδας έχει υπάρξει κάτι παραπάνω από στενή. Δεν είναι λίγοι οι σχεδιαστές που έχουν εμπνευστεί κατά καιρούς από τη μεγάλη οθόνη, δημιουργώντας πραγματικά αριστουργήματα. Ιδίως τα τελευταία χρόνια, η υψηλή ραπτική αλλά και οι athleisure designers βασίζονται στα animation ή τις superhero movies για τα σχέδιά τους, ενώ συχνά βλέπουμε ολόκληρες κολεξιόν εμπνευσμένες από ήρωες των cartoons ή σούπερ ήρωες. Τέτοιου είδους δημιουργίες δίνουν νέα πνοή στο χώρο της μόδας και αναδύουν μια δυναμική ή cool διάθεση απέναντι στη ζωή, δίνοντας χρώμα, ένταση και ζωντάνια στη μονοτονία της καθημερινότητας.

    Οι ήρωες των cartoons, των animation movies αλλά και οι superheroes πρωτοστατούν στις προτιμήσεις των σχεδιαστών. Διόλου τυχαίο, αν αναλογιστεί κανείς ότι και οι κατασκευαστές μόδας μεγάλωσαν με ταινίες, κινούμενα σχέδια και υπερ…ήρωες. Χρησιμοποιώντας τους σύγχρονους movie characters, ενστικτωδώς αναφέρονται στα δικά τους εφηβικά χρόνια, στα παιδικά τους βιβλία και τις αγαπημένες τους ταινίας υπερ-ηρώων που έχουν εντυπωθεί στην οπτική τους συνείδηση και τους έχουν διαμορφώσει αισθητική και χαρακτήρα! Χρησιμοποιώντας το ύφασμα ως καμβά, αντί για το πανί της οθόνης, οι ήρωες αγαπημένων ταινιών, καταλαμβάνουν τις θέσεις τους πάνω σε ρούχα, παπούτσια και accessories, αλλά και στη καρδιά μας!

    Μεγάλες εταιρείες της μόδας, και κυρίως της αθλητικής ένδυσης, έχουν φτιάξει head-to-toe συλλογές εμπνευσμένες από ταινίες. Ανάμεσα τους ξεχωρίζει η PUMA, η οποία επιστρέφει για άλλη μια φορά, εμπνευσμένη από το movie character art, με δύο συλλογές για παιδικές ηλικίες από infant έως junior, που δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο και κάνουν τους πιο μεγάλους να ζηλεύουν!

    Για όσους αγαπούν την πιο cool, σκανδαλιάρικη διάθεση για ζωή, τους αρέσει το κίτρινο και λατρεύουν τις μπανάνες, ένα σύνολο από t-shirts, hoodies, shoes και bags, ολοκληρώνει το πιο teasing σύνολο με τις υπογραφές των αγαπημένων Minions! O Stuart και ο Phil, συντροφεύουν το καθημερινό ντύσιμο, παρακολουθούν με τα τεράστια μάτια τους τα πάντα, και προδιαθέτουν για άλλη μέρα όπου τίποτα δεν είναι προβλέψιμο! Για αυτούς πάλι οι οποίοι πιστεύουν στις εσωτερικές τους δυνάμεις, έρχεται η ομάδα υπερ-ηρώων Justice League να ντύσει τη μέρα τους! O Batman, o Superman και οι υπόλοιποι ήρωες, εισβάλλουν σε ρούχα παπούτσια, καπέλα και τσάντες και χαρίζουν ενέργεια και αποφασιστικότητα! Με χρωματικούς συνδυασμούς και μοτίβα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον, αναδύουν σιγουριά και αυτοπεποίθηση σε κάθε βήμα!

    Όσο η μεγάλη οθόνη και τα έντονα γραφικά συνεχίζουν τα ασκούν επιρροή πάνω στην μόδα, η τάση των movie character στο streetwear ολοένα και θα μεγαλώνει. Η PUMA θα πρωτοστατεί συνθέτοντας νέες τάσεις στην αθλητική παιδική μόδα και θα ξαφνιάζει με νέες υφές, φόρμες, χρώματα και ευφάνταστα graphics! Stay tuned!

    Τη συλλογή Suede Minions θα τη βρεις σε ένα κατάστημα δίπλα σου πατώντας εδώ και τους υπερ-ήρωες Justice League πατώντας εδώ.

     



    ΣΧΟΛΙΑ