• Fashion

    4 έξυπνοι τρόποι για να διατηρήσετε τα μαγιό σας σε άριστη κατάσταση

    • NewsRoom


    H αναζήτηση του κατάλληλου μαγιό αποτελεί κάθε χρόνο μια συνήθεια που όλες οι γυναίκες αγαπάνε να επαναλαμβάνουν. Είτε ανήκετε σε αυτές που προτιμούν τα ολόσωμα, είτε σε αυτές που λατρεύουν τα μπικίνι, είτε πειραματίζεστε και με τις δύο εναλλακτικές. Με κύριο γνώμονα το προσωπικό σας ύφος και φυσικά τον σωματότυπο σας, οι επιλογές που έχετε για ένα σαγηνευτικό beach look είναι αμέτρητες. Διαφορετικά υλικά, διαφορετικές υφές και στιλ αλλά και διαφορετικό επίπεδο ανθεκτικότητας, είναι λίγα μόνο από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν αυτά τα αγαπημένα κομμάτια του καλοκαιριού.

    Εάν βρήκατε αυτό που ταιριάζει στο σώμα και στο στιλ σας, τότε το μόνο σίγουρο είναι πως δε θα θέλετε να το δείτε να χαλάει. Θάλασσα, ήλιος, χλώριο και αλμύρα παίζουν το ρόλο τους και μπορεί να ξεθωριάσουν τα χρώματα του μαγιό σας ή να οδηγήσουν στο να ξεχειλώσει το ύφασμα, με αποτέλεσμα να μειωθεί η διάρκεια της ζωής του. Έτσι, αν θέλετε να κρατήσετε τα αγαπημένα σας beachwear κομμάτια σε άριστη κατάσταση, οφείλετε να ακολουθήσετε τα παρακάτω απλά βήματα.

    1. Δώστε σημασία στη φύλαξη

    swimmwear.jpg

    Είναι σημαντικό να καταφέρνετε να αποθηκεύετε τα μαγιό σας στις κατάλληλες συνθήκες μέχρι την επόμενη φορά που θα τα χρησιμοποιήσετε. Ένα δροσερό και ξηρό μέρος αποτελεί το ιδανικό αποθηκευτικό σημείο, καθώς η παρατεταμένη υγρασία μπορεί να τα αλλοιώσει ανεπανόρθωτα. Ακόμη, προσπαθήστε να μην τα αφήνετε στο μπάνιο, καθώς και να μη τα τοποθετείτε μέσα σε πλαστικές σακούλες, οι οποίες μπορούν να μαζέψουν μούχλα και υγρασία. Εάν παρόλα αυτά έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε πλαστικές σακούλες από τις οποίες θα μπορείτε να αφαιρέσετε τον αέρα, τότε δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε. Έτσι, όχι μόνο θα τα κρατήσετε ασφαλή από εξωτερικές συνθήκες που μπορεί να τα αλλοιώσουν, αλλά θα εξοικονομήσετε και χώρο αποθήκευσης.

    2. Προσέξτε το πλύσιμο

    kalokairi-Vf75j.jpg

    Η πιο εύκολη λύση πλυσίματος είναι πάντα το πλυντήριο, παρόλα αυτά όταν έχετε να κάνετε με τα αγαπημένα σας μαγιό, αυτό μπορεί να αποβεί καταστρεπτικό. Γι’ αυτό το λόγο φροντίστε ώστε να καθαρίζετε πάντα αυτά τα κομμάτια στο χέρι και μην ξεχνάτε, πως κάθε ύφασμα απαιτεί διαφορετική μεταχείριση. Με το μετάξι αλλά και τα πλεκτά, συγκεκριμένα, να χρειάζονται ένα αρκετά “απαλό”, ειδικό απορρυπαντικό. Είναι πολύ σημαντικό ακόμα, να μην αφήνετε το μαγιό σας να μουλιάσει για ολόκληρο το βράδυ, καθώς είναι πιθανό οι ίνες του να καταστραφούν. Έτσι, αν θέλετε να πετύχετε το τέλειο και το πιο αποτελεσματικό καθάρισμα, θα πρέπει να το αφήσετε σε δροσερό νερό με απορρυπαντικό για 30 λεπτά και στη συνέχεια να το ξεπλύνετε με προσοχή.

    3. Στεγνώστε το σωστά

    swim-1.jpg

    Η αλήθεια είναι πως η συνήθεια του να στεγνώνει το μαγιό στον ήλιο είναι αρκετά συνηθισμένη στις διακοπές. Παρόλα αυτά, η γρήγορη αυτή διαδικασία μπορεί να βλάψει τα αγαπημένα σας beach wear. Κρεμώντας τα με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο αλλοιώνεται το χρώμα τους και ξεβάφουν από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, αλλά μπορεί να επηρεαστεί και το σχήμα τους. Τα ιδιαίτερα υφάσματα των μαγιό είναι αρκετά επιρρεπή στο να ξεχειλώσουν και στο να χάσουν μια για πάντα την ελαστικότητα και την άριστη εφαρμογή τους. Έτσι, είναι προτιμότερο να αφήσετε πάνω σε μια ευθεία επιφάνεια, όπως αυτή της απλώστρας, μακριά από την ηλιακή ακτινοβολία -ή τουλάχιστον προσπαθήστε να μην τα “χτυπάει” ο ήλιος απευθείας.

    4. Μη φοράτε συνέχεια το ίδιο κομμάτι

    kalokairi.jpg

    Είναι σίγουρο ότι, όπως κάθε γυναίκα, έτσι κι εσείς έχετε στη γκαρνταρόμπα σας τουλάχιστον 2 – 3 διαφορετικά μαγιό. Ήρθε η ώρα να τα αξιοποιήσετε. Εάν δεν επιθυμείτε να πέσετε στις παραπάνω παγίδες, όπως αυτή του λάθος πλυσίματος αλλά και του γρήγορου στεγνώματος, τότε θα πρέπει να φερθείτε έξυπνα. Πάρτε στις διακοπές μαζί σας παραπάνω μαγιό από όσα υπολογίζατε (σίγουρα 3 – 4 κομμάτια), ώστε να έχετε την πολυτέλεια να τα αλλάζετε. Ένα τόσο απλό και ταυτόχρονα χρηστικό tip! Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρετε να πετύχετε τις τέλειες beach-εμφανίσεις και φυσικά να έχετε τη δυνατότητα να φερθείτε με τον καλύτερο τρόπο στα αγαπημένα σας κομμάτια, καθώς θα μπορείτε να τα φοράτε μέρα παρά μέρα -και όχι συνέχεια. Είναι σίγουρο ότι με αυτόν τον τρόπο θα τα χαρείτε για πολλά καλοκαίρια ακόμη.

    Πηγή: glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: H&M: 8 ολόσωμα μαγιό με ιδιαίτερα κοψίματα, για όσες θέλουν να το τολμήσουν φέτος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εμπιστευτείτε τα ψηλόμεσα μαγιό για εντυπωσιακές εμφανίσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ZARA: 10+1 ολόσωμες φόρμες σε διάφορες τιμές και σχέδια για το καλοκαίρι!



    ΣΧΟΛΙΑ