• LIFE&STYLE

    CringeMDb: H ιστοσελίδα που φιλτράρει τις ασφαλείς ταινίες για τα παιδιά σας


    Λοιπόν, θα περάσετε τις διακοπές με την οικογένειά σας. (Συγχαρητήρια που το καταφέρατε την περασμένη εβδομάδα, χωρίς να διαπράξετε σημαντικά βίαια κακουργήματα). Είστε στη συλλογή των DVD των γονιών σας, ψάχνετε μια ταινία για να παρακολουθήσετε την Πέμπτη το βράδυ, όταν βλέπετε κάτι που θα μπορούσε να διασκεδάσει όλη την οικογένεια. «Χμμ, “Blue Is The Warmest Color” (Το μπλε είναι το θερμότερο χρώμα), σκέφτεστε μόνοι σας. «Λατρεύω τις ταινίες για τη θεωρία χρωμάτων! Αυτό ακούγεται ευχάριστο».

    Έτσι, το βάζετε μέσα στο DVD player και προετοιμάζεστε για μια νύχτα με καλή, καθαρή οικογενειακή διασκέδαση. Περίπου μια ώρα και μισή αργότερα, όπως κάθεστε δίπλα στην ηλικιωμένη θεία Francine, έχετε μείνει και οι δύο με το στόμα ανοιχτό, καθώς παρακολουθείτε δύο Γαλλίδες να φιλιούνται στην οθόνη.

    «Φίλε, μακάρι να υπήρχε μια ιστοσελίδα που θα μπορούσε να το είχε αποτρέψει αυτό», σκέφτεστε.

    Τώρα υπάρχει.

    Το «CringeMDb» είναι βασικά ακριβώς αυτό που ακούγεται: μια «IMDb» βάση δεδομένων που σας λέει ποιες ταινίες είναι καλές για να παρακολουθήσετε με τους γονείς σας και ποιες δεν είναι. Ενώ θα σκεφτόσασταν ότι μια αναζήτηση στο «Google» για την αξιολόγηση μιας ταινίας, θα απαντούσε σε αυτή την ερώτηση αρκετά εύκολα, το «CringeMDb» προσφέρει μια ακόμα πιο γρήγορη απάντηση σε αυτό το ερώτημα.

    Απλά πληκτρολογήστε το όνομα της ταινίας – ας πούμε, έτσι για διασκέδαση, το «Star Wars: The Force Awakens» – και «CringeMDb» και θα σας πει αν είναι κουλ για να το παρακολουθήσετε με τους γονείς σας:

    ghe

    Αναζητήστε το κινηματογραφικό πορνογραφικό αριστούργημα «Pirates», ωστόσο, και θα πάρετε ένα οριστικό:

    Κρίνοντας από την κοινωνική του παρουσία, το «CringeMDb» φαίνεται να είναι αρκετά καινούργιο, και η ιστοσελίδα έχει γίνει viral στο «Reddit». Ο σχεδιασμός είναι ομολογουμένως απλός, και η βάση δεδομένων της είναι αρκετά περιορισμένη: για παράδειγμα, περιλαμβάνει μόνο ταινίες μεταξύ του 1995 και του 2015. (Έτσι, εάν αναρωτιέστε αν είναι κατάλληλο να παρακολουθήσετε, ας πούμε, την περίφημη φρικιαστική ταινία «Cannibal Holocaust» του 1980 με τους γονείς σας, είστε άτυχοι).

    shre

    Είναι επίσης κάπως προβληματικό το γεγονός ότι το «CringeMDb» κρίνει τη περιβόητη αιματηρή ταινία του 2000 «Gladiator» (Ο μονομάχος), κατάλληλη για τους γονείς να την παρακολουθήσουν με τα παιδιά τους, ενώ η βραβευμένη με Όσκαρ το 1996 ταινία «The English Patient» (Ο Άγγλος Ασθενής) θεωρείται πικάντικη, φαινομενικά γιατί διαθέτει λίγες (καλόγουστες) γυμνές σκηνές.

    Αλλά σε αντίθεση με άλλους ιστότοπους που βαθμολογούν την καταλληλότητα των ταινιών – όπως, ας πούμε, το «PluggedIn», το οποίο εξετάζει τις ταινίες και τις τηλεοπτικές εκπομπές από μια χριστιανική άποψη – το «CringeMDb» δεν φαίνεται να έχει κάποιο συγκεκριμένο σκοπό, το οποίο είναι ανανεωτικό. Για εκείνους που ψάχνουν για μια εγγυημένη – χωρίς απρόοπτα – κινηματογραφική εμπειρία με τους γονείς τους αυτή την εορταστική περίοδο, το «CringeMDb» φαίνεται να είναι μια αρκετά αξιόπιστη επιλογή. Από την άλλη, θα μπορούσατε απλά να μην μπείτε σ’ αυτή τη διαδικασία και να παρακολουθήσετε το «Pornhub» αντί το «It’s a Wonderful Life» (Μια υπέροχη ζωή) αυτή την εορταστική περίοδο. Η επιλογή, πραγματικά δική σας.



    ΣΧΟΛΙΑ