• LIFE&STYLE

    August Ames: Η πορνοστάρ που οδηγήθηκε στην αυτοκτονία από σχόλια στο Twitter (εικόνες)

    • NewsRoom
    πορνοσταρ


    Η 23χρονη πορνοσταρ, August Ames, κρεμάστηκε στο σπίτι της, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο τέλος στη ζωή της, δύο μόλις ημέρες μετά από έναν πόλεμο που δέχτηκε στο Twitter. Ιδιαιτέρως ενεργή στα social media, στις 3 Δεκεμβρίου, η πορνοστάρ μπήκε στο στόχαστρο έντονης κριτικής, εξηγώντας γιατί αρνήθηκε να κάνει γκέι πορνό, προειδοποιώντας με τον τρόπο αυτό και την αντικαταστάτριά της. Η δήλωση της πως αρνήθηκε για λόγους «safety», πρόληψης, δημιούργησε θύελλα αντιδράσεων.

    Οι κατηγορίες για «ομοφοβία», έπεσαν βροχή με την πορνοστάρ να δηλώνει ότι και η ίδια είναι bisexuel, γεγονός ωστόσο που δεν ηρέμησε τα πνεύματα. Στις κατηγορίες δεν δίστασαν να εμπλακούν και επώνυμοι ηθοποιοί γκέι, όπου την έβριζαν δημόσια. Ένας από αυτούς μάλιστα την συμβούλευσε να βάλει τέλος στη ζωή της.

    Η August Ames προσπάθησε -μάταια ωστόσο- με πολλά tweets να εξηγήσει τη στάση της. Το τελευταίο μήνυμα που ανέβασε ήταν ένα «fuck you all» και η ίδια εξαφανίστηκε από τα social media. Δύο ημέρες αργότερα ανακοινώθηκε η αυτοκτονία της.

    Το σοκ της είδησης ήταν τεράστιο και η έκπληξη μεγαλύτερη γιατί η νεαρή γυναίκα αυτοκτόνησε μετά από παρενόχληση στο ίντερνετ.
    Η August Ames, στην τελευταία συνέντευξή της είχε εξομολογηθεί διάφορα περιστατικά για την ζωή της με απίστευτη ειλικρίνεια. Η Καναδή πορνοστάρ μίλησε για την εφηβεία της λέγοντας ότι το στήθος της άρχισε να γίνεται τεράστιο στα 17 χρόνια της, γεγονός που της έδωσε τη φήμη της πόρνης. Παράλληλα δήλωσε ότι υπέστη πρωκτικό βιασμό ως έφηβη («butt rape») και από τότε δεν έκανε ποτέ σεξ με τον ίδιο τρόπο, γιατί της θύμιζε αυτόματα τον βιασμό της.

    Άγνωστη θα παραμείνει η βασική αιτία που ώθησε τη νεαρή πορνοστάρ να βάλει τέλος στη ζωή της. Η συνέντευξη που έδωσε στην Holly Randall παρά ταύτα, δίνει πολλά στοιχεία.
    Η πορνοστάρ διηγήθηκε επί μακρόν στην συνέντευξη την συνεχή παρενόχληση που δεχόταν από τους φαν της. Ένας της είχε στείλει τα πράγματά του για να μένει μαζί της. Στη συνέχεια την ζήτησε σε γάμο και κατέληξε να την απειλεί με θάνατο. Άλλοι έδιναν χρήματα σε συγγενείς της για να μάθουν το τηλέφωνο και την διεύθυνσή της. Κάποιος της πρότεινε χρήση ηρωίνης, ενώ ήταν μόνο 15 ετών, με αντάλλαγμα να ξεγυμνωθεί. Ήταν πορνοστάρ, αλλά μόνο επαγγελματικά, και αυτό την ενοχλούσε.

    Η August, η οποία περιέγραψε τον εαυτό της ως «γαμώτο, εντελώς φυσιολογικό, απλά με μια δουλειά λίγο τρελή», έκανε κι άλλες εξομολογήσεις. Η σχέση με τον πατέρα της ήταν καταστροφική: την είπε ψεύτρα όταν σε ηλικία 12 ετών του εξομολογήθηκε ότι ο παππούς την άγγιζε σεξουαλικά. Η μητέρα της, η οποία έπασχε από διπολισμό, την κατανοούσε περισσότερο, αλλά με τον δικό της αρρωστημένο τρόπο. Από την ίδια διπολική διαταραχή έπασχε και η August Ames.

    H Ames ήταν παντρεμένη με τον σκηνοθέτη πορνογραφικών ταινιών Kevin Moore. Ο Moore μίλησε στο περιοδικό Adult Video News για τον τραγικό θάνατό της.

    «Ήταν το πιο ευγενικό πλάσμα που έχω γνωρίσει, ήταν ο κόσμος μου» δήλωσε

    Ο χαρακτηρισμός της ως ομοφοβική, της έδωσε τη χαριστική βολή, χωρίς αμφιβολία. Και όταν η αυτοκτονία της έγινε γνωστή, τότε οι πραγματικοί ομοφοβικοί πήραν το λόγο και ξεσπάθωσαν εναντίον των γκέι, κατηγορώντας τους για δολοφονία.

    Μια μεγάλη συζήτηση ξεκίνησε στις ΗΠΑ και τον Καναδά, μετά τον θάνατο της August Ames, της πορνοστάρ που υπήρξε τελικά θύμα των ίδιων των θυμάτων, των γκέι. Το ερώτημα ήταν αν πρέπει κάποιος να κατηγορήσει οριστικά τα social media. Πολλοί βρήκαν ευκαιρία και ζήτησαν να κλείσουν. Άλλοι ανέφεραν ότι θα πρέπει απλά να εκπαιδευτούν οι χρήστες τους. Και θύμισαν ότι η πορνογραφία, οι ηθοποιοί και οι πρωταγωνιστές της, στόχοι εύκολων και επικίνδυνων επιθέσεων, θα πρέπει να αναγνωριστούν και να γίνουν σεβαστοί ως απλοί επαγγελματίες -και άνθρωποι πάνω απ’όλα.



    ΣΧΟΛΙΑ