• LIFE&STYLE

    Έκπληξη από το Business Insider: Προτείνει την Ακρόπολη όχι μόνο για τα αρχαία της αλλά …

    • NewsRoom


    Δημοσίευμα του Business Insider κατατάσσει την Ακρόπολη στη λίστα με τα σημαντικότερα αξιοθέατα, που θα πρέπει να δει κάποιος, όταν επισκεφτεί τους 11 πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης και ο χρόνος παραμονής του είναι πολύ περιορισμένος. Τα συγκεκριμένα αξιοθέατα, που περιλαμβάνονται στη λίστα, συνέταξε το Business Insider σε συνεργασία με το TripAdvisor, και αποτελούν ορόσημο των πόλεων εξαιτίας της εκπληκτικής αρχιτεκτονικής τους, των έργων τέχνης τους και  την ιστορία τους.

    ΕΛΛAΔΑ: Μια επίσκεψη στην Ακρόπολη θα πρέπει να βρίσκεται στη λίστα κάθε ταξιδιώτη, που επισκέπτεται την Ελλάδα. Το παγκοσμίου φήμης αξιοθέατο δεν είναι μόνο ένα εξαιρετικό μέρος για να δείτε τα ερείπια της αρχαίας Αθήνας, όπως είναι ο Παρθενώνας, αλλά μπορείτε να θαυμάσετε και την πανοραμική θέα της ελληνικής πρωτεύουσας.

    rwt

    ΓΑΛΛΙΑ: Αυτός ο πύργος από σίδηρο άνοιξε το 1889, και έκτοτε έχει γίνει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κτίρια στον κόσμο. Ενώ προσφέρει στους τουρίστες τη γραφική θέα του Παρισιού, ο Πύργος του Άιφελ είναι επίσης ένα αξιόλογο κομμάτι της αρχιτεκτονικής από μόνο του.  Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι ο αρχιτέκτονάς του Gustave Eiffel έχτισε  ένα μικρό διαμέρισμα στο τρίτο επίπεδο του πύργου, το οποίο οι επισκέπτες μπορούν το επισκεφτούν μέχρι και σήμερα.

    24

    Ηνωμένο Βασίλειο: Ίσως το πιο διάσημο ρολότι του κόσμου, το Big Ben του Λονδίνου είναι το κορυφαίο αξιοθέατο του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι ντόπιοι το γνωρίζουν ως Elizabeth Tower (Big Ben είναι το όνομα που δίνεται στο κουδούνι εντός της δομής). Βρίσκεται στο βόρειο άκρο των κτιρίων του Κοινοβουλίου στο Westminster. Το Big Ben στο εσωτερικό του αποτελείται από 11 ορόφους.et

    ΤΣΕΧΙΑ: H Γέφυρα του Καρόλου, η οποία εκτείνεται κατά μήκος του ποταμού Viltavaστην Πράγα, αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα της χώρας με τα μπαρόκ γλυπτά του. Ενώ η μοναδική γέφυρα είναι ένα εντυπωσιακό κομμάτι της ίδιας της αρχιτεκτονικής, αποτελεί επίσης και ένα ιδανικό μέρος για να παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα πάνω από τον πυργίσκο, που βρίσκεται στην κορυφή ενός κτιρίου της Παλιάς Πόλης.

    sgsg

    ΙΤΑΛΙΑ: Οι επισκέπτες στην πόλη του Βατικανού δεν μπορούν να μην επισκεπτούν τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, ένα μεγάλο, περίτεχνο κτίριο, που δεσπόζει στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Οι τουρίστες έρχονται να δουν το περίπλοκο εσωτερικό της βασιλικής – το οποίο περιλαμβάνει ψηφιδωτά και έργα τέχνης. Ανεβείτε στην κορυφή του θόλου για να θαυμάσετε την εκπληκτική θέα.

    agag

    ΡΩΣΙΑ: Οι αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες είναι αυτό που κάνει την εκκλησία της Αγίας Πετρούπολης του Σωτήρα θεαματική. Από το εξωτερικό, η εκκλησία μοιάζει περισσότερο με ένα παλάτι, που ολοκληρώνεται με εξαίσιους τρούλους και πυργίσκους. Στο εσωτερικό, οι επισκέπτες ενθουσιάζονται με τα περίτεχνα ψηφιδωτά, που βρίσκονται μέχρι τα ανώτερα τμήματα του ναού.

    dgsg

    ΙΣΠΑΝΙΑ: Είναι ασυνήθιστο να βλέπετε δύο θρησκείες να ενώνονται σε ένα μέρος, το οποίο μπορεί να είναι το τζαμί και ο καθεδρικός ναός της Κόρδοβα, που είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής στους επισκέπτες της Ανδαλουσίας. Η καθολική εκκλησία, είναι γνωστή για την εκπληκτική αρχιτεκτονική των Μαυριτανών και έχει ένα συναρπαστικό παρελθόν ως Βησιγοτθική Καθολική εκκλησία, που ήταν κάποτε από κοινού, από μουσουλμάνους και χριστιανούς.

    dgsdhs

    ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: O σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Francisco de Arruda, ο Βelem Tower, (επίσης γνωστός και ως Πύργος του Αγίου Βικεντίου) χτίστηκε ως φρούριο για να προστατέψει το λιμάνι της Λισσαβόνας το 1515. Σήμερα, η περίπλοκη λιθοδομή της κατασκευής, το κάστρο με τους πυργίσκους, και τα τοξωτά παράθυρα συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες.dgag

    ΒΕΛΓΙΟ: Οι επισκέπτες συγκεντρώνονται στο κέντρο των Βρυξελλών στο La Grand-Place, μια γοητευτική πλατεία της αγοράς, η οποία πλαισιώνεται από ιστορικά κτίρια που χρονολογούνται από τα τέλη του 17ου αιώνα, μεταξύ των οποίων το σπίτι του βασιλιά (μια μεγαλοπρεπή κατασκευή που στεγάζει το μουσείο της πόλης των Βρυξελλών.sggag

    ΓΕΡΜΑΝΙΑ: H Πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο κάποτε χώριζε το Ανατολικό και δυτικό Βερολίνο. Σχεδιάστηκε από τον Carl Gotthard Langhans το 1791 και είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα δείγματα της γερμανικής της αρχιτεκτονικής.

    hshsh

    ΤΟΥΡΚΙΑ: Η Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης αποτελεί πόλο έλξεις για τους λάτρεις της αρχιτεκτονικής. Το εντυπωσιακό κτήριο ήταν κάποτε ελληνική ορθόδοξη εκκλησία  πριν γίνει τζαμί. Σήμερα, είναι ένα μουσείο με ιστορικά ψηφιδωτά, τάφους και πολλά άλλα.dgg

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/disekatommiriouchos-apokalipti-i-dio-simvoules-pou-prepi-na-apofevgete/47709

    Διαβάστε επίσης:

    http://www.mononews.gr/ti-apokalipti-i-ikona-profil-gia-ton-charaktira-sas/47715



    ΣΧΟΛΙΑ