• LIFE&STYLE

    Αποκτήστε με φυσικούς τρόπους ανοιχτόχρωμες ανταύγειες στα μαλλιά

    γυναίκα


    Τώρα που ο καιρός ανοίγει και η διάθεση ανεβαίνει στα ύψη, ήρθε η ώρα για μερικές αλλαγές στο προσωπικό σας look, οι οποίες θα σας κάνουν, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, να νιώσετε περισσότερη αυτοπεποίθηση, καθώς θα αναδείξετε με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο την εξωτερική σας εμφάνιση. Ξεκινήστε λοιπόν από μια εύκολη αλλαγή στα μαλλιά σας!

    Η πλειοψηφία των γυναικών το καλοκαίρι επιθυμεί ένα αρκετά πιο ξανθό αποτέλεσμα, με το bleach αλλά και τα baby lights να αποτελούν μια μόδα που μάλλον ήρθε για να μείνει. Είτε το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας είναι το ξανθό, είτε το καστανό, ποτέ δεν είναι αργά σύμφωνα με τους ειδικούς του hair-styling για μερικές φυσικές, lighter ανταύγειες. Εάν δεν επιθυμείτε να ταλαιπωρήσετε την τρίχα σας με χημικές βαφές, τότε η λύση βρίσκεται στα χέρια σας! Υπάρχουν πολλές μικρές μυστικές συνταγές, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε, χωρίς κόπο και χωρίς ιδιαίτερα έξοδα.

    Πώς θα ξεκινήσετε

    Είναι σημαντικό, πριν επιχειρήσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε σπιτική συνταγή, να βεβαιωθείτε πως η κόμη σας είναι είναι σε καλή κατάσταση. Έτσι, θα καταφέρετε να έχετε το μέγιστο επιθυμητό αποτέλεσμα, πάνω σε μια υγιή βάση. Για αρχή θα πρέπει να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε δύο με τρεις φορές την εβδομάδα ένα λαδάκι για τις άκρες, καθώς και να τελειώνετε το λούσιμο σας με μια θρεπτική κρέμα, η οποία θα αναδομεί την τρίχα σε βάθος. Όταν τα μαλλιά σας θα είναι σωστά ενυδατωμένα, τότε είναι έτοιμα για τις φυσικές ανταύγειες, οπότε και μπορείτε να δοκιμάσετε έναν ή και παραπάνω από τους παρακάτω τρόπους.

    Μέλι και ξύδι

    μέλι

    Για τη συνταγή θα χρειαστείτε: 1 κούπα ξύδι, 1/2 κούπας μέλι, 1 κ.γ. ελαιόλαδο, 1 κ.γ. κανέλα.

    Το φυσικό μέλι αποτελεί μια εξαιρετική πρώτη ύλη, η οποία θα σας βοηθήσει να ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας και σε συνδυασμό με το ελαιόλαδο, θα κρατήσει τις άκρες των μαλλιών σας ενυδατωμένες και λαμπερές. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια εφαρμόστε το μείγμα σε βρεγμένα μαλλιά. Ακολούθως, με τη βοήθεια ενός shower cap και μιας σακούλας, αφήστε το όλο το βράδυ στα μαλλιά σας και ξεβγάλτε το πρωί. Τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά.

    Χαμομήλι

    Για τη συνταγή θα χρειαστείτε: 1 φακελάκι τσάι χαμομήλι, νερό

    Το χαμομήλι είναι ένας εξαιρετικός παράγοντας, ο οποίος θα σας βοηθήσει να πετύχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Δεν είναι τυχαίο που τα περισσότερα σαμπουάν για ανοιχτόχρωμα μαλλιά το περιέχουν στα συστατικά τους. Εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά και αρκετά πιο γρήγορα. Θα βράσετε το χαμομήλι και αφού κρυώσει, βρέχετε τα μαλλιά σας με αυτό και τα αφήνετε να το απορροφήσουν για 15 περίπου λεπτά. Αν επιθυμείτε πιο θεαματικά αποτελέσματα τότε μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία δύο με τρεις φορές εβδομαδιαίως.
    Σκόνη κανέλας
    istock-639456928.jpg

    Για τη συνταγή θα χρειαστείτε: σκόνη κανέλας, conditioner

    Η κανέλα, πέρα από ένα καλό αντιοξειδωτικό για τον οργανισμό, αποτελεί και ένα υλικό το οποίο σε συνδυασμό με άλλα συστατικά μπορεί να κάνει θαύματα. Εάν λοιπόν επιθυμείτε φυσικά baby lights, τότε δεν έχετε παρά να την αναμίξετε μαζί με το conditioner σας και να απλώσετε το μείγμα στα μαλλιά σας. Εάν σας είναι εύκολο να το αφήσετε όλο το βράδυ, θα δείτε σίγουρα το αποτέλεσμα που περιμένετε πολύ πιο γρήγορα!

    Λεμόνι

    λεμόνι

    Για τη συνταγή θα χρειαστείτε: 3 μεγάλα λεμόνια, 1 κ.σ. κανέλα, 1 κ.σ. λάδι καρύδας

    Όπως θα γνωρίζετε, το λεμόνι παρά τις άριστες ξανθιστικές του ικανότητες, μπορεί να αφυδατώσει την τρίχα, λόγω της υψηλής του οξύτητας. Για αυτό το λόγο, αν θέλετε να εκμεταλλευτείτε τις ιδιότητές του, χωρίς να βλάψετε τα μαλλιά σας, χρησιμοποιήστε το σε συνδυασμό με λάδι καρύδας. Έτσι, με την εφαρμογή αυτής της μάσκας θα πετύχετε ταυτόχρονα ενυδάτωση αλλά και έναν πιο ανοιχτό, φυσικό τόνο.

    Πηγή: glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τα πιο μοντέρνα ξανθά χρώματα στα μαλλιά για το καλοκαίρι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να αποκτήσετε λεία μαλλιά και πώς να μακρύνουν γρήγορα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  4 τρόποι για να έχετε wavy μαλλιά το πρωί, ενώ κοιμάστε



    ΣΧΟΛΙΑ