• LIFE&STYLE

    Πώς μπορείτε να ανανεώσετε τη σχέση σας

    • NewsRoom
    ζευγάρι


    Κοιτάμε τη νέα χρονιά με αισιοδοξία και θέτουμε στόχους. Ο καθένας αποφασίζει να βελτιώσει αυτά που έχει ανάγκη… Η σχέση μας όμως με τον σύντροφό μας μήπως είναι ένας βασικός πυλώνας για μια πιο όμορφη, ήρεμη και γεμάτη χρονιά; Παίρνουμε λοιπόν την πρώτη απόφαση, να βελτιώσουμε τη σχέση μας με τον σύντροφό μας και ξεκινάμε από σήμερα. Είναι μια απόφαση που θέλει δουλειά, υπομονή αλλά τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά.

    1. Συγχωρέστε και ξεχάστε 

    Ό,τι σας πλήγωσε εσάς ή εκείνον τη χρονιά που φεύγει, αφήστε το πίσω σας. Αν έχετε μιλήσει γι αυτό και έχετε εξαντλήσει το θέμα δεν χρειάζεται τίποτε άλλο παρά να συγχωρέσετε ή να συγχωρέσει και να προχωρήσετε μπροστά. Αν όμως νιώθετε πως δεν το έχετε λύσει, καθίστε και μιλήστε γι αυτό. Όταν τελειώσετε δώστε την υπόσχεση πως δεν θα ξαναναφερθείτε στο θέμα, σα να μην έγινε ποτέ. Τι καταφέρνουμε εξάλλου ξύνοντας πληγές;

    2. Κάντε κάθε μέρα σας ενδιαφέρουσα 

    Ανακαλύψτε νέα ενδιαφέροντα πράγματα για να γεμίσουν την κάθε σας ημέρα. Αυτό δεν σημαίνει οτι πρέπει κάθε μέρα να τρέχετε κάνοντας εξόδους. Αρκεί ένα ωραίο δείπνο για δυο που θα ολοκληρώσει μια κουραστική μέρα, ένα αφρόλουτρο, ένα μασάζ, μια ταινία στο dvd, ένα σπορ, έναν περίπατο στο κοντινό πάρκο. Κάντε την κάθε σας μέρα να μην μοιάζει με την προηγούμενη.

    3. Κρατήστε τη σεξουαλική φλόγα αναμμένη

    Το σεξ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε μια σχέση. Κι αν εσείς νιώθετε κουρασμένη, ο σύντροφός σας με το σεξ ανανεώνεται και ξεκουράζεται. Βάλτε το στο πρόγραμμα, δημιουργήστε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να το ευχαριστηθείτε κι εσείς, παίξτε παιχνίδια, ρόλους κι ό,τι άλλο κρατά τη σεξουαλική φλόγα αναμμένη, όπως τότε που πρωτογνωριστήκατε.

    4. Περάστε περισσότερο χρόνο μαζί 

    Βρείτε χρόνο μέσα στην ημέρα για να περάσετε μαζί με τον σύντροφό σας. Ένα μεσημέρι για φαγητό, ένα γρήγορο καφέ, ένα Σαββατοκύριακο οι δυο σας, χωρίς παιδιά. Δώστε προτεραιότητα σ΄εκείνον κι οργανώστε τις δουλειές σας, έτσι ώστε να περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί.

    ζευγάρι

    5. Θέστε κοινούς στόχους 

    Το κλειδί για ένα ευτυχισμένο ζευγάρι είναι να βλέπει το μέλλον από την ίδια σκοπιά και με κοινό βλέμμα. Θέστε λοιπόν τους στόχους που θέλετε να πετύχετε από κοινού τον νέο χρόνο, είτε πρόκειται για να κάνετε τη σχέση σας πιο δυνατή, είτε να οργανώσετε ένα ταξίδι.

    6. Εκφράστε τα συναισθήματά σας 

    Συμφωνήστε πως από εδώ και στο εξής θα εκφράζετε τα συναισθήματά σας, τη χαρά, τη λύπη, την αγάπη. Θα μιλάτε όταν θα νιώθετε πως αδικείστε ή ο σύντροφός σας σας παραμελεί, γιατί μόνο έτσι θα έχετε μια δυνατή σχέση χωρίς μνησικακίες.

    7. Φλερτάρετε 

    Βγείτε ραντεβού σαν… τότε! Και μιλήστε, φλερτάρετε, κοιταχτείτε. Το ότι είστε μαζί τώρα δεν σημαίνει πως πάψατε να διεκδικείτε ο ένας τον άλλο.

    Πηγή: womannow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί να μην τα ξαναφτιάξεις με τον/ην πρώην σου μέσα στις γιορτές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση σας θα διαρκέσει

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Με τι ξενερώνουν οι άντρες; – 9 πράγματα που τους απομακρύνουν



    ΣΧΟΛΙΑ