• LIFE&STYLE

    Άντρες: Δίαιτα χωρίς αποτελέσματα; Τι δεν κάνεις σωστά!


    Το καλοκαίρι είναι εδώ, ο ήλιος έχει αρχίσει να καίει, η δίαιτα θα έπρεπε να έχει αποδώσει και οι παραλίες είναι έτοιμες να σε υποδεχτούν.

    Τα καινούργια σχέδια στα μαγιό έχουν κατακλύσει την αγορά και όλα γύρω σου φωνάζουν διακοπές. Ταυτόχρονα όμως το μυαλό σου βασανίζεται λόγω της ανασφάλειας που έχεις με τα περιττά κιλά. Ακόμα και αν έχεις εντάξει την γυμναστική στο καθημερινό σου πρόγραμμα και έχεις υιοθετήσει μια πιο υγιεινή διατροφή, πολλές φορές συμβαίνει να μην βλέπεις στο σώμα σου την αλλαγή που θα περίμενες.

    Τι φταίει; Μήπως στην πραγματικότητα δεν τα κάνεις όλα σωστά; Καμιά φορά η εξαντλητική δίαιτα και η σκληρή γυμναστική από μόνες τους δεν αρκούν.Υπάρχουν και άλλες καθημερινές συνήθειες τις οποίες θα πρέπει να εφαρμόσεις αν θες να δεις στο σώμα σου την αλλαγή που επιθυμείς.

    Τι κάνεις λάθος;

    Δεν πίνεις νερό

    Εκτός από ότι σε κρατάει ενυδατωμένο, το νερό βοηθάει σημαντικά στην απώλεια βάρους. Αν πιεις νερό πριν το γεύμα σου ή καταναλώνεις τροφές που περιέχουν νερό όπως φρούτα και λαχανικά χορταίνεις πιο εύκολα και έτσι τρως λιγότερο.

    Δεν περπατάς αρκετά

    Όχι το ένα τέταρτο βόλτας που πας με τον σκύλο σου δεν αρκεί. Χρειάζεται τουλάχιστον ένα γρήγορο περπάτημα μισής ώρας την ημέρα για να πεις ότι κάπως κινητοποίησες τον οργανισμό σου και βοήθησες στην καύση λίπους (και τη δίαιτά σου).

    Υπερκαταναλώνεις υγιεινές τροφές

    Τα καρύδια, τα αβοκάντο, τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως, το ελαιόλαδο και η μαύρη σοκολάτα φυσικά και είναι υγιεινά, αλλά δεν στερούνται θερμίδες. Για παράδειγμα, το αβοκάντο προσφέρει έναν τόνο οφέλη για την υγεία, αλλά περιέχει πάνω από 200 θερμίδες. Καλό είναι να υπολογίζεις την ποσότητα που θα γεύεσαι καθημερινά (όχι με υστερία, αλλά ούτε και να ξεχνάς πως κάνεις δίαιτα).

    Κάνεις μόνο cardio

    Αν λιώνεις στο γυμναστήριο άλλα δεν έχεις σηκώσει ποτέ σου βάρη τότε κάνεις μισές δουλειές. Η προπόνηση με βάρη εμποδίζει την πρόκληση τραυματισμών, ενισχύει τις αρθρώσεις, χτίζει τη μυϊκή μάζα και αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό. Και με ενισχυμένο μεταβολισμό οι κόποι σου πιάνουν τόπο.

    Γυμνάζεσαι με άδειο στομάχι

    Όταν γυμνάζεσαι χωρίς να έχεις φάει πριν οι θερμίδες που καίγονται προέρχονται από τους μύες και όχι από τα λίπη. Δεδομένου ότι ο μυς καίει περισσότερες θερμίδες από το λίπος, όσο περισσότερη μυϊκή μάζα έχεις, τόσο καλύτερη είναι η απώλεια βάρους. Όταν τρέφεσαι πριν την άσκηση βοηθάς να αποφευχθεί η απώλεια μυών ενώ ταυτόχρονα έχεις περισσότερη ενέργεια για να προπονηθείς.

    Εκείνη τρώει συνέχεια junk food

    Όσο και αν θέλεις να ακολουθήσεις υγιεινή διατροφή κάτι τέτοιο δεν μπορεί να επιτευχθεί εύκολα αν η σύντροφος σου παραγγέλνει κάθε βράδυ απ’έξω ή αν σε βάζει συχνά σε πειρασμό γεμίζοντας το ψυγείο με γλυκά και παγωτά.

    Αφήνεις έξω ολόκληρες ομάδες τροφίμων

    Δεν χρειάζεται να καταργήσεις εντελώς τους υδατάνθρακες και να τους βγάλεις από την διατροφή σου. Μπορείς να επιλέξεις εναλλακτικά προϊόντα ολικής αλέσεως ή να καταναλώνεις μικρότερες μερίδες.

    Δεν κοιμάσαι αρκετά

    Χρειάζεσαι περισσότερη ενέργεια για να ανταπεξέλθεις στην καθημερινή άσκηση και γυμναστική, ενώ η έλλειψη ύπνου μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα του οργανισμού σου να ελέγχει την όρεξή του.

    Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου και δες υπέροχα αντρικά μαγιό και τις τιμές τους στο www.coverstory.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απαντήστε σε αυτές τις 15 ερωτήσεις για να δείτε αν η σχέση σας θα διαρκέσει

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άντρες: 10 κουρέματα και χτενίσματα που θα κυριαρχήσουν το 2018 (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έρευνα αποκαλύπτει πως όσοι είναι σε σχέση τείνουν να βάζουν περισσότερα κιλά



    ΣΧΟΛΙΑ