• LIFE&STYLE

    ANT1: Πύρρειος νίκη τηλεθέασης για το πρώτο μισό της σεζόν


    Είναι πλέον το παλιότερο, το πιο ισχυρό, το πλέον δεδομένο κανάλι στις συνήθειες των τηλεθεατών. Ο ΑΝΤ1, το «κανάλι των ξανθών» συγκεκριμένης πλατινέ απόχρωσης, το πάλαι ποτέ, μπήκε στην τεχνολογική εποχή της τηλεθέασης από το Netflix και το διαδίκτυο, με τη μεγαλύτερη εμπειρία, πολλές επιτυχίες και άριστη γνώση των προσδοκιών του κοινού του. Έχοντας καθιερώσει πολλά προγράμματα από τις ζώνες τηλεθέασης, αυτάρεσκα ίσως, επαναπαύτηκε στην υπεροχή του και στην πρωτοκαθεδρία του στα show, που ούτε το μέγα Μέγκα, κατόρθωσε όσο ήταν ζωντανό να του κλονίσει, με αποτέλεσμα την περασμένη σεζόν ο ΣΚΑΪ, να σαρώσει την τηλεθέαση με το απροσδόκητα, θριαμβικά επιτυχημένο Survivor που παρέσυρε όλο το πρόγραμμα του σε άνοδο.

    Στον ΑΝΤ1, κάνοντας πάντα πρωταθλητισμό, δεν μπόρεσαν να χωνέψουν το χάσιμο της πρωτιάς. Και με την έναρξη αυτής της σεζόν οργάνωσαν μια στρατηγική αντεπίθεση, που τους οδήγησε όμως σε μια Πύρρειο νίκη στα νούμερα, την οποία βιάστηκαν να πανηγυρίσουν, υπερβολικά σίγουροι τόσο που μοιάζει με απλή καλλιέργεια εντυπώσεων, ειδικά στους δημοσιογράφους…

    Nomads δεύτερο και κάποτε τρίτο

    nomadsΟ ΣΚΑΪ όρισε τελικά το τοπίο και το Survivor βρήκε μιμητές, χωρίς τα δικά του στοιχεία, όμως, καλού στησίματος τηλεοπτικού, αιφνιδιασμού, άψογης σύνθεσης ομάδων. Ο ΑΝΤ1 ακολούθησε και από πρωτοπόρος έγινε μιμητής, ψάχνοντας να επαναλάβει ρόλους, όπως το καλό παιδί, η ιντριγκαδόρα, ο αρχηγός της κλίκας και όλα αυτά τα γνωστά και τετριμμένα.

    Αποτέλεσμα; Ο ΣΚΑΪ με το Voice αλλά και το Ελλάδα έχεις ταλέντο, όπως και ο Alpha με το απλοϊκό «Τατουάζ» να παίρνουν τα πρωτεία στα νούμερα τηλεθέασης. Τώρα ότι πολλοί παρακολούθησαν τον τελικό του παιχνιδιού επιβίωσης, δεν είναι ενδεικτικό της πορείας του, ούτε άξιο για θριαμβολογίες και ύμνους από ένα κανάλι τόσο μεγάλης γνώσης της δυναμικής του.

    Τάμα λαμπάδα στο ύψος του Παπαδάκη

    Κανονικά μια λαμπαδίτσα στο ύψος του Γιώργου Παπαδάκη, κάθε μέρα θα έπρεπε να την ανάβουν εκεί στον ΑΝΤ1. Ο βετεράνος της πρωινής ενημερωτικής ζώνης, όχι μόνο σκίζει στα νούμερα και αυτή τη σεζόν, αλλά σηκώνει όλο τον μέσο ορό του καναλιού στις καθημερινές με νούμερα που κανείς άλλος δεν πετυχαίνει πια στην τηλεόραση!

    Η Φαίη Σκορδά, ξεκινά έχοντας πολύ υψηλά νούμερα εισόδου, lead-in, όπως λένε στην τηλεοπτική ορολογία, και παλεύει με την εμπειρία της πια και τη γλυκύτητά της να διατηρήσει ένα αξιοπρεπές ποσοστό.

    Αβοήθητη χωρίς την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, αλλά και με ένα πάνελ που αναζητεί πατήματα και ρόλους -πλην της Κλεοπάτρας Πατλάκη, που ξεχωρίζει πάντα- δίνει τη σκυτάλη στο υπόλοιπο καθημερινό πρόγραμμα, έχοντας ιδρώσει την φανέλα, ή καλυτέρα το μπουτάκι με τιράντα στη συγκεκριμένη περίπτωση. Και μετρά αρχίζει η ισορροπία του καθημερινού τρόμου…

    Λάθη και αναβολές

    Οι τηλεθεατές, λέει, έχουν αυξηθεί, μιας και η ανεργία και η υποαπασχόληση αφήνουν κόσμο στα σπίτια να ψάχνει παρηγοριά και συντροφιά έστω και γυάλινη. Όμως, οι τηλεθέασεις των καναλιών δεν παρουσιάζουν μεγάλες αποκλείσεις και πλην του Παπαδάκη -τα ‘παμε!- τα 10αρια έως και 15αρια, πάνε σύννεφο στο σύνολο της ιδιωτικής τηλεόρασης.

    Στον ΑΝΤ1, αυτοκαστροφικά, το ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ με την Μακρυπούλια που είχαν από πέρυσι συστήσει στο κοινό, του άλλαξαν ώρα, με αποτέλεσμα να χάσει τηλεθεατές και να οδηγηθεί σε χαμηλά ποσοστά. Μετά το αντάλλαξαν. Τηλεπαιχνίδια που δρομολογήθηκαν και άνθρωποι άρχισαν να δουλεύουν, αναβλήθηκαν επ’ αόριστον.

    Η αναβίωση του κουρασμένου Dancing with the stars, δεν έχει παρουσιάστρια ακόμα. Tεράστιο κενό φέτος θεωρείται η εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη, αλλά και οι Ράδιο Αρβύλα που με μια μόλις εκπομπή σάρωσαν τα πάντα.

    Στα σίριαλ, η μεταγραφή της ομάδας του «Τατουάζ» στον Alpha άφησε επίσης ένα δυσαναπλήρωτο κενό, με το κοινό να ακολουθεί τους αγαπημένους του δημιουργούς. Έτσι ο ΑΝΤ1, ναι μεν, είναι πρώτος σε ποσοστά, ακόμη, αν και πολύ χαμηλά νούμερα τηλεθέασης, αλλά έχει χάσει την κυριαρχία στα show, στα late night προγράμματα και στα σίριαλ.

    Άρα, Πύρρειος η νίκη προς το παρόν, με ή χωρίς την επίγνωση της κατάστασης, που είχε επιδείξει ο Μολοσσός βασιλιάς, όταν μεν αναδείχθηκε νικητής, έχασε δε τους περισσοτέρους άνδρες του και που, όπως ο Πλούταρχος γράφει, όταν τον συγχάρηκαν απάντησε: «Μια ακόμα νίκη επί των Ρωμαίων και θα χαθούμε εντελώς». Όμως ο αυτοσαρκασμός του Πύρρου δεν μοιάζει να είναι ιδιαίτερα προσφιλής στους επικεφαλής του ΑΝΤ1…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Dancing with the Stars: Ποια ονόματα είναι έτοιμα να «δώσουν τα χέρια» με τον ΑΝΤ1

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δείτε πότε κάνει πρεμιέρα το Survivor 2 – Το νέο τρέιλερ (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Big Spenders: Μπουζουκο – soft καψουροτράγουδα στις Άλπεις και αισθητική κοσμικής ταβέρνας με χιονοθύελλα (video)



    ΣΧΟΛΙΑ