• LIFE&STYLE

    Αυτή είναι η ηλικία που οι άνθρωποι ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα σύμφωνα με έρευνα


    Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ελέγχου πιστώσεων ClearScore και δημοσιεύτηκε στον Independent, υπάρχει μια ηλικία στη ζωή σας που πιθανόν να ξοδέψετε τα περισσότερα χρήματα. Ποια είναι αυτή η “σπάταλη” και “πολυέξοδη” ηλικία και γιατί;

    Με την καταγραφή 3.000 πελατών στο Ηνωμένο Βασίλειο, η ClearScore κατάφερε να υπολογίσει ότι ο μέσος όρος ηλικίας που δαπανά τα περισσότερα χρήματα είναι τα 31 έτη.

    Οι 31χρονοι δεν σπαταλούν τα χρήματά τους, όμως, επειδή έτσι τους αρέσει, αλλά επειδή πρόκειται για μια χρονική περίοδο της ζωής τους, που είναι γεμάτη από ειδικές περιστάσεις οι οποίες στοιχίζουν και με από γεγονότα που χρειάζονται χρήματα.

    Αρχικά, πρόκειται για τον μέσο όρο ηλικίας των γάμων. Καθώς ο περισσότερος κόσμος παντρεύεται σε αυτή την ηλικία, τα έξοδα είναι πολλά. Σύμφωνα με την ClearScore, το 27% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο γάμος ήταν μακράν το πιο ακριβό γεγονός του 31ου έτους της ζωής τους.

    ΣΚΡΑΤΣ

    Ένας δεύτερος λόγος είναι η αγορά ή η ενοικίαση σπιτιού, με το 25% των ερωτηθέντων να θεωρούν πως πρόκειται για το μεγαλύτερο έξοδο της ηλικίας αυτής. Είναι μια περίοδος όπου πολλοί αποφασίζουν να μείνουν μόνοι τους ή που τα ζευγάρια αποφασίζουν να συγκατοικήσουν.

    Τα παιδιά είναι, επίσης, ένας τρίτος λόγος που οι άνθρωποι σε αυτή την ηλικία ξοδεύουν περισσότερα χρήματα. Το 20% των ερωτηθέντων συμφώνησε πως πρόκειται για μια δαπανηρή διαδικασία η απόκτηση παιδιών.

    Τέλος, το 14% δήλωσε ότι το ταξίδι του μέλιτος ήταν η μεγαλύτερη δαπάνη της χρονικής αυτής περιόδου.

    Ο Justin Basini, ο διευθύνων σύμβουλος της ClearScore, δεν εκπλήσσεται από τα αποτελέσματα της έρευνας και δήλωση στην Business Insider το εξής: “Πολλά από τα μεγάλα γεγονότα της ζωής τείνουν να συμβαίνουν πολύ κοντά μεταξύ τους, γι΄αυτό και συμβαίνει τα έξοδα στο 31ο έτος της ζωής μας να είναι πολλά”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δώρο Πάσχα 2018: Δείτε με ένα κλικ πόσα θα πάρετε

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι αλλάζει στις φορολογικές δηλώσεις-Ποιους κωδικούς πρέπει να προσέξετε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Airbnb: Ανοίγει η πλατφόρμα για δήλωση εισοδημάτων



    ΣΧΟΛΙΑ