• LIFE&STYLE

    5 λάθη στα μαλλιά που σας κάνουν άθελά σας να φαίνεστε μεγαλύτερες

    • NewsRoom


    Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε πέρσι στο HuffPost, η μέση Αμερικανίδα θα ξοδέψει κατά μέσο όρο $300,000 για καλλυντικά σε όλη της τη ζωή, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου $8 καθημερινά, ενώ σε καθημερινή βάση εκτιμάται ότι χρησιμοποιεί το ελάχιστο 16 makeup και skincare προϊόντα πριν βγει από το σπίτι της το πρωί. Τι γίνεται όμως με το haircare; Δυστυχώς αυτό απουσιάζει από αυτήν την άκρως ενδιαφέρουσα έρευνα -αν και θα έπρεπε αφού ουσιαστικά τα μαλλιά είναι η επέκταση του προσώπου-, και εξηγεί γιατί στις περισσότερες γυναίκες το χρώμα ξεθωριάζει και χάνει τη λάμψη του τόσο εύκολα και γιατί οι άκρες γίνονται τόσο ξηρές και κατεστραμμένες.

    Οι πιο περιζήτητοι hairstylists και colorists του Hollywood επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα της έρευνας λέγοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος του γυναικείου πληθυσμού κάνει μια σειρά από λάθη, άθελά του βέβαια, τα οποία έχουν σοβαρό αντίκτυπο όχι μόνο στην υγεία των μαλλιών, αλλά και στη γενικότερη εμφάνιση και την νεανικότητά της. Yikes! Για να σας βοηθήσουμε να αναγνωρίσετε αυτές τις 5 «κακές» συνήθειες που σας προσθέτουν χρόνια και να τις αποφύγετε, μοιραζόμαστε τα top tips των ειδικών. Ανακαλύψτε τα!

    1. Κόβετε πιο κοντά τα μαλλιά σας όσο μεγαλώνετε
    Η κοινωνία μας έχει το εξής στερεότυπο: μεγαλύτερη ηλικία ίσον πιο κοντά μαλλιά. Η celebrity stylist Laini Reeves όμως διαφωνεί. «Όσο μεγαλώνετε, τα πιο μακριά μαλλιά είναι πιο κολακευτικά και πιο απαλά γύρω από το πρόσωπο και τον λαιμό. Επίσης, στα μακριά μαλλιά είναι πιο εύκολο να πετύχεις ένα φυσικό χρώμα το οποίο θα κάνει blending με το γκρίζο» εξηγεί. Αν βέβαια οι τρίχες σας γίνονται πιο λεπτές με τα χρόνια ή τυχαίνει να είστε φαν των καρέ και pixie χτενισμάτων, τότε τολμήστε τα. Αν όχι, η Laini σας προτείνει να αφεθείτε στα χέρια ενός έμπειρου stylist και μαζί να βρείτε το ιδανικό χρώμα και κούρεμα που κολακεύει το πρόσωπο και την υφή των μαλλιών σας.

    2. Κάνετε ανταύγειες για να καλύψετε τις γκρίζες τρίχες
    «Ένα από τα μεγαλύτερη λάθη που βλέπω να κάνουν οι γυναίκες είναι να επιλέγουν τις ανταύγειες προκειμένου να καλύψουν πλήρως τις γκρίζες τρίχες» δηλώνει ο celebrity colorist George Papanikolas. Αυτό, σύμφωνα με τα λεγόμενα και την εμπειρία του, πάντα οδηγεί σε ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά, τα οποία αυτόματα προσθέτουν χρόνια στην εμφάνιση. «Εκτός κι αν είστε φυσικές ξανθές, οι πολλές ανταύγειες πάνω από τις γκρίζες τρίχες δείχνουν σκληρές στο δέρμα, ειδικά σε σταρένιες και πιο σκουρόχρωμες επιδερμίδες» συνεχίζει. Στην προκειμένη περίπτωση, ο ίδιος σας προτείνει να δώσετε βάση στην υγεία των μαλλιών σας, να βάφετε τις ρίζες για κάλυψη του γκρίζου χρώματος και να κάνετε απαλές ανταύγειες μόνο 3-4 φορές τον χρόνο για έξτρα βάθος.

    3. Τολμάτε extreme αλλαγές στο χρώμα
    Εκτός κι αν έχετε μία glam ομάδα 24/7 και μία ντουλάπα γεμάτη ρούχα και αξεσουάρ σε όλα τα χρώματα όπως οι stars, οι extreme αλλαγές στο χρώμα των μαλλιών δε συστήνονται από τον celebrity colorist Chad Kenyon, καθώς έχουν την τάση να κάνουν τις γυναίκες να δείχνουν πιο «σκληρές» και γερασμένες. «Πολύ συχνά, οι καινούριες μου πελάτισσες πιστεύουν ότι αν είναι ξανθές και θέλουν μια αλλαγή, πρέπει να γίνουν σκούρες μελαχρινές» αναφέρει. Κι όμως, όπως υποστηρίζει, υπάρχουν διαφορετικοί και πιο safe τρόποι να κάνετε boost στο χρώμα των μαλλιών σας, προσθέτοντας για παράδειγμα πιο ανοιχτές ανταύγειες.

    4. Παραλείπετε την ενυδάτωση
    Άσχετα με το texture, το χρώμα και το μήκος των μαλλιών, και οι 4 ειδικοί συμφωνούν στο ότι τα ξηρά, ταλαιπωρημένα και κατεστραμμένα μαλλιά σας κάνουν να δείχνετε μεγαλύτερες από ό,τι πραγματικά είστε. Γι’ αυτό εφοδιαστείτε με super ενυδατικά haircare προϊόντα, όπως ανάλαφρα έλαια, τα οποία θα «κλειδώσουν» την υγρασία στο εσωτερικό της τρίχας και άρα θα την κάνουν να φαίνεται πιο δυνατή και λαμπερή.

    5. Ξεχνάτε τη θερμοπροστασία
    «Το styling των μαλλιών στο σπίτι για τις περισσότερες γυναίκες περιλαμβάνει στέγνωμα με πιστολάκι και κάποιο hot tool» δηλώνει η celebrity hairstylist Sarah Potempa. Η θερμότητα όμως δεν είναι ό,τι καλύτερο για την τρίχα, γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό να την προστατεύετε κάθε φορά με κάποιο θερμοπροστατευτικό προϊόν. Η hair expert επίσης σας προτρέπει να επενδύσετε σε ένα hot tool με ψηφιακή ρύθμιση της θερμοκρασίας, ώστε να την προσαρμόζετε στον τύπο και την υφή της τρίχας σας.

    Πηγή: www.glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς να μακιγιάρετε σωστά τα μάτια σας σύμφωνα με το σχήμα τους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα fashion items που σας σώζουν όταν δεν έχετε τι να βάλετε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Damien Hirst σχεδιάζει τα επετειακά ρολόγια Spot Mickey και Mirror Spot Mickey της Swatch



    ΣΧΟΛΙΑ