• LIFE&STYLE

    10 βήματα για να φτιάξετε το ιδανικό look για κάθε επίσημη εμφάνιση

    • NewsRoom
    αθλητικά ρούχα


    Η εορταστική περίοδος έχει ξεκινήσει και είμαστε σίγουροι πως έχετε ήδη λάβει αρκετές προσκλήσεις και save the dates για διάφορα events και καλέσματα. Και ενώ οι περισσότερες από εσάς λατρεύετε ένα σούπερ πάρτι και ανυπομονείτε για να πάτε, πολύ συχνά τα invitations αυτά προκαλούν αρκετό άγχος και στρες ως προς το ενδυματολογικό κομμάτι. Φυσικά, η ιδέα να προσθέσετε κάποια επιπλέον κομμάτια στη γκαρνταρόμπα σας είναι πάντα καλοδεχούμενη. Ωστόσο, καμία δε θα ήθελε να υπερβάλει ή να είναι under-dressed. Το κάθε happening έχει και διαφορετικό dress code, από έναν χειμερινό γάμο μέχρι ένα cocktail attire και το πάρτι του γραφείου μπορεί εύκολα να μπερδευτείτε και να παρερμηνεύσετε τις λαμπερές και φανταχτερές προσκλήσεις. Για αυτό και εμείς έχουμε συγκεντρώσει έναν οδηγό με τις απαραίτητες οδηγίες για το τι πρέπει να προσέξετε και τι να έχετε κατά νου, για να κερδίσετε τις εντυπώσεις και τα θετικά σχόλια των γύρω σας όπου και αν παρευρεθείτε.

    1. Δώστε προσοχή στις πληροφορίες

    Η πρόσκληση είναι ένα από τα σημαντικότερα όπλα σας για τη σωστή ενδυματολογική επιλογή οπότε μη βιάζεστε να την κλείσετε. Αρχικά, προσέξετε το είδος του event. Για παράδειγμα, ένας γάμος σίγουρα θα χρειάζεται ένα πιο επίσημο βραδινό look από ένα fashion party. Στη συνέχεια, δείτε την ώρα, όσο πιο αργά είναι τόσο πιο καλό πρέπει να είναι και το ντύσιμό σας ενώ όσο πιο πρωινό τόσο πιο casual. Τέλος, δώστε μεγάλη προσοχή στην τοποθεσία. Ένα πάρτι σε μία αίθουσα ενός ξενοδοχείου 5 αστέρων σίγουρα απαιτεί evening wear dress code σε αντίθεση με ένα κάλεσμα σε σπίτι. Συγκεντρώστε όλες αυτές τις πληροφορίες και σίγουρα θα ξέρετε που πρέπει να κινηθείτε στιλιστικά.

    2. Σκεφτείτε τον οικοδεσπότη

    Είναι σημαντικό να σκεφτείτε και το στιλ και το ύφος του οικοδεσπότη σας, καθώς και τον ευρύτερο κοινωνικό κύκλο του. Εάν για παράδειγμα εκείνος είναι της πιο συντηρητικής ή παραδοσιακής φιλοσοφίας, τότε θα πρέπει να ντυθείτε πιο κομψά και αυστηρά σε σχέση με το πως θα ντυνόσασταν στο πάρτι ενός fashion lover φίλου σας.  Άλλωστε, στο πάρτι πέρα από τη δική σας διασκέδαση πάτε για να τιμήσετε και αυτόν που σας κάλεσε επομένως οφείλετε να υπακούσετε στο γούστο του.

    ecent-dress-code-5.jpg

    3. Να ντύνεστε σύμφωνα με την εποχή

    Επιλέξτε ένα σύνολο που είναι κατάλληλο για την εποχή του χρόνου. Ένα φόρεμα με λουλούδια και ένα ζευγάρι ανοιχτά πέδιλα είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για ένα ανοιξιάτικο soirée, ενώ για μια χειμερινή εκδήλωση είναι απαραίτητο ένα εντυπωσιακό παλτό και πιο βαριά και πλούσια υφάσματα. Ειδικά για την εορταστική περίοδο που διανύουμε, το glam όπως οι παγιέτες και οι μεταλλικές αποχρώσεις, καθώς και το άκρως χριστουγεννιάτικο κόκκινο χρώμα ανήκουν στις κορυφαίες και πιο σωστές επιλογές.

    ecent-dress-code-13.jpg

    4. Το μαύρο είναι πάντα safe

    Σε μια εποχή που το κόκκινο, το πράσινο, το βελούδο και οτιδήποτε λαμπερό πρωταγωνιστούν, εσείς πάντα μπορείτε να επιλέξετε ένα μαύρο κομμάτι όπως ένα black slip dress ή μία ολόσωμη φόρμα ή ένα κλασικό little black dress. Το χρώμα αυτό είναι διαχρονικό, κομψό, σέξι και ασφαλές δε θα σας απογοητεύσει ποτέ. Ολοκληρώστε με εντυπωσιακά ψηλοτάκουνα και αστραφτερά κοσμήματα και εντυπωσιάστε.

    ecent-dress-code-14.jpg

    5. Μη φοβάστε τη λάμψη

    Μπορεί να ανήκετε στην κατηγορία των minimalists και τα σύνολα γεμάτα με παγιέτες, χάντρες και πούλιες να μην είναι του στιλ σας όμως αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να αποφύγετε οτιδήποτε λάμπει. Κρατήστε το σύνολό σας απλό και κομψό και αφήστε τα εντυπωσιακά και flashy κοσμήματα, όπως τα μακρυά crystal σκουλαρίκια που κάνουν όλη τη δουλειά και προσθέτουν την απαραίτητη festive νότα που χρειάζεστε.

    ecent-dress-code-6.jpg

    6. Ο κατάλληλος ποδόγυρος

    Δε μπορείτε οπουδήποτε να φορέσετε μία maxi τουαλέτα ή ένα καυτό μίνι φόρεμα. Ανάλογα λοιπόν με τις πληροφορίες που πήρατε από την πρόσκληση δηλαδή το γεγονός, το μέρος και την ώρα θα πρέπει να διαλέξετε και το μήκος του ρούχου σας. Για παράδειγμα, σε ένα cocktail πάρτι ή σε ένα κάλεσμα του γραφείου o midi ποδόγυρος είναι ο ιδανικός, ενώ για ένα club party το mini είναι κατάλληλο σε αντίθεση με ένα black tie event, που εκεί οι υπερβολές όπως οι μακριές τουαλέτες επιβάλλονται.

    ecent-dress-code-8.jpg

    7. Δοκιμάστε και άλλα χρώματα

    Μπορεί η φράση του Karl Lagerfeld «Κανένας δε θα είναι ποτέ over-dressed ή under-dressed με ένα μικρό μαύρο φόρεμα» να είναι εξαιρετικά σοφή και σωστή, όμως αυτό δε σημαίνει ότι το μαύρο είναι και η μόνη επιλογή που έχετε. Παίξτε με τα χρώματα ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Για την άνοιξη προτιμήστε τις παστέλ αποχρώσεις όπως ένα ρομαντικό ροζ. Για το καλοκαίρι επιλέξτε κάτι πιο τολμηρό και φωτεινό όπως ένα κίτρινο ή ένα τιρκουάζ. Το φθινόπωρο κινηθείτε σε πιο ζεστούς και γήινους τόνους ή ουδέτερους όπως το καφέ και το μπεζ. Ενώ για το χειμώνα οι σκούρες αποχρώσεις όπως το navy blue και το μπορντό ή οι γνωστοί και ως jewel tones δηλαδή το σμαραγδί, το ρουμπινί κλπ, καθώς και οι luxurious υφές, όπως satin ή βελούδο είναι εξαιρετικές επιλογές.

    ecent-dress-code-7.jpg

    8. Να είστε πολύ προσεκτικές και επιφυλακτικές με τις τάσεις

    Παρά αυτά που μπορείτε να βλέπετε να φοράνε οι celebrities στο κόκκινο χαλί -η επερχόμενη εκδήλωση σας δεν είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να δοκιμάσετε τις extreme τάσεις, όπως τα naked φορέματα που είναι γεμάτα διαφάνειες και see-through υφάσματα αφήνοντας πολύ λίγα στη φαντασία των γύρων σας. Εάν ωστόσο θέλετε να τη δοκιμάσετε μιας και δεν είστε καθημερινά καλεσμένες σε events και party, προσπαθήστε να τη φέρετε στα κατάλληλα μέτρα, ώστε να είναι κομψή όπως για παράδειγμα ένα φόρεμα που έχει διαφάνεια στους ώμους ή σε κάποιο σημείο της κοιλιάς ή της πλάτης.

    event-look-3.jpg

    9. Το φόρεμα δεν είναι υποχρεωτικό

    Ξεχωριστά κομμάτια ή ολόσωμες φόρμες μπορούν να αποφέρουν το ίδιο αποτέλεσμα με μία τουαλέτα. Η ιδέα μιας ψηλόμεσης παντελόνας σε συνδυασμό με ένα βελούδινο kimono-jacket ή κάποιο off shoulder top είναι υπέροχη. Τολμήστε απρόσμενα εντυπωσιακά looks, ακόμα και με κοστούμια που είναι αρκετά κομψά και σοφιστικέ. Ειδικά σε περιπτώσεις, όπως τα after work events ή τα πάρτι του γραφείου ή μια φιλανθρωπική απογευματινή εκδήλωση, οι παραπάνω επιλογές είναι ιδανικότερες από ένα φόρεμα.

    ecent-dress-code-11.jpg

    10. Μικρά και κομψά τσαντάκια

    Να θυμάστε ότι όλα αυτά τα events ανήκουν στην no-carryall zone δηλαδή στις περιστάσεις, όπου πρέπει να έχετε μαζί σας τα απολύτως απαραίτητα και όλα αυτά να χωράνε μέσα σε ένα μικρό και κομψό τσαντάκι, όπως ένα φάκελος ή ένα clutch bag. Ξεχάστε τις tote τσάντες για τέτοιες περιστάσεις και αν τυχόν έχετε να παρευρεθείτε σε κάποιο μετά τη δουλειά, καλό θα ήταν να έχετε μεριμνήσει και να έχετε φέρει μαζί σας το σωστό τσαντάκι για να αλλάξετε στο γραφείο.

    ecent-dress-code-12.jpg
    Πηγή: glow.gr



    ΣΧΟΛΙΑ