Γιάννης Κούστας Σοφία Κούστα
Ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας και η πρώην σύζυγός του Σοφία

Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται στο δικαστικό σίριαλ στο οποίο έχει εξελιχθεί το πιο φουρτουνιασμένο διαζύγιο της τελευταίας δεκαετίας, αυτό του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα και της πρώην συζύγου του, Σοφίας, με αφορμή αυτή τη φορά την αγωγή που κατέθεσε η τελευταία για τη διατροφή των δύο κοριτσιών τους.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε αποκαλύψει το mononews.gr στις 2 Οκτωβρίου στο κείμενο με τίτλο «Γιάννης Κούστας: Η Σοφία Κούστα δέσμευσε λογαριασμούς του εφοπλιστή 30 εκατ. ευρώ», η πρώην σύζυγος του εφοπλιστή είχε αποφασίσει να απευθυνθεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη με την απαίτηση να δεσμευτεί η περιουσία του εφοπλιστή πρώην συζύγου της μέχρι το ποσό των 30 εκατ. ευρώ, έτσι ώστε να εξασφαλίσει το ότι η οικονομική του κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει στο παραμικρό έως το έτος 2018, χρονολογία που αναμένεται να γραφτεί το τελευταίο κεφάλαιο στο δικαστικό θρίλερ στο οποίο έχει εξελιχτεί το διαζύγιό τους όλα αυτά τα χρόνια.

Ωστόσο, έκτοτε φαίνεται πως το θρίλερ ανάμεσά τους καλά κρατεί με τη Σοφία Κούστα να δηλώνει αποφασισμένη να διεκδικήσει όσα περισσότερα μπορεί από τον κραταιό εφοπλιστή.

Γιάννης Κούστας και Σοφία Κούστα
Γιάννης Κούστας και Σοφία Κούστα σε παλαιότερες στιγμές τους

Τι συνέβη στο δικαστήριο

Η Σοφία Γιαννικοπούλου έδωσε το «παρών» στο δικαστήριο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, για την αγωγή διατροφής που κατέθεσε σε βάρος του 60χρονου «δόκτορα» της ναυτιλίας για τις δύο κόρες τους, ενώ εκείνος εκπροσωπήθηκε από δικηγόρους. Όταν η πρώην σύζυγος ζήτησε αναβολή επειδή ο συνήγορός της βρισκόταν σε άλλο δικαστήριο, η πλευρά του εφοπλιστή ξέσπασε. «Δεν συναινούμε στην αναβολή. Θα πάει το 2019! Πρόκειται για παρελκυστική τακτική της ενάγουσας γιατί εισπράττει μια ιδιαίτερα παχυλή διατροφή, την οποία επιθυμεί να συνεχίσει να εισπράττει. Η απόφαση των ασφαλιστικών που έχει εκδοθεί ισχύει μέχρι να βγει η απόφαση της αγωγής. Εμείς έχουμε κάνει αίτηση ανάκλησης και μεταρρύθμισης των ασφαλιστικών γιατί θέλουμε να αλλάξουμε το ποσό της διατροφής» είπε συγκεκριμένα ο συνήγορος του Γιάννη Κούστα.

«Η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων έγινε με κοινό σημείωμα με πρόταση του εφοπλιστή. Δεν είναι ένας τυχαίος ο εναγόμενος, κυρία πρόεδρε!» είπε η πλευρά της, για να λάβει απάντηση από την έδρα: «Κυρία μου, κανείς σε αυτή την αίθουσα δεν είναι τυχαίος. Όλοι κάποιοι είναι».

Σοφία Κούστα
Σοφία Κούστα

Οι αντεγκλήσεις μεταξύ των συνηγόρων συνεχίστηκαν για αρκετά λεπτά, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διακόψει τόσο για να ηρεμήσουν τα πνεύματα όσο και για να αποφασίσει σχετικά με το ζήτημα της αναβολής. Όταν επανήλθε η πρόεδρος πρότεινε συμβιβαστική λύση: «Μήπως που τώρα εκτονώθηκε η κατάσταση το σκεφτήκατε και θέλετε μια σύντομη αναβολή;». Πράγματι, οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε νέο ραντεβού σε περίπου δύο μήνες στη δικαστική αίθουσα. Την τελευταία τριετία τα περίπου 18 χρόνια γάμου μεταξύ του εφοπλιστή και της Σοφίας Γιαννίκου, όπως ήταν το καλλιτεχνικό της στα 80s, βουλιάζουν με διεκδικήσεις εκατομμυρίων και την ατμόσφαιρα ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη. Η κατάσταση σχετικά με τη διατροφή είχε ξεφύγει από τον έλεγχο και στη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων τον Ιούνιο του 2015, όταν στο δικαστήριο είχαν εμφανιστεί και οι δύο. «Να πληρώνει τους καθηγητές των παιδιών μου γιατί έχουν υποστεί βλάβες. Το συγκεκριμένο ποσό είναι 3.680 τον μήνα, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχουν και έξοδα διατροφής και πολλά ακόμη. Είχε συμφωνηθεί να δίνει 10.000 ευρώ μετρητά και 10.000 σε άλλα έξοδα. Το απαιτούμενο κονδύλι για το έτος είναι 720.000 ευρώ και 200.000 για τα ταξίδια» είχε πει αγανακτισμένη η Σοφία Γιαννικοπούλου.

Γιάννης Κούστας Δήμητρα Μέρμηγκα
Ο κ. Γιάννης Κούστας και η Δήμητρα Μέρμηγκα αγκαλιά στα Χανιά

Διαμαρτυρία

Για σπατάλη την κατηγόρησε ο εφοπλιστής: «Η ζωή των παιδιών μου είναι έτσι όπως ήταν. Δεν έχει αλλάξει κάτι για τα παιδιά μου. Είχα δώσει στο παρελθόν δύο κάρτες για να τις χρησιμοποιεί η πρώην σύζυγός μου για έκτακτες ανάγκες, αλλά πλέον έχει ξεφύγει η κατάσταση! Δίνω 8.000 για το ενοίκιο, πληρώνω καθηγητές, σχολεία, τα πάντα. Απλώς η κυρία για να στοιχειοθετήσει ασφαλιστικά μέτρα δεν πήρε τηλέφωνο στη γραμματεία να πει “για τις ανάγκες των παιδιών θέλω αυτά τα χρήματα”, γι’ αυτόν τον λόγο και δεν πληρώθηκαν. Υπήρχε συμφωνία για 10.000 ευρώ μετρητά για να μην πηγαίνει στην τράπεζα. Δεν υπήρχε για άλλα 10.000».

Εκείνη και οι συνήγοροί της διαμαρτυρήθηκαν έντονα και η τότε πρόεδρος ζήτησε να βγουν όλοι εκτός αίθουσας, να το συζητήσουν ξανά μεταξύ τους και να υπογράψουν συμφωνητικό προκειμένου να λυθεί ήρεμα η διαφωνία. Χρειάστηκαν περίπου δύο ώρες για να τα βρουν! «Τα βρήκαμε. Θα προσκομίσουμε σημείωμα που θα καθορίζει τη συμφωνία μεταξύ των μερών» είχε πει ο δικηγόρος του εφοπλιστή, αλλά η ανακωχή κράτησε για λίγο, καθώς μετά και τον αρραβώνα του Γιάννη Κούστα με τη Δήμητρα Μέρμηγκα έχουν ακολουθήσει αρκετά δικαστήρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιάννης Κούστας-Σοφία Κούστα: Φουρτουνιασμένο διαζύγιο προ των πυλών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Κούστας – Δ. Μέρμηγκα: Κλείνουν 2 μήνες αρραβωνιασμένοι

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σοφία Κούστα : Πολύ σκληρή για να υποκύψει

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here