Έτσι έμοιαζει ο Άγιος Βαλεντίνος

0

Μπορεί σήμερα ο Άγιος Βαλεντίνος να θεωρείται ο άγιος του έρωτα παγκοσμίως αλλά μόλις χθες οι επιστήμονες αποκάλυψαν για πρώτη φορά το πρόσωπο του ανθρώπου, που πλήρωσε με τη ζωή του το τίμημα για την υπεράσπιση του έρωτα πριν από 1.700 χρόνια.

Με την βοήθεια της 3D τεχνολογίας, o Τσιτσέρο Μοράες και η επιστημονική του ομάδα στη Βραζιλία, έχοντας βγάλει πρώτα περίπου 250 φωτογραφίες το κρανίο του στη Ρώμη, μας έδωσε μία γεύση για το πως ήταν εν ζωή ο Άγιος Βαλεντίνος.

Από την ανατομική τοποθέτηση των μαλακών ιστών και των μυών που πραγματοποιήθηκε δείχνει πως είχε άσπρα μαλλιά και μεγάλη γενειάδα, ενώ απεβίωσε σε ηλικία 55 ετών ενώ οι φωτογραφίες που ελήφθησαν υπολογίζονται σε πάνω από 250 στον αριθμό.

«Δουλέψαμε περίπου τρεις μήνες πάνω σε αυτό. Ήταν μία δύσκολη δουλειά, καθώς δεν σου δίνεται συχνά η ευκαιρία για να ασχοληθείς με κάτι τέτοιο. Το αποτέλεσμα δίνει την ευκαιρία στον κόσμο να ξέρει ποιον θα ευχαριστεί για την γιορτή της 14ης Φεβρουαρίου», σημείωσε για το εγχείρημά του.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν ήταν καθόλου απλά, αφού ο φωτογράφος  του εγχειρήματος,  Ζοσέ Λίρα, μπορεί να κατάφερε να προμηθυτεί άδεια από την καθολική εκκλησία να προχωρήσει το πρότζεκτ και να εισέλθει στο δωμάτιο, ωστόσο έμεινε μόνο για 40 λεπτά στο δωμάτιο που φυλάσσεται το κρανίο του Αγίου Βαλεντίνου, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να το ακουμπήσει και να το περιεργαστεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here