8 πράγματα που δεν πρέπει να πεις σε έναν σερβιτόρο

0

Βρίσκονται καθημερινά σε εγρήγορση για να σε εξυπηρετήσουν, να μείνεις ευχαριστημένη και με τις καλύτερες εντυπώσεις από το service. Το να ασκείς το επάγγελμα του σερβιτόρου – ας πούμε πως δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Θέλει δεξιότητες επικοινωνίας και οργανωτικότητας, αντανακλαστικά για την σωστή διαχείριση όλων των απρόοπτων που μπορεί να συμβούν, τρόπους καλής συμπεριφοράς, αποτελεσματικότητα. Το service σε εστιατόρια, μπαρ και καφέ είναι μια δουλειά απαιτητική. Η στερεότυπη φράση «Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο» μπορεί να έχει αποτυπωθεί στη συνείδησή μας, ωστόσο έχουμε σκεφτεί ποτέ αν η συμπεριφορά μας απέναντι στο προσωπικό του χώρου που επιλέγουμε για να φάμε ή να διασκεδάσουμε είναι η σωστή;

Οχι, ο πελάτης δεν έχει πάντα δίκιο όταν συμπεριφέρεται ανάρμοστα. Το ότι πληρώνουμε για να μας προσφερθούν υπηρεσίες δεν συνεπάγεται ότι έχουμε το ελεύθερο να δημιουργούμε πρόβλημα στους ανθρώπους που μας εξυπηρετούν, να παίζουμε με τα νεύρα τους, να δείχνουμε το πιο κακό κομμάτι του χαρακτήρα μας. Αλλωστε ο πραγματικός χαρακτήρας μας καθρεπτίζεται στην συμπεριφορά μας απέναντι στους ανθρώπους που δεν ξέρουμε. Ο σεβασμός θα πρέπει να είναι αμοιβαίος. Δεν είναι απλό να πρέπει να συγκρατείς πολλές πληροφορίες, να δουλεύεις με ορθοστασία για πολλές ώρες, να καθαρίζεις και παράλληλα να χαμογελάς, να είσαι πρόσχαρος, ευγενικός, να δέχεσαι κακομαθημένες συμπεριφορές και να έχεις έναν μεγάλο αριθμό ατόμων που πρέπει να εξυπηρετήσεις. Αυτή είναι η δουλειά των σερβιτόρων.

Ακολουθούν όσα πολλοί τους λένε εξαντλώντας την υπομονή τους.

1) «Σ’ευχαριστώ αγάπη μου, γλυκό μου, χρυσό μου, καλή μου»: Ενα «σε ευχαριστούμε πολύ» είναι αρκετό και πολύ πιο ευγενικό από φράσεις όπως οι παραπάνω. Τέτοιου είδους υποκοριστικά εκνευρίζουν τους σερβιτόρους.

2) «Φέρε μου» , «δώσε μου», «Θέλω»: Είναι προτιμότερο να απευθυνόμαστε με φράσεις όπως «Θα ήθελα ή θα θέλαμε να μας φέρετε». Η προστακτική τέτοιου είδους δεν θεωρείται και τόσο ευγενική.

3) Παλαμάκια: Ο,τι πιο ξεπερασμένο και βέβαια καθόλου ευγενικό. Ο σερβιτόρος μπορεί να αντιληφθεί την παρουσία σου με άλλους τρόπους, πιο διακριτικούς.

Διαβάστε τη συνέχεια στο bovary.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here