• Ροή Ειδήσεων

    Στη γραμμή Παπαγγελόπουλου η Βασιλική Θάνου: “Από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα η υπόθεση Novartis”

    • NewsRoom

    Βασιλική Θάνου. πρώην Πρὀεδρος Αρείου Πάγου


    Την θέση που εξέφρασε από την πρώτη στιγμή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για την υπόθεση Novartis περί του «μεγαλύτερου σκανδάλου στην Ελλάδα», φαίνεται πως υιοθετεί η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και νυν σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Βασιλική Θάνου, η οποία σε συνέντευξή της έκανε λόγο για «ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα και σε επίπεδο μεθοδεύσεων και σε επίπεδο εύρους των εμπλεκομένων προσώπων»!

    Η προϊσταμένη του νομικού γραφείου, μιλώντας στο ρ/σ του Alpha χαρακτήρισε aδικαιολόγητες τις επιθέσεις κατά των δικαστικών, υποστηρίζοντας ότι έχει «εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη» καθώς «προχωρούν με σοβαρότητα και προσεκτικά βήματα στην υπόθεση Novartis και θεωρώ ότι θα διαλευκάνουν την υπόθεση».

    Κληθείσα να απαντήσει για την κριτική που δέχονται οι δικαστές και οι εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση για σημαντικές παραλήψεις και περίεργες μεθοδεύσεις, η κ. Θάνου υποστήριξε ότι «ενήργησαν σύμφωνα με το Νόμο και το Σύνταγμα».

    «Οι γενικότερες επιθέσεις και η κατασυκοφάντηση είναι και ανεπίτρεπτες και αδικαιολόγητες και θα έλεγα ας αφήσουν επιτέλους τους λειτουργούς της δικαιοσύνης να προχωρήσουν στο έργο τους» όπως επισήμανε και αναφερόμενη στην κ. Τουλουπάκη υποστήριξε ότι «τόσο η ίδια όσο και οι συνεργάτες της έχουν το σθένος να συνεχίσουν το έργο τους παραγνωρίζοντας τις απειλές και τις ύβρεις», ανέφερε.

    Αναφορικά με το αν η κυβέρνηση θα ζητήσει αποζημίωση από την Novartis, η Βασιλική Θάνου, δήλωσε: «Ασφαλώς πιστεύω ότι θα προχωρήσει το αίτημα για αποζημίωση». Και διευκρίνισε ότι «αν και δεν έχει συζητήσει το θέμα με τον πρωθυπουργό, δεν έχει λόγο να μην το κάνει η κυβέρνηση».

    Όσον αφορά τους προστατευμένους μάρτυρες, η προϊσταμένη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού υποστήριξε, απευθυνόμενη σε όσους τους αποκαλούν «κουκουλοφόρους» ότι «όφειλαν να γνωρίζουν ότι σε όλα τα κράτη της ΕΕ ισχύει το καθεστώς των προστατευόμενων μαρτύρων», ενώ προσέθεσε «απορώ γιατί ακούγεται και από στόματα προσώπων που θα έπρεπε να διαθέτουν πολιτικό πολιτισμό και επίπεδο».

    Τέλος, σχετικά με το ενδεχόμενο η κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας να έχει παραγραφεί, σχολίασε με νόημα: «Ας περιμένουμε λίγες μέρες, θα αποφανθεί η Βουλή περί αυτού».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τα βίντεο-ντοκουμέντο που «καίνε» την τουρκική πλευρά: Οι κινήσεις πριν και μετά το επεισόδιο στα Ίμια (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρασκήνιο με Novartis: Δεν έχουν βρει πολιτικό χρήμα, δεν υπάρχουν “καυτές” συνομιλίες και βίντεο



    ΣΧΟΛΙΑ