• Architecture & Design

    Πώς θα ετοιμάσετε το σπίτι σας για τα Χριστούγεννα

    • NewsRoom
    χριστούγεννα


    Ίσως λόγω του κλίματος που επικρατεί στην χώρα, με τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, να θέλουμε κάθε χρόνο να φέρουμε τα Χριστούγεννα όλο και πιο νωρίς, πάντως αυτή τη χρονιά όπως ήδη θα έχετε δει όλο και περισσότερα σπίτια στολίζονται ήδη. Και πράγματι, το να ζεις σ΄ένα στολισμένο σπίτι για περισσότερο καιρό απ ότι μόνο για 20 μέρες, σου φτιάχνει τη διάθεση, νιώθεις πως βρίσκεσαι σε κλίμα εορταστικό και είναι σίγουρα ένας λόγος για να χαμογελάς. Μήπως θέλετε κι εσείς να ετοιμάσετε το σπίτι σας για τα Χριστούγεννα; Μπορείτε να το κάνετε σιγά σιγά, μπορείτε σε ένα Σαββατοκύριακο. Δεν χρειάζεται να γεμίσετε το σπίτι σας με χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Βάλτε τόσα, όσα ταιριάζουν στο σπίτι και στο γούστο σας. Εμπνευστείτε, πάρτε ιδέες και φέρτε τις γιορτές νωρίτερα.

    1. Ξεκινήστε από την εξώπορτα

    2059fde6ba823993ac62cf0894f38a45Ένα στεφάνι, φτιαγμένο είτε από εσάς, με τα χεράκια σας, είτε αγορασμένο βάζει τον κάθε επισκέπτη σας στην εορταστική διάθεση του σπιτιού σας. Κρεμάστε το λοιπόν απ΄έξω και έτσι ξεκινήστε τη διακόσμηση.

    2. Στολίστε το δέντρο

    966ce2e050b9f1d56b19e4d5a76794a9Πριν ξεκινήσετε να το στολίζετε βάλτε στην πρίζα όλα σας τα φωτάκια. Λειτουργούν καλά; Μήπως κάποια έχουν καεί; Αντικαταστήστε τα κι αγοράστε κι άλλα, για ακόμη πιο λαμπερό και ατμοσφαιρικό δέντρο. Μην ξεχάσετε να στολίσετε ανάλογα και κάτω απ΄το δέντρο όμως. Πάρτε άδεια κουτιά και τυλίξτε τα με χαρτιά, κορδέλες να μοιάζουν με δώρα αληθινά. Μια άλλη ωραία ιδέα είναι να βάλετε μικρά δεντράκια από κάτω, να δημιουργήσετε δηλαδή έτσι ένα μικρό δάσος στο… σαλόνι σας.

    3. Στολίστε τα παράθυρά σας 

    3a13704d0e66ae02dfb64c7e4e9a6a6eΑν έχετε μπαλκονόπορτες μπορείτε να κρεμάσετε με φαρδιές κορδέλες μικρά στεφάνια. Αν έχετε παράθυρα, ακουμπήστε μικρά δεντράκια ή ποτηράκια με κουκουνάρια και κεριά στο περβάζι. Δείξτε σε όλους πως τα Χριστούγεννα ήρθαν, ακόμη και σ΄αυτούς που βλέπουν το σπίτι σας απ΄έξω.

    4. Βάλτε κεριά στο σαλόνι σας 

    76b370a06e0beb18c03178f4a14c6719Δεν υπάρχει τίποτε πιο ωραίο από το φως των κεριών. Βάλτε λοιπόν σε διάφορες γωνιές του σπιτιού σας και στα τραπεζάκια σας πολλά μικρά, χοντρά κεριά διακοσμημένα με μπάλες, κανέλες, γκι, κουκουνάρια και κορδέλες. Κι ανάψτε τα να τα χαρείτε.

    5. Στολίστε το τζάκι σας 

    fireplace-mantel-starsΑν έχετε τζάκι, σίγουρα τώρα τον χειμώνα εκεί θα περνάτε τις περισσότερες ώρες σας, ειδικά μάλιστα στις γιορτές. Ανάλογα λοιπόν με τον τύπο του τζακιού σας, κρεμάστε πάνω του κάλτσες, βάλτε γιρλάντες, κεριά και φανταστείτε το αναμμένο!

    6. Δώστε στις καρέκλες σας Χριστουγεννιάτικη νότα 

    parson-chairs-christmasΜια απλή τραπεζαρία αποκτά χριστουγεννιάτικη νότα όταν περάσετε φαρδιές κόκκινες κορδέλες στην πλάτη κάθε καρέκλας. Ένας απλός φιόγκος αρκεί, αλλά μπορείτε αν είστε πολύ δημιουργική να περάσετε και μικρά στολίδια στο πίσω μέρος.

    7. Ετοιμάστε την τραπεζαρία σας 

    bcd9d193b6e0477531ecb5f9b311a05cΈχετε ένα κόκκινο τραπεζομάντηλο; Ή ένα ράνερ; Πάρτε κόκκινες χαρτοπετσέτες και με μερικά αυτοσχέδια χριστουγεννιάτικα centerpieces έχετε δημιουργήσει το πιο ωραίο art de la table για τις γιορτινές ημέρες.

    Πηγή: www.womanow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η πιο πρωτότυπη και minimal χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Black & white
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς δεν θα πάρω κιλά στις γιορτές, χωρίς να στερηθώ τις λιχουδιές!
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανακαλύψτε τις δωρεάν εκδηλώσεις που περιλαμβάνει ο «Χριστουγεννιάτικος Κόσμος» του ΚΠΙΣΝ!



    ΣΧΟΛΙΑ