• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ποιοι είναι οι κορυφαίοι προορισμοί του Airbnb για το 2019; Πάντως όχι οι μεγάλες πόλεις

    • Bloomberg

    Noρμανδία, Γαλλία


    Ήρθε και πάλι αυτή η εποχή του χρόνου, που οι λάτρεις των ταξιδιών κάνουν σχέδια για τις περιπέτειες του 2019. Η Airbnb ανακοίνωσε τους 19 κορυφαίους προορισμούς για το επόμενο έτος. Στην κορυφή βρίσκεται η Kaikoura στη Νέα Ζηλανδία και ακολουθούν η πόλη Xiamen στην Κίνα και η Puebla στο Μεξικό.

    Η γνωστή εταιρεία ενοικίασης κατοικιών μέσω διαδικτύου κατέληξε στη λίστα με τους προορισμούς λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει και δείχνουν τις αυξήσεις που υπάρχουν σε κρατήσεις, αναζητήσεις και στις “λίστες επιθυμιών” των χρηστών  σε ετήσια βάση, δηλαδή για το 2019 έναντι των αντίστοιχων στοιχείων του 2018.

    “Πολλοί προορισμοί, όπως η Kaikoura, η Pueble και τα βουνά Great Smoky, εμφανίζονται και πάλι στις προτιμήσεις των χρηστών μετά από τα πρόσφατα γεγονότα που ζήσαμε με σεισμούς και φωτιές” υποστηρίζει ο Ali Killam, εκπρόσωπος των καταναλωτικών τάσεων της Airbnb. Αυτές οι καταστροφές, πιστεύουμε, μπορεί να είναι ο λόγος που οι τουρίστες στρέφονται στους συγκεκριμένους προορισμούς.

    Kaikoura, Νέα Ζηλανδία

    Η παράκτια πόλη Kaikoura, με ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία της Νέας Ζηλανδίας, υπέστη σοβαρή ζημιά από το σεισμό μεγέθους 7,8 ρίχτερ το 2016, αλλά έκτοτε έχει δει αύξηση 295% στις κρατήσεις και 210% στις αναζητήσεις μέσω διαδικτύου. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν τις φώκιες και άλλα θαλάσσια είδη στην θάλασσα που περιβάλει την ιστορική πόλη, γνωστή για τη φαλαινοθηρία.

    Χiamen, Κίνα

    Δεύτερη στη λίστα δημοφιλών προορισμών, η Xiamen, μία πόλη της Κίνας με λιμάνι, που βρίσκεται απέναντι από την Ταϊβάν, με αύξηση 283% στις κρατήσεις. Η Xiamen είναι ιδανικό μέρος για τους λάτρεις των θαλασσινών, σύμφωνα με την Airbnb, και επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση στα γύρω νησιά, συμπεριλαμβανομένου του Kulangsu. Πρόκειται για ένα νησί στη νοτιοανατολική Κίνα, αποκλειστικά για πεζούς, όπου δεν κυκλοφορούν οχήματα, και το οποίο περιλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Η Xiamen άνοιξε ως εμπορικό λιμάνι το 1843, ενώ το Kulangsu έγινε ένα σημαντικό παράθυρο για τις ξένες συναλλαγές, με την αρχιτεκτονική του να αποτελεί ένα μείγμα στοιχείων από την επαρχία Fujian, το αποικιακό στυλ και την κλασσική αναγέννηση.

    Η Airbnb συνεχίζει να βλέπει ότι οι ταξιδιώτες παρακάμπτουν τους μεγάλους προορισμούς και επιλέγουν τους μικρότερους ή τους λιγότερο γνωστούς, σύμφωνα με τον Killam.

    Puebla,Μεξικό

    Η περιοχή Puebla, βρίσκεται περίπου δύο ώρες νοτιοανατολικά της πόλης του Μεξικού και κατατάσσεται στην τρίτη θέση, με αύξηση κατά 240% σε ετήσια βάση στις αναζητήσεις και 206% στη “λιστών επιθυμιών”. Όπως και η Kaikura, η περιοχή ανοικοδομείται μετά από σεισμό του 2017 και πρόσφατα προχώρησε σε διαρθρωτικές βελτιώσεις σε πολλά από τα φυσικά της αξιοθέατα, ενώ μία σειρά νέων ξενοδοχείων έχουν κάνει την εμφάνιση τους. Η πόλη Puebla, η πρωτεύουσα της περιοχής και η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη του Μεξικού, είναι χτισμένη από Ισπανούς και έχει πάνω από 350 εκκλησίες.

    Great Smoky Mountain, ΗΠΑ

    Ακολουθεί στη λίστα της Airbnb η Νορμανδία της Γαλλίας, που απέχει μόλις δύο ώρες με το τρένο από το Παρίσι. Οι κρατήσεις αυξήθηκαν κατά 229%. Στο νούμερο πέντε βρίσκεται το Great Smoky Mountains, στις ΗΠΑ, με τις κρατήσεις να αυξάνονται κατά 191% και ακολουθούν η επαρχία Μπουένος Άιρες, στην Αργεντινή (αύξηση 188% στις κρατήσεις), η Accra, στη Γκάνα (163% αύξηση των κρατήσεων) και η Μοζαμβίκη (αύξηση κατά 156%).

    Οι εμπειρίες που προσφέρει κάθε περιοχή αποτελούν σημαντικό παράγοντα για τους ταξιδιώτες, σύμφωνα με την Airbnb, η οποία επίσης κυκλοφόρησε τον συνοδευτικό κατάλογο κορυφαίων εμπειριών για το επόμενο έτος. Ο διαλογισμός (μέχρι 367%) και η πεζοπορία (μέχρι 655%) είναι όλο και πιο δημοφιλείς δραστηριότητες για τους ταξιδιώτες.

    Οι κορυφαίοι προορισμοί της Airbnb για το 2019:

    -Kaikoura, Νέα Ζηλανδία
    -Xiamen, Κίνα
    -Puebla, Μεξικό
    -Normandy, Γαλλία
    -Great Smoky Mountains, ΗΠΑ
    -Buenos Aires Province, Αργεντική
    -Accra, Γκάνα
    -Moζαμβίκη
    -Outer Hebrides, Σκωτία
    -Wakayama Prefecture, Ιαπωνία
    -Catskill Mountains and the Hudson Valley, ΗΠΑ
    -Santa Catarina State, Βραζιλία
    -Batumi, Γεωργία
    -Winnipeg, Καναδάς
    -Pondicherry, Iνδία
    -Ουζμπεκιστάν
    -Calabria, Ιταλία
    -Andalucia, Ισπανία
    -Tαϊβάν



    ΣΧΟΛΙΑ