• First Top Stories

    Έξι χώρες για να μεταναστεύσετε, τώρα που έγινε πλανητάρχης ο Trump

    • NewsRoom
    Svalbard

    Svalbard


    Canada

    Ο Καναδάς είναι μία από τις πιο φιλόξενες χώρες για τους μετανάστες όλου του κόσμου. Περισσότεροι από το 20% του πληθυσμού εξάλλου είναι μετανάστες γεννημένοι στη χώρα. Πρόκειται γαι το μεγαλύτερο ποσοστό μεταξύ των χωρών του G8.

    Για τους μετανάστες με ιδιαίτερες ικανότητες μάλιστα, ο Καναδάς έχει και την προοπτική της διαδίκασιας express. Απλά, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν την αντίστοιχη φόρμα και να υπολογίσουν στη συνέχεια πόσους πόντους έχουν συγκεντρώσει. Η αίτηση για μόνιμη κατοικία στον Καναδά κοστίζει 365 αμερικανικά δολάρια.

    Μεξικό 

    Mexico

    Η δεύτερη πρόταση είναι το Μεξικό, χώρα την οποία οι Αμερικανοί αποκαλούν “σπίτι τους” σύμφωνα  με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Μετανάστευσης. Οι περισσότεροι που επιλέγουν το Μεξικό είναι συνταξιούχοι και το κίνητρό τους είναι ο ζεστός καιρός.

    Βέβαια, το Μεξικό έχει αρκετά προβλήματα, κυρίως λόγω των ναρκωτικών, ωστόσο βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των αμερικανών γιατί γι΄ αυτούς τουλάχιστον είναι καλύτερη η ποιότητα ζωής. Το πρώτο βήμα γαι να μετοικήσετε εκεί είναι να πληρώσετε 21 δολάρια για να αποκτήσετε VISA FMM, αυτή δηλαδή που χορηγείται όταν κάποιος δεν μετακομίζει με σκοπό να εργαστεί σε μία άλλη χώρα.
    Svalbard
    Svalbard

    Κάπου ανάμεσα στη Νορβηγία και τον Βόρειο Πόλο υπάρχει το Αρχιπέλαγος του Svalbard στον Αρκτικό Κύκλο. Αν και τεχικά ανήκει στη Νορβηγία, οι 2.642 κάτοικοί του στην ουσία έχουν δική τους αυτόνομη κυβέρνηση και αντίθετα με την υπόλοιπη Νορβηγία, δε χρειάζεται άδεια παραμονής, visa ή ο,τιδήποτε άλλο όταν αποφασίσει κάποιος να μετακομίσει εκεί. Το μόνο που χρειάζεται είναι αεροπορικό εισιτήριο. Με απλά λόγια, είναι το μόνο μέρος στον κόσμο, που μπορείτε να μεταναστεύετε ακόμα και αύριο αν θέλετε. Υπολογίστε μόνο ότι μεταξύ Οκτώβρη και μέσα Φεβρουαρίου δε θα δείτε τον…ήλιο. 

    Σουηδία

    Sweden

    Η Σουηδία ανέκαθεν ήταν ανοιχτή στους μετανάστες. Μόλις το 2014 η κυβέρνηση της σκανδιναβικής χώρας χορήγησε 110.000 άδειες παραμονής, αριθμός τεράστιος για μία χώρα που ο πληθυσμός της δεν ξεπερνά τα 10 εκατ. Για να αντιληφθεί κανείς αυτό το νούμερο, αρκεί να συγκρίνει την Πολωνία, όπου με πληθυσμό περίπου 38 εκατ. ανθρώπων έδωσε άδεια παραμονής σε μόλις 46.000 μετανάστες. Στη Σουηδία η ποιότητα ζωής είναι υψηλή, αλλά δυστυχώς την ίδια πορεία ακολουθεί η φορολογία της χώρας και το κόστος ζωής. Η αίτηση για την άδεια παραμονής κοστίζει 117 δολάρια.

    Νέα Ζηλανδία

    New Zealand

    Αναμφίβολα, η Νέα Ζηλανδία είναι από τις πιο όμορφες χώρες του πλανήτη. Μη ξεχνάτε εξάλλου ότι εκεί γυρίστηκε και η τριλογία “Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών”. Ωστόσο, σε πρόσφατη έρευνα του 2015, αποκαλύφθηκε ότι η χώρα πάσχει από εξειδικευμένους υπαλλήλους. Ωστόσο, αν εργάζεστε στους τομείς της ενέργειας και του πετρελαίου, στον αγροτικό τομέα ακόμα και σε αυτούς που ασχολούνται με τα χειμερνά σπορ, έχετε σχεδόν εξασφαλισμένη άδεια παραμονής.

    BONUS TRACK

    Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

    Bonus: United Arab Emirates

    Στα bonus τα Αραβικά Εμιράτα και το Ντουμπάι, όπου το 84% των κατοίκων – σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΟΗΕ είναι μετανάστες. Από τα plus  των HAE είναι σίγουρα η μηδενική φορολογία, ενώ το Ντουμπάι βρίσκεται σύμφωνα με τη λίστα Mercer του 2016 στην κορυφή της λίστας για την καλύτερη ποιότητα ζωής στη Μέση Ανατολή.

    Ωστόσο, αυτά ισχύουν μόνο για μετανάστες που προέρχονται από χώρες ανεπτυγμένες. Γιατί όσοι κατάγονται από το Νεπάλ, για παράδειγμα, είναι απλοί εργάτες που βλέπουν μόνο το σκληρό πρόσωπο της χώρας, όπου η παντελής έλλειψη ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι κανόνας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δημήτρης Κοπελούζος στο mononews: Εύχομαι η ελληνική κυβέρνηση να αποκτήσει καλές σχέσεις με τον Trump

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Τσίπρας ήταν προετοιμασμένος λένε στο Μαξίμου-Τι θα πει στον Ομπάμα

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Μαριχουάνα: Ο μεγάλος νικητής των αμερικανικών εκλογών



    ΣΧΟΛΙΑ