• Ροή Ειδήσεων

    “Πάρτι” φοροδιαφυγής σε καρναβαλικά γκρουπ στην Πάτρα ανακάλυψε η ΑΑΔΕ!

    • NewsRoom


    Σε “πάρτι” φοροδιαφυγής εξελίχθηκε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας με αρχηγό τον.. βασιλιά Καρνάβαλο, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Όπως αναφέρουν στοιχεία που εξέδωσαν οι Αρχές αλλά και από τους ελέγχους της ΑΑΔΕ, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας οι παραβάτες έπεσαν στην τσιμπίδα του κράτους με τα ποσοστά φοροδιαφυγής ανά περιοχή να αγγίζουν το 68%.

    Η λίστα των παραβάσεων ανά Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης  Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) σε διάφορες περιοχές της χώρας, ήταν δραματικά υψηλές.

    Αναλυτικά τα στοιχεία: 

    Από την ΥΕΔΔΕ Αττικής το τετραήμερο της Αποκριάς έγιναν 104 έλεγχοι και εντοπίστηκαν 71 επιχειρήσεις με παράβαση, δηλαδή το ποσοστό παραβατικότητας έφτασε στο 68,27%. Μεταξύ άλλων πραγματοποιήθηκαν τέσσερις άμεσες αναστολές λειτουργίας:

    1. Σε επιχείρηση εστίασης στον Μαραθώνα για τη μη έκδοση 5 αποδείξεων αξίας 897,40 ευρώ.

    2. Σε εστιατόριο στον Μαραθώνα για τη μη έκδοση 26 αποδείξεων 2030 ευρώ.

    3. Σε κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα για τη μη έκδοση 100 αποδείξεων αξίας 600 ευρώ.

    4. Σε ψαροταβέρνα στη Χαλκίδα για τη μη έκδοση 15 αποδείξεων αξίας  1.115,07 ευρώ.
     

    Από την ΥΕΔΔΕ Θεσσαλονίκης έγιναν 102 έλεγχοι το τριήμερο της αποκριάς σε πόλεις και περιοχές με καρναβαλικές εκδηλώσεις. Εντοπίστηκαν 60 παραβάτες -ποσοστό παραβατικότητας 59%. Συνολικά καταγράφηκαν 276 φορολογικές παραβάσεις και επιβλήθηκαν 5 άμεσες αναστολές λειτουργίας.

    Από την ΥΕΔΔΕ Πάτρας το τετραήμερο της Αποκριάς έγιναν 102 έλεγχοι. Οι επιχειρήσεις στις οποίες εντοπίστηκαν παραβάσεις ήταν 66, στέλνοντας το ποσοστό παραβατικότητας στο  64,70%.

    Επιπρόσθετα, επιβλήθηκαν δύο αναστολές λειτουργίας καθώς και μια κατάσχεση παραβιασμένου φορολογικού μηχανισμού. Επίσης, ελέγχθηκαν καταστήματα εστίασης, Parking, καταστήματα εμπορίας στολών ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι εντοπίστηκαν παραβάσεις ακόμη και καρναβαλικά γκρουπ… του διάσημου καρναβαλιού της πόλης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΑΑΔΕ: Οδηγίες ενόψει νέων ελέγχων για τα ανασφάλιστα οχήματα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΑΔΕ: 2,2 εκατ. φορολογούμενοι αδυνατούν να πληρώσουν φόρους



    ΣΧΟΛΙΑ