• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Ακόμα μια μέρα πτώσης για τον Dow Jones με αρνητική πρωταγωνίστρια τη Nike

    • NewsRoom
    Wall Street


    Η επανεμφάνιση του ISIS στην Ευρώπη και οι πολιτικές εξελίξεις στον Λευκό Οίκο κυριάρχησαν στις συζητήσεις μεταξύ των επενδυτών στη Wall Street, σε μια ακόμα αρνητική συνεδρίαση με έντονες διακυμάνσεις.

    Τα χθεσινά επεισόδια στην Ισπανία διαδέχθηκαν σήμερα περιστατικά στη Φιλανδία και την Γερμανία, όπου σημειώθηκαν επιθέσεις με μαχαίρι κατά πολιτών.

    Από την άλλη, στον Λευκό Οίκο το δρόμο της εξόδου είδε ο στενότερος συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ, επικεφαλής του στρατηγικού σχεδιασμού του κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του αλλά και των πρώτων μηνών της θητείας του ως προέδρου, Στηβ Μπάνον. Η ανακοίνωση της απόλυσής του έδωσε προσωρινά ώθηση στις μετοχές, καθώς οι αναλυτές και οι επενδυτές των θεωρούσαν υπεύθυνο για μια σειρά από αμφιλεγόμενες αποφάσεις, οι οποίες προκαλούσαν περισσότερα προβλήματα από όσα επιχειρούσαν να λύσουν.

    Ωστόσο, παρασυρμένη από την κακή πορεία κυρίως της μετοχής της Nike η οποία κινήθηκε στο -4,3% ο Dow Jones βρέθηκε σύντομα και πάλι σε αρνητικό έδαφος.

    Πιο αναλυτικά, ο Dow Jones έκλεισε στις 21.674,51 μονάδες με πτώση 0,35%. Ο  S&P 500 υποχώρησε κατά 0,19% και ο Nasdaq κατά 0,09%

    Στην Ευρώπη τα χρηματιστήρια κινήθηκαν στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Βαρκελώνη, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

    Ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,7% στις 374,20 μονάδες. Ο δε ισπανικός IBEX σημείωσε πτώση 0,56% στις 10.385,70 μονάδες, έχοντας ενδοσυνεδριακά χάσει έως και 1,7%.

    Στις υπόλοιπες αγορές, ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε 0,64%, ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε στο -0,86% και ο γερμανικός DAX στο -0,31%, ο ελβετικός SMI έχασε 0,71% και ο πορτογαλικός PSI 20 έκλεισε στο  1,09%.

    Η μόνη αγορά που κατάφερε να σημειώσει άνοδο ήταν η Ιταλία, με τον FTSE MIB να κλείνει στο +0,12%.

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νευρικότητα στην αγορά: Οι τράπεζες έριξαν το Χρηματιστήριο στις 824 μονάδες



    ΣΧΟΛΙΑ