• Top Stories

    «Έσπασαν» τα ισόβια για τη δολοφονία της Φαίης – Ποινή 20 ετών στον σύντροφό της

    ΦΑΙΗ ΜΠΛΑΧΑ


    Ειλικρινή μεταμέλεια αναγνώρισαν οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Εφετείου στον Βαγγέλη Στεφανάκη και «έσπασαν» τα ισόβια που πρωτόδικα του είχαν επιβληθεί για τη δολοφονία της συντρόφου του Φαίης Μπλάχα.

    Με μία ομόφωνη απόφαση, 3 τακτικοί δικαστές και 4 ένορκοι αναγνώρισαν στον 29χρονο κατηγορούμενο ένα ελαφρυντικό που θα του ανοίξει νωρίτερα την πόρτα της φυλακής.

    Οι δικαστές έκριναν ότι ο κατηγορούμενος προσπάθησε να άρει τις συνέπειες της πράξης του, μεταφέροντας την 23χρόνη Φαίη στο νοσοκομείο, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της.

    Στον 29χρονο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 20 ετών και στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων του για πέντε έτη. Ισόβια κάθειρξη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό ήταν η πρωτόδικη καταδίκη του.

    Στην αδελφή του θύματος, Μαριαλένα Μπλάχα, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη της. Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δυόμιση ετών με τριετή αναστολή για τα πλημμελήματα της υπόθαλψης εγκληματία και της ψευδορκίας.

    Αντίθετη γνώμη είχε η εισαγγελέας του δικαστηρίου. Ζήτησε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους δυο κατηγορουμένους.

    Η απόφαση του δικαστηρίου

    Νωρίτερα, οι δικαστές ομόφωνα έκριναν ένοχο τον 29χρονο Στεφανάκη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

    Τον Απρίλιο του 2013, η 23χρονη Φαίη Μπλάχα, κατέληξε στο νοσοκομείο έπειτα από τον άγριο ξυλοδαρμό της από τον σύντροφό της, ο οποίος παράλληλα διατηρούσε ερωτική σχέση και με την αδελφή του θύματος.

    Τα ξημερώματα της 6ης Απριλίου, το ζευγάρι είχε έντονη λογομαχία και ο Στεφανάκης –κατά την εισαγγελική αγόρευση- την χτύπησε μέχρι θανάτου με μπουνιές και κλωτσιές στο πρόσωπο. Δυο εβδομάδες μετά η 23χρονη κατέληξε στο νοσοκομείο.

    Η εισαγγελέας χαρακτήρισε τα χτυπήματα του κατηγορουμένου επαγγελματικά καθώς ο Β. Στεφανάκης γνώριζε πολεμικές τέχνες και τις συνέπειες που θα είχαν τα χτυπήματα στην 23χρονη.

    Απολογούμενος ο 29χρονος υποστήριξε πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τη σύντροφό του. Όπως είπε την χαστούκισε, εκείνη έχασε την ισορροπία της, έπεσε και χτύπησε με το κεφάλι στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σταθάκης σε Eldorado :«Υπάρχουν απαράβατοι όροι για να λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δικαστήριο ΕΕ: Δεν διαγράφεται το δημόσιο χρέος των κρατών της ΕΕ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σταθάκης σε Eldorado :«Υπάρχουν απαράβατοι όροι για να λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα»



    ΣΧΟΛΙΑ