• Top Stories

    Καρέ-καρέ η διάσωση του πιλότου του Mirage (video)

    MIrage 2000

    Φωτό: Εurokinissi


    Καλά στην υγεία του είναι ο πιλότος του Mirage 2000, το οποίο χθες Δευτέρα, κατέπεσε στην ευρύτερη περιοχή της Σκοπέλου.

    Το αεροσκάφος που το συνόδευε άλλο ένα ίδιου τύπου, από την 332 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας, συμμετείχε σε εκπαιδευτική άσκηση, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε το ατύχημα. Οι δύο πιλότοι, έκαναν αναπαράσταση εναέριας μάχης, όταν το ένα Mirage -νούμερο 2 του σχηματισμού- ξαφνικά παρουσίασε βλάβη και άρχισε να χάνει ύψος.
    Ο πιλότος πρόλαβε εγκαίρως να εγκαταλείψει το αεροσκάφος, χρησιμοποιώντας το εκτινασσόμενο κάθισμα.

    Στη θαλάσσια περιοχή που έπεσε το αεροσκάφος, βρέθηκαν παραπλέοντα σκάφη και δύο ελικόπτερα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκαν από τη Χίο και τη Λήμνο, για να βρουν τον πιλότο.

    Σήμερα Τρίτη δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο – ντοκουμέντο από την επιχείρηση διάσωσης. Είναι η στιγμή που το πλήρωμα ελικοπτέρου Super Puma έχει ξεκινήσει τη διαδικασία διάσωσης του πιλότου του Mirage που έπεσε νότια των Σποράδων.

    Το ελικόπτερο που τον περισυνέλεξε τον μετέφερε στο στρατόπεδο Σακέτα και από εκεί τον παρέλαβε ασθενοφόρο το οποίο τον μετέφερε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Mirage 2000: Πώς το πολεμικό αεροσκάφος κατέπεσε στην θάλασσα αλλά δεν βυθίστηκε

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έπεσε αεροσκάφος Mirage 2000 στις Σποράδες – Σώθηκε ο πιλότος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: O Έλληνας πιλότος που προσγειώνεται στο πιο επικίνδυνο αεροδρόμιο του κόσμου (pics + video)



    ΣΧΟΛΙΑ