• Top Stories

    Κακουργηματική δίωξη για τη ρύπανση στο Σαρωνικό

    ακτές


    Αντιμέτωποι με κακουργηματικές πράξεις θα βρεθούν όσοι ευθύνονται για την ανυπολόγιστη καταστροφή στον Σαρωνικό. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

    Η ποινική δίωξη στρέφεται κατά παντός υπευθύνου για τη μεγάλη θαλάσσια ρύπανση από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη II».

    Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά την έρευνα του Λιμεναρχείου και μετά την άσκηση της δίωξης διαβιβάστηκε στον ανακριτή, ο οποίος αναμένεται να προσωποποιήσει τις κατηγορίες σε βάρος των υπευθύνων.

    Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να βρεθούν και οι κατά το νόμο υπεύθυνοι του δεξαμενόπλοιου, ενώ θα ερευνηθεί εάν έχουν ποινικές ευθύνες και όσοι όφειλαν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να μην «ξεφύγει» η πετρελαιοκηλίδα από την περιοχή του ναυαγίου, αλλά δεν το έκαναν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έρχεται βοήθεια από το Ρότερνταμ για την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εντολή Τσίπρα για άμεση ανάκληση των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας που έχουν δοθεί με παράταση και τη διενέργεια έκτακτων ελέγχων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο υπ. Υγείας Ανδρέας Ξανθός απαγορεύει το κολύμπι αδειάζοντας τον Κουρουμπλή



    ΣΧΟΛΙΑ