• Top Stories

    Φαίη Μπλάχα: Η ιατροδικαστής απέρριψε την εκδοχή του Βαγγέλη Στεφανάκη

    • NewsRoom
    Μπλάχα


    Απορρίφθηκε από την ιατροδικαστή, κ. Χριστίνα Σπηλιοπούλου, η εκδοχή του Βαγγέλη Στεφανάκη, κατηγορούμενου για τη δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπλάχα. Ο Στεφανάκης ισχυρίζεται από την αρχή της υπόθεσης ότι δεν ευθύνεται εκείνος και ότι το άτυχο κορίτσι έπεσε και χτύπησε το κεφάλι στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου, με συνέπεια να πεθάνει.

    Η ιατροδικαστής, εξέτασε την Φαίη όσο νοσηλευόταν σε καταστολή στην Κεντρική Κλινική, αλλά φυσικά πραγματοποίησε και νεκροψία-νεκροτομή στη σορό της.

    «Η κοπέλα δεν είχε πέσει προς τον προφυλακτήρα ώστε να χτυπήσει. Η κοπέλα ήταν χτυπημένη στο πάνω μέρος του κεφαλιού της, την βρεγματική χώρα και όχι στο πίσω μέρος, όπως θα συνέβαινε αν είχε χτυπήσει στον προφυλακτήρα», είπε η ιατροδικαστής στο δικαστήριο, την στιγμή που αντιδρούσε ο δικηγόρος του Στεφανάκη.

    Η “συζήτηση” με τον Πρόεδρο του δικαστηρίου και οι κινήσεις του συνηγόρου του Στεφανάκη

    «Ή κοπέλα ήταν σε βαθύ κώμα, χρειάζονταν να νοσηλευθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στον “Ερυθρό  Σταύρο” το επίπεδο συνεκτικότητάς της ήταν σύμφωνα με την κλίμακα Γλασκώβης 6 στα 15. Η μαγνητική έδειξε διάχυτο αιμάτωμα στον εγκέφαλο, διάχυτο εγκεφαλικό οίδημα. Αυτά προέκυπταν από το  φάκελό της. Ήταν σε βαθιά καταστολή ώστε να μην έχει ο οργανισμός της ενεργειακές ανάγκες. Δεν ήταν αιμοδυναμικά σταθερή της είχαν χορηγήσει φάρμακο. Στη Κεντρική Κλινική διαπίστωσα καταρχάς, ότι η κοπέλα είχε εμφανή τραύματα. Είχε εκχυμώσεις και στο αριστερό πόδι είχε στο γόνατο μια εκδορά. Ήταν σαν να είχε σκύψει. Είχε και άλλες εκχυμώσεις…».

    • Πρόεδρος: Από τι προήλθαν όλα αυτά;
    • Ιατροδικαστής: Εμοιαζε σαν έχει δεχθεί χτυπήματα ή να έχει χτυπηθεί σε κάποιες επιφάνειες….Αυτό όμως που με απασχολούσε ήταν μια κρίσιμη κάκωση…..
    • Πρόεδρος: Πως ήταν το πρόσωπο της;
    • Ιατροδικαστής: Είχε εκχύμωση στο αριστερό μάτι και εκχύμωση στο μέτωπο. Ήταν σαν το κεφάλι να έχει χτυπήσει σε μια επίπεδη επιφάνεια. Την είδα τέσσερις ημέρες μετά. Τα χείλια της είχαν εκχυμώσεις από μέσα…

    Από την πλευρά του, ο δικηγόρος που είχε αναλάβει την υπόθεση για χάρη του Στεφανάκη, κατέθεσε αίτημα προκειμένου να κληθούν στο δικαστήριο δύο συγκεκριμένοι γιατροί του δημόσιου νοσοκομείου διότι ο μεν πρώτος βεβαίωσε ότι η 23χρονη Φαίη βρίσκονταν στο επίπεδο 8 στην κλίμακα της Γλασκώβης, ο δε δεύτερος ότι βρίσκεται στο επίπεδο 6.

    Επίσης, ζήτησε από το δικαστήριο να κατατεθεί ο ιατρικός φάκελος της άτυχης κοπέλας για να διαπιστωθεί εάν η συνιστώμενη αγωγή  πράγματι εφαρμόστηκε και σε ποια δοσολογία.

    «Αν δεν έχει γίνει σωστά η αγωγή και ο θάνατος της Φαίης συνδέεται με ιατρική αμέλεια, διακόπτεται ο αιτιώδης σύνδεσμος του εντολέα μου με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας» είπε ο συνήγορος του Στεφανάκη, κ Δημητρακόπουλος.

    Η απάντηση από την εισαγγελεία θα έρθει στις 13 Ιουνίου, μέρα που θα συνεχιστεί η διαδικασία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μάντσεστερ: Τζιχαντιστής αναλαμβάνει την ευθύνη της επίθεσης- «Αυτή είναι μόνο η αρχή» (video)

     



    ΣΧΟΛΙΑ