• Top Stories

    Δίκη για δολοφονία Φαίης Μπλάχα: “Δεν είμαι φονιάς. Ένας απερίσκεπτος ήμουν, ένας νέος χωρίς μυαλό”

    ΦΑΙΗ ΜΠΛΑΧΑ


    “Δεν είμαι φονιάς. Ενας απερίσκεπτος ήμουν, ένας νέος χωρίς μυαλό”, υποστήριξε απολογούμενος ο Βαγγέλης Στεφανάκης, αποδιδοντας το θανάσιμο τραυματισμό της 23χρονης συντρόφου του στην κακιά στιγμή.

    Ψύχραιμος ο 29χρονος υποστήριξε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, πως σε δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την Φαίη Μπλαχα, πριν από τέσσερα χρόνια στη Νέα Μάκρη.

    Η παράλληλη σχέση

    Ο Βαγγέλης Στεφανάκης, πρωτόδικα καταδικασμένος σε ισόβια, είπε ότι στη σχεση του με την Φαίη κυριαρχούσε το πάθος και η ζήλια . Χωρίς να το θέλει έγινε το μήλον της έριδος ανάμεσα στις δυο αδελφές, όπως υποστήριξε.

    Κατηγορούμενος: Η Μαριαλένα άρχισε να με προσεγγίζει διαφορετικά . Γυρίζοντας από διασκέδαση πήγα στο σπίτι της την Μαριαλένα και ανοίγοντας την πόρτα έγινε μια χαζομάρα . Εγώ ένιωθα άσχημα την άλλη μέρα γιατί περνούσα καλά με τη Φαίη. Της ζήτησα να μην πούμε τίποτα . ” Μην μου το χαλάσεις , σε παρακαλώ” της είπα και εκεινη συμφώνησε . Η Φαίη τα έμαθε όλα από εμάς τους δυο . Η Μαριαλένα ήθελε να χωρίσω με τη Φαίη αλλά εγώ δεν ένιωθα τίποτα για εκείνη και δεν ήθελα … Όταν τα έμαθε η Φαίη χωρίσαμε για λίγες ημέρες. Ξανασμίξαμε μετά από λίγες μέρες αλλά δεν ήταν εύκολο για την Φαίη. Δεν μπορούσε εύκολα να αφήσει πίσω αυτό που είχε συμβεί με την αδελφή της παρά το γεγονός ότι εγώ ειχα δεσμευτεί πως δεν επρόκειτο να ξανασυμβεί . Παράλληλα , της δημιουργούσε προβλήματα η Μαριαλένα, πήγαινε στη δουλειά της, έκανε επεισόδια . Υπήρχε ζήλια κυρίως από την πλευρά της Φαίης . Νόμιζε οτι την κοροϊδεύω οτι βρίσκομαι με άλλες κοπέλες.

    “Δεν ήθελα να κάνω κακό στο κοριτσάκι μου”

    Τα ξημερώματα της 6ης Απριλίου 2014 η Φαίη και ο κατηγορούμενος συναντήθηκαν κοντά στο σπίτι της άτυχης κοπέλας.

    Απολογούμενος υποστήριξε: “Ηταν πολύ νευριασμένη . Πήγαμε λίγο πιο πάνω απο το σπίτι της , μου φώναζε. Με χτύπησε με τα χέρια της. Προσπάθησα να την πάρω αγκαλιά . Μου είπε “μου τα έχει πει όλα η Μάνια( σ.σ. έτσι αποκαλούσε την αδελφή της Μαριαλένα) τα ξέρω όλα ” , με κατηγορούσε οτι έχω συνευρεθεί με την αδελφή της αντί για μια φορά 50. Την έσπρωξα, συνέχισε να με χτυπάει . Της έλεγα δεν είναι έτσι . Με χτύπαγε στο πρόσωπο … Την χτύπησα και εγώ με τα χέρια στο πρόσωπο.

    Πρόεδρος : Με τα πόδια την χτυπήσατε ;

    Κατηγορούμενος : Όχι, μόνο την έσπρωξα.

    Πρόεδρος : Είχε πέσει κάτω;

    Κατηγορούμενος : Οχι , στο τέλος … Δεν καταλάβαινα τι έκανα. Θόλωσα.

    Πρόεδρος : Μήπως την χτυπήσατε και με τα πόδια;

    Κατηγορούμενος : Μπορεί να της έδωσα και δυο μπουνιές.

    Πρόεδρος : Δεν μιλάμε για μπουνιές αλλά για κλωτσιές.

    Κατηγόρουμενος : Δεν θυμάμαι πάνω στα νεύρα μου.

    Πρόεδρος : Τα χτυπήματα, ακόμη και με τα χέρια, ήταν σοβαρά χτυπήματα.

    Κατηγορούμενος : Δεν σκέφτηκα ότι θα γινόταν τέτοια ζημιά.

    Προέδρος : Τη χτυπήσατε με χαστούκια στο κεφάλι;

    Κατηγορούμενος : Ναι . Σφαλιάρες μόνο. Έπεσε κάτω και χτύπησε στο αυτοκίνητο…Της είπα κοριτσάκι μου σήκω. Την πήρα αγκαλιά , έτρεμα έβαλα τα κλάματα. Είχε χάσει τις αισθήσεις της , μόνο ανέπνεε. Πανικοβλήθηκα. Ήταν το μυαλό μου πάνω από το κεφάλι μου. Ζήτησα βοήθεια από τον φίλο μου για να μεταφέρουμε τη Φαίη στο νοσοκομείο. Είπα εκεί όταν με ρώτησαν ότι είναι η κοπέλα μου και τσακωθήκαμε. Μου είπε ένας κύριος “ρε συ το έχεις χτυπήσει το κορίτσι” και εγώ έβαλα τα κλάματα”.

    Ο κατηγορούμενος εξήγησε πως ειδοποίησε την αδελφή της Φαίης , η οποία επίσης είναι κατηγορούμενη στην υπόθεση για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία , γιατί οι γιατροί του είπαν πως θα ενημέρωναν για την πορεία της υγείας της μόνο τους συγγενείς της. Τότε , όπως είπε, η Μαριαλένα του ζήτησε να πουν ψέματα για το τι είχε συμβεί καθώς δεν ήθελε να μάθει ο πατέρας της πως εκείνη δημιουργούσε προβλήματα στην αδελφή της .
    “Εμένα με ένοιαζε τι θα γίνει η Φαίη και όχι τι θα πει η Μαριαλενα στον μπαμπά της” τόνισε.

    Η αδελφή της Φαίης δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να απολογηθεί. Τη Δευτέρα αναμένεται η αγόρευση της εισαγγελέως.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άγρια επίθεση από τα ΜΑΤ δέχθηκε ο Π. Λαφαζάνης

     



    ΣΧΟΛΙΑ