• Shipping Data: Sponsored by Alpha Bulkers & Pantheon Tankers

    VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων

    VesselsValue


    Το Mononews, σε αποκλειστική συνεργασία με τη VesselsValue, τη διεθνώς αναγνωρισμένη πλατφόρμα δεδομένων που προσδιορίζει τις δίκαιες αποτιμήσεις των πλοίων, παρουσιάζει κάθε εβδομάδα πώς διαμορφώνονται οι τιμές πώλησης στη ναυτιλιακή αγορά, σε συνδυασμό με τις πιο σημαντικές αγοραπωλησίες πλοίων.

    Tankers

    Όλες οι αξίες των δεξαμενόπλοιων παρέμειναν σταθερές, ενώ παράλληλα δεν καταγράφηκε καμία αγοραπωλησία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε, η οποία χαρακτηρίστηκε από αδράνεια.

    Bulkers

    VesselsValue

    Η προηγούμενη εβδομάδα έφερε μικρή αύξηση για τις αξίες των φορτηγών πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου, με την κινητικότητα στον κλάδο να είναι επίσης αυξημένη. Οι σημαντικότερες αγοραπωλησίες που παρατηρήθηκαν ήταν οι ακόλουθες:

    • To bulker τύπου capesize Cape Claudine (χωρητικότητας 181.300-dwt και κατασκευής 2011, στα ναυπηγεία STX Offshore) πουλήθηκε στη ναυτιλιακή Songa Bulk για το ποσό των 30,5 εκατ. δολαρίων, έναντι 29,18 εκατ. δολ. που προσδιόριζε την αξία του η VesselsValue.
    • To bulker τύπου panamax United Liberty (χωρητικότητας 81.800-dwt και κατασκευής 2015, στα ναυπηγεία Tsunieshi Zosen) πουλήθηκε για 24,85 εκατ. δολάρια, έναντι 24,16 εκατ. δολ. που ήταν η τιμή της VV.
    • To bulker τύπου supramax Santa Phoenix (χωρητικότητας 56.000-dwt και κατασκευής 2006, στα ναυπηγεία Mitsui Ichihara) πουλήθηκε από τη Sanzo Enterprise για το ποσό των 12 εκατ. δολαρίων, έναντι 11,25 εκατ. δολ. που προσδιόριζε την αξία του η VesselsValue.
    • To νεότευκτο bulker τύπου handysize με προσωρινή ονομασία «396 Hull» (χωρητικότητας 37.700-dwt, υπό κατασκευή στα ναυπηγεία Avic Weihai Shipyard Co) πουλήθηκε για 16,9 εκατ. δολάρια, έναντι 15,95 εκατ. δολ. που ήταν η τιμή της VV.

    Containers

    Όλες οι αξίες των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων διατηρήθηκαν αμετάβλητες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε. Η πιο σημαντική κίνηση που καταγράφηκε ήταν η ακόλουθη:

    • To containership Kaethe P (χωρητικότητας 5.040-teu και κατασκευής 2006, στα ναυπηγεία HHI) πουλήθηκε στη ναυτιλιακή MPC Container Ships για το ποσό των 9,5 εκατ. δολαρίων, έναντι 9,96 εκατ. δολ. που προσδιόριζε την αξία του η VesselsValue.

    Tι είναι οι δείκτες της VV

    Η VesselsValue διαθέτει μία πλούσια βάση δεδομένων και προσδιορίζει την τιμή αγοράς κάθε πλοίου, υπολογίζοντας την αξία του με βάση τη χωρητικότητά του για κάθε έτος κατασκευής του.

    Στη συνέχεια, προκύπτει ο μέσος όρος από τα στοιχεία αυτά και διαμορφώνεται ο δείκτης του κλάδου. Ο σκοπός των δεικτών της VV είναι να αποτυπώσουν τη γενική εικόνα των αγοραπωλησιών πλοίων στην παγκόσμια ναυτιλιακή αγορά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: SHIPPING FOCUS: Επιστρέφει στην Ελλάδα το Νήσος Χίος της Hellenic Seaways

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παίρνει μπροστά και πάλι το Νεώριο – Ανάσα για τους εργαζόμενους και τη Σύρο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Αγγελικούσης: Big business με 2+2 νεότευκτα bulkers αξίας 250 εκατομμυρίων δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ