• Ροή Ειδήσεων

    SHIPPING FOCUS: Μεγαλώνει ο στόλος της MSC Cruises

    MSC Meraviglia - ναυτιλία

    Gianni Onorato


    Αυτές είναι πέντε από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε.

    Δύο νέα κρουαζιερόπλοια για την MSC Cruises

    Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής των δύο καινούργιων κρουαζιερόπλοιων της MSC Cruises κατηγορίας Meraviglia. Τα δύο νέα πλοία κατασκευάζονται στα ναυπηγεία STX France. Τα ονόματα τους θα είναι MSC Bellissima και MSC Grandiosa kκαι αναμένεται να παραδοθούν στην εταιρεία εντός του 2019.

    Πουλάει πλοίο η Erasmus Shipinvest

    Η ναυτιλιακή εταιρεία Erasmus Shipinvest, της οποίας ηγείται ο Κινέζος εφοπλιστής John Su προχωράει στην πώληση του μοναδικού bulker της που είναι κατασκευασμένο πριν το 2000. Η εταιρεία με έδρα την Αθήνα φαίνεται πως βρήκε αγοραστή ο όποιος προτίθεται να πληρώσει 7,8 εκατ. δολάρια για το bulk carrier Glory Pegasus (χωρητικότητας 77.663-dwt και κατασκευής 1998).

    Νεκρός ναυτεργάτης στις Φιλιππίνες

    Τραγικό θάνατο βρήκε ένας εργάτης στα φιλιππινέζικα ναυπηγεία Hanjin Heavy Industries & Construction (HHIC).  Όπως αναφέρεται ο άτυχος άνδρας έκανε μία «βουτιά θανάτου» πέφτοντας από ύψος 18 μέτρων σε μία δεξαμενή φορτίου. Οι τοπικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για τη διαλεύκανση του συμβάντος.

    Δημοπρατεί bulker της η Nantong Xiandai Ocean Shipping

    Στο «σφυρί» βγάζει το bulker Xia Dan 2, η κινέζικη ναυτιλιακή εταιρεία Nantong Xiandai Ocean Shipping. Η δημοπρασία θα γίνει στις 19 Δεκεμβρίου μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Taobao. Η εναρκτήρια τιμή έχει ορισθεί από το Wuhan Maritime Court -υπεύθυνο γραφείο για τη δημοπρασία- στα 3,08 εκατομμύρια δολάρια.

    Πυρκαγιά σε πλοίο της World Marine Offshore 

    Φωτιά ξέσπασε σε πλοίο της World Marine Offshore ενώ βρισκόταν σε ταξίδι. Το πλήρωμα του πλοίου είδε να βγαίνει πολύς καπνός από το μηχανοστάσιο και αμέσως την περιόρισαν κλείνοντας τις πόρτες ασφαλείας του μηχανοστασίου. Στη συνέχεια εξέπεμψαν σήμα κινδύνου και το πλοίο εκκενώθηκε μέσω ενός σωστικού που έφτασε στην περιοχή. Και οι 8 εργαζόμενοι στο πλοίο είναι καλά στην υγεία τους.

    Το Baltic Exchange Index και οι επιμέρους δείκτες του εκπροσωπούν καθημερινά τις τιμές των ναύλων για τα χύδην φορτία. Για την Πέμπτη (16/11/2017), οι δείκτες του Baltic Freight Index διαμορφώθηκαν ως εξής:

    • Baltic Dry Index (BDI): 1361 (-13)
    • Baltic Capesize Index (BCI):  3084 (-24)
    • Baltic Panamax index (BPI):  1298 (-22)
    • Baltic Supramax Index (BSI): 849 (-9)
    • Baltic Handysize Index (BHSI): 634 (-3) 

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η PrimeBulk κάνει την έκπληξη με την απόκτηση περιζήτητου aframax

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγγελική Φράγκου: Προχώρησε σε νέα στρατηγική κίνηση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πράσινο φως από το υπουργείο Ναυτιλίας – Στους δήμους τα «ορφανά» λιμάνια



    ΣΧΟΛΙΑ