• Business

    Κινητικότητα στο Mega: Πώς πήγαν οι νέες επαφές με τους τραπεζίτες για το «αγκάθι» των δανείων

    • NewsRoom
    Mega


    Στο προσκήνιο επανέρχεται ο τηλεοπτικός σταθμός Mega με την καινούρια εξέλιξη να αφορά σε νέες επαφές της διοίκησης με τις τράπεζες σχετικά με το θέμα των δανείων της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πηγές εκπρόσωποι της διοίκησης της Τηλέτυπος, που εκπροσωπούνταν από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Star (εταιρείας αποκλειστικών συμφερόντων των μεγαλομετόχων του Mega, της Οικογένειας Βαρδινογιάννη) και πρόεδρο της ΕΙΤΗΣΕΕ Πάνο Κυριακόπουλο, ζήτησε  από τους τραπεζίτες την μείωση του επιτοκίου από 9% που είναι σήμερα, σε μόλις 1,5%. Κάτι που όπως ήταν αναμενόμενο απορρίφθηκε από τους τραπεζίτες.

    Οι τράπεζες, πάντως, από τη μεριά τους,έχοντας αντλήσει έσοδα από τη δέσμευση των λογαριασμών, φαίνεται πως είναι πρόθυμες να συζητήσουν μικρότερη μείωση. Περαιτέρω συζητήσεις πρόκειται να γίνουν τις επόμενες μέρες, οπότε και αναμένεται νέα συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ και των δανειστριών τραπεζών.

    Ταυτόχρονα, ωστόσο, διοικητικοί υπάλληλοι του Mega κατάφεραν να κατασχέσουν το ποσό του 1 εκατ. ευρώ από διαφημιστική εταιρεία, ποσό που μπορεί να καλύψει 4 μεικτούς μισθούς. Η κίνηση αυτή έγινε από τη Νομική Υπηρεσία της ΕΠΗΕΑ για λογαριασμό 140 διοικητικών υπαλλήλων.

    Υπενθυμίζεται, ότι η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Mega, ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε τη συγκρότηση του νέου του Διοικητικού Συμβουλίου.Το ΔΣ αποτελείται από πέντε μέλη και η θητεία του έχει οριστεί στα πέντε χρόνια. Πρόεδρος και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας ορίσθηκε ο κ. Μάρκος Χύτας.

    Αρχής γενομένης από τη συγκρότηση σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, οι μέτοχοι επιθυμούν να ξεκινήσει μια νέα εποχή για το Mega Channel. Ήδη ένα πρώτο βήμα, για να ξεκινήσει και πάλι το ζωντανό πρόγραμμα του σταθμού έγινε, όταν δημοσιογράφοι του Mega κάλυψαν την ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Οι δημοσιογράφοι, αν και κλείνουν ένα χρόνο απλήρωτοι, έδωσαν κατά κάποιον τρόπο «το φιλί της ζωής» στο κανάλι.

    Προς το παρόν, πάντως, το «μεγάλο κανάλι» συνεχίζει να εκπέμπει αποκλειστικά ψυχαγωγικό πρόγραμμα, από τις παλαιότερες επιτυχίες του. Άλλωστε, στη ψυχαγωγία το Mega στα χρόνια της δόξας του, έσπασε πολλά ρεκόρ τηλεθέασης, τόσο με τις σειρές που πρόβαλλε, όσο και με τις δικές του παραγωγές. Τα προγράμματα του πρώτου ιδιωτικού καναλιού της ελληνικής τηλεόρασης αγαπήθηκαν πολύ από τους τηλεθεατές, κάτι που αποδεικνύεται ακόμα και σήμερα, με τις σειρές που προβάλλονται σε επανάληψη να σημειώνουν νούμερα που θα ζήλευαν αρκετά μικρότερα κανάλια. Ωστόσο αυτό που λείπει είναι η ενημερωτική ζώνη, η οποία ήταν και αυτή που έκανε το Mega να ξεχωρίζει.

    Μετά τις αμέτρητες οικονομικές περιπέτειες η μετοχική σύνθεση του καναλιού διαμορφώνεται με τον όμιλο Βαρδινογιάννη να κατέχει περίπου το 35%, τον Βαγγέλη Μαρινάκη (ALTER EGO) να έχει το 22,11%, μετά την απόκτηση του ΔΟΛ, και την κυπριακή εταιρεία ELENOVO LTD, με πρόεδρο την Άννα Λεωνίδου, να κρατά το 19,63%.

    Η τελευταία – και μοναδική κυρία της παρέας – ήταν θα λέγαμε η έκπληξη της τελευταίας στιγμής. Και αυτό γιατί το ποσοστό της το απέκτησε από τον Ιβάν Σαββίδη, μόλις στις 23 Αυγούστου 2017. Πιο συγκεκριμένα, ο κος Σαββίδης, που είχε μπει στο παιχνίδι του Mega τον Μάιο του 2017, αποκτώντας μετοχές απευθείας από τον Φώτη Μπόμπολα, αποφάσισε να αλλάξει τα αρχικά του σχέδια όταν ο Β.Μαρινάκης εξαγόρασε τον ΔΟΛ. Τότε ο ισχυρός επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης, αντιλήφθηκε ότι δεν μπορεί να καταστεί ο απόλυτος κυρίαρχος του mega όπως επιθυμούσε, κι έτσι αποφάσισε να αποσυρθεί από το προσκήνιο του μεγάλου καναλιού, στρέφοντας το ενδιαφέρον του στο E TV.

    Με σχεδόν όλα τα μέτωπα ανοιχτά, το μόνο σίγουρο είναι ότι προβλέπεται μεγάλος χειμώνας για το μεγάλο κανάλι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Mega: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ με πρόεδρο τον Μάρκο Χύτα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άννα Λεωνίδου του Γιούρι: Ποια είναι η μυστηριώδης κυρία που είναι πλέον βασικός μέτοχος του MEGA

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: H mega-λειώδης κίνηση του δικηγόρου που αγόρασε την ΑΝΩΣΗ ΑΕ. Γιατί τον έχουν ανάγκη οι μέτοχοι του MEGA



    ΣΧΟΛΙΑ